Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Τελεσίγραφο της Λιβύης για παράδοση Ελβετού



Οι αρχές της Λιβύης έδωσαν στην πρεσβεία της Ελβετίας στην Τρίπολη διορία μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας για να παραδώσει στη λιβυκή δικαιοσύνη Ελβετό που έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση.

Την Κυριακή, ο λίβυος υπουργός Εξωτερικών Μούσα Κούσα ενημέρωσε τους πρεσβευτές των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τρίπολη για το τελεσίγραφο αυτό.

Ο Ελβετός Μαξ Γκόλντι, επιχειρηματίας, έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών για "παράνομη παραμονή" στη Λιβύη και για "παράνομες οικονομικές δραστηριότητες" και έχει καταφύγει στην πρεσβεία της χώρας του.

Σε δήλωση του στο αλ Τζαζίρα ο Κούσα τόνισε "ένας άλλος Ελβετός απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες και του δόθηκε η άδεια να εγκαταλείψει τη χώρα". Πρόκειται για τον επίσης επιχειρηματία Ρασίντ Χαμντάνι, ο οποίος κρατείται εδώ και 19 μήνες.

Οι δύο επιχειρηματίες συνελήφθησαν στις 19 Ιουλίου του 2008 στην Λιβύη, μετά την σύλληψη και κράτηση για σύντομο χρονικό διάστημα στη Γενεύη του γιου του Μουαμάρ Καντάφι Χάνιμπαλ και της συζύγου του με την κατηγορία ότι είχαν κακομεταχειριστεί μέλη του προσωπικού τους.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.