Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Εξηγήσεις του τουρκικού γενικού επιτελείου για το "σχέδιο Βαριά"


"Θέλω να υπογραμμίσω ότι το εν λόγω επιχειρησιακό σχέδιο είχε ετοιμαστεί εναντίον εξωτερικής απειλής", δήλωσε ο γενικός γραμματέας του τουρκικού γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων υποστράτηγος Φερίτ Γκιουλέρ, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις αποκαλύψεις που κάνει εδώ και τρεις μέρες η τουρκική εφημερίδα "Ταράφ" περί σχεδίου υπονόμευσης και ανατροπής της κυβέρνησης Ερντογάν το 2003.


Η εφημερίδα έχει αναφέρει ότι το σχέδιο, μεταξύ άλλων, προέβλεπε τη συνειδητή κλιμάκωση της έντασης με την Ελλάδα.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο γενικό επιτελείο, ο υποστράτηγος Γκιουλέρ απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τα δημοσιεύματα, ενώ υπενθύμισε την ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη το γενικό επιτελείο, στην οποία αναφερόταν ότι πρόκειται για τακτική άσκηση που είχε πραγματοποιηθεί το Μάρτιο του 2003.

Σημείωσε μάλιστα ότι η επωνυμία της άσκησης δεν ήταν "επιχείρηση βαριά" όπως έχει γράψει η εφημερίδα.

Ο υποστράτηγος είπε πως "έχουμε ήδη ανακοινώσει ότι κανένας που διαθέτει νου και συνείδηση δεν μπορεί να δεχτεί τους ισχυρισμούς αυτούς" και πρόσθεσε τα εξής: "Θέλω να επιστήσω την προσοχή σας στη χρονική στιγμή κατά την οποίο προβάλλονται οι ισχυρισμοί αυτοί. Ολοκληρώνονται οι έρευνες στη Διεύθυνση Επιστράτευσης στην Άγκυρα. Από την άλλη, το Συνταγματικό Δικαστήριο συζητά το νόμο ο οποίος ανοίγει το δρόμο για την εκδίκαση στρατιωτικών σε πολιτικά δικαστήρια. Και ξαφνικά προβάλλονται ισχυρισμοί και σχέδια".




Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.