Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Συναντήσεις Δρούτσα με Νταβούτογλου - Μιλόσοσκι


Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος βρίσκεται στο Λονδίνο για να μετάσχει την Πέμπτη στη Διεθνή Διάσκεψη για το Αφγανιστάν, μετείχε την Τετάρτη σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών (LSE) με θέμα συζήτησης τις προοπτικές και τις θέσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.


Ο κ. Δρούτσας εξήγησε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης στα θέματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, του Κυπριακού, των εξελίξεων στα Βαλκάνια και το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Μετά τη συζήτηση στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Λονδίνου ο κ. Δρούτσας είχε συνάντηση με τον υπουργό των Εξωτερικών της Αυστραλίας κ. Σμίθ ενώ την Πέμπτη, στο περιθώριο της Διάσκεψης για το Αφγανιστάν θα έχει διμερείς συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και με τον υπουργό των Εξωτερικών της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας κ. Αντόνιο Μιλόσοσκι.

Την Πέμπτη το βράδυ ο κ. Δρούτσας θα έχει δείπνο εργασίας με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Στο μεταξύ, ο "πρωθυπουργός" του παράνομου τουρκοκυπριακού καθεστώτος, Ντερβίς Έρογλου, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα είναι υποψήφιος στις "προεδρικές εκλογές", που θα γίνουν στα κατεχόμενα στις 18 Απριλίου.

Ο Έρογλου υποστήριξε ότι η νίκη του, με μεγάλη διαφορά θα είναι ένα δυνατό μήνυμα, το οποίο θα δοθεί "στους γείτονες στο νότο" και σε αυτούς που δεν καταλαβαίνουν τι είδους συμφωνία θέλουν οι Τούρκοι της Κύπρου.

Είπε, επίσης, ότι μετά την "εκλογή του" θα γίνει μια επαναξιολόγηση και θα συσταθεί μια ομάδα από επιχειρηματίες, διπλωμάτες και ακαδημαϊκούς σε κρίσιμα θέματα, όπως το σύνταγμα, το διεθνές δίκαιο, η οικονομία, το περιουσιακό, η ΕΕ και τα ανθρώπινα δικαιώματα.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.