Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Συνεχίζει να εξαπολύει πυρά κατά Ισραήλ




Νέα φραστική επίθεση κατά του Ισραήλ εξαπέλυσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ερντογάν, από το Κατάρ.


"Απευθύνομαι σε όλους. Που πήγε η ανθρωπιά;" αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας και συνέχισε: "Ο ανεπτυγμένος κόσμος, όπως ακριβώς θεωρεί σημαντικά τα είδη υπό εξαφάνιση στους πόλους, τα τροπικά δάση και τους πάγους που λιώνουν, πρέπει με τον ίδιο τρόπο να δίνει σημασία και στα παιδιά που δολοφονούνται".

Ο Ταγίπ Ερντογάνέκανε λόγο για ανεπανόρθωτη ζημιά σε παγκόσμιο επίπεδο επισημαίνοντας ότι "εάν η ανθρωπότητα που ξεσηκώνεται κατά της αλιείας της φώκιας, εξακολουθεί να βλέπει ως παράπλευρη απώλεια του αγώνα κατά της τρομοκρατίας τα παιδιά που σκοτώνονται από βόμβες φωσφόρου για να μην έχει τύψεις, τότε το παγκόσμιο αίσθημα δικαίου θα υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά".

Στο Κατάρ, ο τούρκος πρωθυπουργός είχε συνάντηση και με την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον. Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκε το θέμα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν και το ορατό ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων από τη Δύση.

Η υποστήριξη των αραβικών χωρών σ' αυτή την προοπτική θεωρείται σημαντική και είναι ένας από τους βασικούς στόχους της περιοδείας της Χίλαρι στον Περσικό Κόλπο.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.