Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Το τουρκικό ΓΕΣ επιβεβαίωσε σενάριο συνομωσίας που ενέπλεκε την Ελλάδα


Το τουρκικό γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων επιβεβαίωσε το σχεδιασμό στρατιωτικών σεμιναρίων και ασκήσεων με σκοπό τη δημιουργία χάους εντός της Τουρκίας και έντασης στις σχέσεις με την Ελλάδα, την ύπαρξη του οποίου αποκάλυψε την Τετάρτη η τουρκική εφημερίδα "Ταράφ".

Το επιτελείο χαρακτηρίζει απαράδεκτους τους "ισχυρισμούς" της εφημερίδας, αλλά τονίζει ότι το "επιχειρησιακό σχέδιο" στο οποίο αναφερόταν η εφημερίδα, είναι πραγματικότητα.


Στην ανακοίνωση του επιτελείου αναφέρεται ότι "σκοπός του Σεμιναρίου Σχεδιασμού είναι η ανάπτυξη των Επιχειρησιακών Σχεδίων που ετοιμάζονται σχετικά με την εξωτερική απειλή και η διασφάλιση της εκπαίδευσης του σχετικού προσωπικού. Το Σεμινάριο εφαρμόστηκε στο πλαίσιο σεναρίου, το οποίο περιλάμβανε περίοδο συνεχώς αυξανόμενης έντασης".

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι το Σεμινάριο "ασχολήθηκε και με θέματα στρατιωτικού νόμου, ο οποίος εφαρμόζεται και σε περιπτώσεις πολέμου ή σε περιπτώσεις εμφάνισης καταστάσεων όπου ο πόλεμος καθίσταται αναγκαίος".

Το επιτελείο αναφέρει ότι "δεν είναι δυνατόν να δεχθεί κάποιος που διαθέτει νου και συνείδηση, τους ισχυρισμούς που προβάλλονται σχετικά με το Σχέδιο αυτό".

Η εφημερίδα έγραψε την Τετάρτη ότι στο πλαίσιο των προσπαθειών για ανατροπή της κυβέρνησης, ανώτατοι αξιωματικοί είχαν καταρτίσει σχέδια για κλιμάκωση της έντασης με την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπονταν πτήσεις τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών στο Αιγαίο, με σκοπό να καταρριφθεί τουρκικό αεροσκάφος από ελληνικό. Ταυτόχρονα, τα σχέδια προέβλεπαν αύξηση της στρατιωτικής κινητικότητας στην περιοχή των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Η εφημερίδα επανέρχεται την Πέμπτη και αποκαλύπτει τα ονόματα των 36 δημοσιογράφων που σύμφωνα με τα σχέδια αυτά θα συλλαμβάνονταν μετά την επιβολή του στρατιωτικού νόμου. Μεταξύ τους υπάρχουν γνωστά ονόματα, όπως του αρμενικής καταγωγής δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ που δολοφονήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2007.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα σενάρια προέβλεπαν τη σύλληψη συνολικά 200.000 ατόμων. 'Όλα αυτά, για την αντιμετώπιση της "εσωτερικής απειλής" που, σύμφωνα με τα σχέδια, ήταν ο ισλαμικός αναχρονισμός.




Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.