Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Κ. Παπούλιας: Η Ελλάδα στηρίζει τον κυπριακό ελληνισμό


Tη στήριξη της Ελλάδας στον κυπριακό ελληνισμό επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας υποδεχόμενος, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη.

Ο Κ. Παπούλιας δήλωσε ότι παρακολουθεί με πολλή προσοχή και αγωνία τις εξελίξεις και στο εσωτερικό μέτωπο και στις συνομιλίες και υπογράμμισε:

"Είμαστε δίπλα σας. Εσείς δίνετε την κατεύθυνση και εμείς, μαζί με σας, προμαχούντες".

Από την πλευρά του, ο κ. Αναστασιάδης, αφού τόνισε ότι το κλίμα που συνάντησε, ερχόμενος στην Αθήνα, ήταν τόσο ευνοϊκό όσο κι ο καιρός, σημείωσε ότι χωρίς αμφιβολία, όποτε ζητήσαμε τη βοήθεια της Ελλάδας βρήκαμε ανταπόκριση.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ εξέφρασε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη βαθιά ευγνωμοσύνη του κυπριακού λαού, γιατί τις κρίσιμες ώρες, όπως είπε, η μόνη ανιδιοτελής στήριξη είναι αυτή της Ελλάδας.

"Γι αυτό και πετύχαμε πολλά όταν είχαμε το όραμα της κοινής στρατηγικής και συνεργασίας. Ένα κλασικό παράδειγμα ήταν το ακατόρθωτο: Η Κύπρος, με άλυτο το κυπριακό πρόβλημα, να μπορεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Αναστασιάδης.




Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.