Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Το «Βόρεια Μακεδονία» ταιριάζει στο πλαίσιο της λύσης που θέλουμε



"Εργαζόμαστε για να δώσουμε στην Ελλάδα τη θέση που της αξίζει. Κεντρική θέση σε αυτή την προσπάθεια έχουν οι σχέσεις μας με την Τουρκία", τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News».


Σε ερώτηση σχετικά με την "κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα" ο κ. Δρούτσας απαντά: "Δεν φοβόμαστε τίποτα. Οφείλουμε όμως να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο".

"Θέλουμε να πιστέψουμε τα θετικά μηνύματα που εκπέμπει ο κ. Ερντογάν. Τώρα ήρθε η ώρα να δείξει ότι τα εννοεί, με πράξεις", τονίζει ο κ. Δρούτσας, ο οποίος την ερχόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί την Άγκυρα.

Αναφορικά με το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και στο ερώτημα αν το "Βόρεια Μακεδονία", με βάση πληροφορίες για νέα, σχετική πρόταση από τον Μάθιου Νίμιτς, είναι ένα καλό όνομα, ο κ. Δρούτσας, αφού επαναλαμβάνει την ελληνική θέση για ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων, προσθέτει ότι "το ``Βόρεια Μακεδονία`` ταιριάζει στο πλαίσιο της λύσης που θέλουμε", επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα επιδιώκει άμεση λύση.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.