Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Αμερικανικοί πύραυλοι Patriot στην Πολωνία



Η Πολωνία αναμένεται να φιλοξενήσει συστοιχία αμερικανικών πυραύλων Patriot και το αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό που θα την επανδρώσει από τις αρχές Απριλίου, μετέδωσε την Κυριακή το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας PAP.

"Το υπουργείο Άμυνας αναμένει το πρώτο στάδιο της εγκατάστασης μιας αντιαεροπορικής συστοιχίας Patriot και μιας ομάδας 100 ανδρών να πραγματοποιηθεί στη (βόρεια) πόλη Μόραγκ στις αρχές Απριλίου", διευκρινίζει το πρακτορείο.

Η εγκατάσταση της αντιαεροπορικής συστοιχίας Patriot εντάσσεται στο πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Πολωνίας, η οποία υπεγράφη τον περασμένο Δεκέμβριο για την αναβάθμιση της αεροπορικής άμυνας της χώρας αυτής του ΝΑΤΟ, μετά την απόφαση της Ουάσινγκτον τον περασμένο Σεπτέμβριο να εγκαταλείψει την αντιπυραυλική ασπίδα της κυβέρνησης Μπους, η οποία προέβλεπε την εγκατάσταση τμημάτων του συστήματος αυτού στην Πολωνία και τη γειτονική της Τσεχία.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένως προειδοποιήσει κατά της εγκατάστασης πυραυλικών συστημάτων του ΝΑΤΟ σε χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ και ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει τη ναυτική της βάση στο Καλίνινγκραντ, τον ρωσικό θύλακα που συνορεύει με την Πολωνία, στη Βαλτική.

Ωστόσο την Παρασκευή, ο ρώσος υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι η Μόσχα θα αναπτύξει πυραύλους Ισκαντέρ στο Καλίνινγκραντ μόνον αν η Ρωσία αισθανθεί ότι απειλείται άμεσα.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.