Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

"Δεν υπάρχει σχέδιο Μπαν Κι Μουν για το κυπριακό"


Δεν υπάρχει σχέδιο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι – μουν για το Κυπριακό και δεν βρίσκεται στα σκαριά οποιαδήποτε ενδιάμεση συμφωνία, δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.


Σε δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό ΡΙΚ για την επικείμενη επίσκεψη στην Κύπρο του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι η Κυπριακή κυβέρνηση αναμένει ότι και ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών θα ενθαρρύνει τις δύο κοινότητες να συνεχίσουν τις προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού και θα ενημερωθεί, από πρώτο χέρι, για την πορεία των συνομιλιών.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «η διαδικασία είναι κυπριακής ιδιοκτησίας και ότι είναι ξεκάθαρο πως ο ρόλος των Ηνωμένων Εθνών δεν είναι ούτε επιδιαιτητικός ούτε μεσολαβητικός».

Ανέφερε ακόμα ότι τα Ηνωμένα Έθνη έχουν ρόλο στις προσπάθειες, αλλά όχι στη διαπραγμάτευση. Θέλουμε, είπε, από τα Ηνωμένα Έθνη, πέραν της στήριξης που παρέχουν, να δραστηριοποιούνται προς την κατεύθυνση του σεβασμού των ψηφισμάτων τους και την εφαρμογή τους στην περίπτωση της Κύπρου.

Ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι «είναι καλοδεχούμενος στην Κύπρο ο γενικός γραμματέας, αφού υπό την αιγίδα του και στο πλαίσιο των καλών του υπηρεσιών διεξάγονται πάντα οι συνομιλίες».


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.