Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Aπαγόρευση της μαντίλας στο γαλλικό δημόσιο


Η πλήρης απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας θα είναι απόλυτη στον δημόσιο τομέα, δήλωσε σήμερα ο κομμουνιστής βουλευτής Αντρέ Γκερίν, πρόεδρος κοινοβουλευτικής επιτροπής αρμόδιας για το ευαίσθητο αυτό ζήτημα στη Γαλλία.

«Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Στους δημόσιους χώρους που είναι ανοικτοί για το κοινό η ολοκληρωτική απαγόρευση της μαντίλας θα είναι απόλυτη», δήλωσε ο κ. Γκερίν μιλώντας στην εφημερίδα «Φιγκαρό» λίγες ημέρες πριν την επίσημη ανακοίνωση της έκθεσης της επιτροπής.



Αφού εξέφρασε την ευχή να θεσπιστεί «ένας γενικός νόμος» υπογράμμισε την αναγκαιότητα να ξεκινήσει μεγάλος αγώνας κατά της μπούρκα που δεν είναι άστοχο να πει κανείς ότι είναι «το ορατό σημείο ενός παγόβουνου μαύρης αντίδρασης».

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο RTL ανέφερε ότι «την ιδέα ενός γενικού νόμου συμμερίζεται η πλειοψηφία των μελών της κοινοβουλευτικής επιτροπής» της οποίας ηγείται.

Η Γαλλία είναι αποφασισμένη να απαγορεύσει την ισλαμική μαντίλα που την φορούν περίπου δύο χιλιάδες γυναίκες σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ενώ και ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί τάχθηκε υπέρ μιας απόφασης του κοινοβουλίου «χωρίς διφορούμενα».

Μεγάλη πλειοψηφία των Γάλλων (57%) υποστηρίζει την ψήφιση νόμου που θα απαγορεύει τη μαντίλα σύμφωνα με σφυγμομέτρηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Ipsos και φιλοξενείται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Le Point».




Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.