Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Προειδοποίηση Νετανιάχου σε Παπανδρέου για Ιράν



Συνάντηση εκτός προγράμματος στη Μόσχα είχαν ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Ισραηλινό ομόλογό του, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας "Χαάρετζ".


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατά τη συνάντησή που είχαν οι δύο άνδρες ο κ. Νετανιάχου φέρεται να δήλωσε στον κ. Παπανδρέου ότι αν το Ιράν καταφέρει να αναπτύξει πυρηνικά όπλα, θα ακολουθήσει και ο υπόλοιπος μουσουλμανικός κόσμος.

Ο κ. Νετανιάχου και ο Έλληνας πρωθυπουργός δειπνούσαν χωριστά στο εστιατόριο "Πούσκιν" της Μόσχας. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της "Χαάρετζ" στη ρωσική πρωτεύουσα, ο κ. Παπανδρέου αναγνώρισε τον κ. Νετανιάχου και τον ρώτησε αν θα ήθελε να δειπνήσουν μαζί. Οι δύο πρωθυπουργοί άρχισαν συζητώντας την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, όμως η συζήτηση γρήγορα στράφηκε στις προσπάθειες του Ισραήλ να επιβάλει σκληρότερες κυρώσεις σε βάρος του Ιράν.

Σύμφωνα με ισραηλινό αξιωματούχο τον οποίο επικαλείται η "Χαάρετζ" ο κ. Νετανιάχου είπε στον κ. Παπανδρέου ότι ανησυχεί πως η Αίγυπτος, η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία θα αρχίσουν τις δικές τους προσπάθειες να αναπτύξουν πυρηνικά όπλα, σε περίπτωση που το Ιράν επιτύχει το στόχο του.

Ο κ. Νετανιάχου προειδοποίησε ότι μια τέτοια εκτεταμένη πυρηνική ανάπτυξη θα είχε αρνητικές επιπτώσεις σ' ολόκληρο τον κόσμο. Επανέλαβε επίσης, σύμφωνα πάντα με τον ανταποκριτή της ισραηλινής εφημερίδας, πως μόνον οι σκληρές κυρώσεις θα μπορούσαν να αποτρέψουν μια τέτοια εξέλιξη.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.