Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Ελληνο-Ρωσικές συνομιλίες με κύριο θέμα την οικονομία



Η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου "South Stream" και του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη θα βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών του έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο "Interfax".


"Η Ελλάδα αναζητά πολιτική και όχι οικονομική στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή κοινότητα, διότι μπορεί να λύσει τα προβλήματά της μόνη της", δήλωσε στο Ρία Νοβόστι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ενόψει της επίσκεψής του στη Μόσχα.

Νωρίτερα μιλώντας στο ΙΤΑΡ ΤΑΣ χαρακτήρισε εξαιρετικό το επίπεδο των ελληνορωσικών σχέσεων και στρατηγικού χαρακτήρα τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ρωσίας.

Πηγή του Κρεμλίνου δήλωσε στο "Interfax" ότι "ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί σε ζητήματα εμπορικής- οικονομικής συνεργασίας". "Παρά την αισθητή μείωση του όγκου των συναλλαγών που προκλήθηκε από τη διεθνή οικονομική κρίση, υπάρχουν καλές προοπτικές για την εντατικοποίηση της αμοιβαία επωφελούς εταιρικής σχέσης Ελλάδας- Ρωσίας", επισήμανε η ίδια πηγή στο "Interfax".

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο προγραμματίζεται επίσης να θιγούν και διεθνή προβλήματα και ιδιαιτέρως να συζητηθεί η πρωτοβουλία του προέδρου Μεντβέντεφ για ένα νέο σύμφωνο ευρωπαϊκής ασφάλειας, οι σχέσεις Ρωσίας- Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ρωσίας - ΝΑΤΟ και η διευθέτηση σειράς περιφερειακών ζητημάτων.

Θα υπάρξει επίσης ενημέρωση για ζητήματα ειδικού ελληνικού ενδιαφέροντος όπως η πορεία των ελληνο-τουρκικών σχέσεων και το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Στο Κυπριακό, η Μόσχα αποτελεί σταθερό συνομιλητή, καθώς τάσσεται σταθερά υπέρ του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και της λύσης του Κυπριακού στη βάση διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Οι κ. Μεντβέντεφ και Παπανδρέου θα συζητήσουν επίσης την πολιτιστική και ανθρωπιστική συνεργασία των δύο χωρών όπου παρατηρείται "παραδοσιακά ανοδική δυναμική".


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.