Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Διάλογος ΗΠΑ – Ρωσίας και μετά τη συνθήκη START


Η Ρωσία και οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συζητούν θέματα αντιπυραυλικής άμυνας και μετά την υπογραφή της νέας ρωσοαμερικανικής συνθήκης START για τον πυρηνικό αφοπλισμό, που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε τη Μεγάλη Παρασκευή ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Κρεμλίνου.

"Ο ρώσος πρόεδρος και ο αμερικανός ομόλογός του ήταν σύμφωνοι από την αρχή ότι το θέμα της νέας συνθήκης θα είναι τα στρατηγικά αμυντικά όπλα", δήλωσε ο Σεργκέι Πρικόντκο διπλωματικός σύμβουλος του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ, μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία.

"Η αντιπυραυλική άμυνα είναι ένα θέμα διαλόγου μεταξύ των χωρών μας υπό μία άλλη μορφή", πρόσθεσε.

Η νέα συνθήκη START αναμένεται να υπογραφεί από το ρώσο πρόεδρο Μεντβέντεφ και τον αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα στις 8 Απριλίου στην Πράγα.

Όπως ανακοίνωσε ο Ρόμπερτ Γκιμπς, εκπρόσωπος Τύπου του Ομπάμα, ο αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Πράγα για την υπογραφή της συνθήκης θα γευματίσει μετά την υπογραφή με 11 ηγέτες της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης, χωρίς όμως να διευκρινίσει με ποιους. Ο Γκιπμς επεσήμανε πάντως ότι όλοι οι ηγέτες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ θα είναι προσκεκλημένοι.

Ο Ομπάμα θα φτάσει στην Πράγα την Πέμπτη το πρωί και θα συμμετάσχει στην επίσημη τελετή υπογραφής της συνθήκης μαζί με τον ρώσο ομόλογό του, ενώ θα τον συναντήσει και για ένα γεύμα με τη συμμετοχή του τσέχου προέδρου Βάτσλαβ Κλάους. Μία διμερής συνάντηση μεταξύ του Μεντβέντεφ και του Ομπάμα είναι προγραμματισμένη για την ίδια ημέρα, σύμφωνα με τον Γκιπμς.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.