Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Απάντηση Αιτής στις επικρίσεις περί κηδεμονίας από τις ΗΠΑ


Η ηγεσία της Αϊτής διαβεβαίωσε ότι η χώρα δε βρίσκεται "υπό κηδεμονία" και ότι η ανάπτυξη της αμερικανικής στρατιωτικής δύναμης μετά τον καταστροφικό σεισμό της 12ης Ιανουαρίου έγινε ύστερα από δικό της αίτημα.


"Είναι σαφές ότι οι Αμερικανοί βρίσκονται εδώ ύστερα από δικό μας αίτημα για να μας βοηθήσουν στα θέματα της ασφάλειας και της ανθρωπιστικής βοήθειας", δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αϊτής Ζαν-Μαξ Μπελερίβ στο γαλλικό ραδιοσταθμό RTL.

Σύμφωνα με τον αϊτινό πρωθυπουργό, η βοήθεια από διαφορετικούς στρατούς σ' έναν ελεγχόμενο βαθμό και στο πλαίσιο ενός διαλόγου είναι ευπρόσδεκτη στην Αϊτή.

Στο ίδιος μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προέδρου Ρενέ Πρεβάλ.

Οι ΗΠΑ προβλέπεται να αποστείλουν επιπλέον 4.000 στρατιώτες αυξάνοντας σε 15.000 τον αριθμό των αμερικανών στρατιωτών στην Αϊτή.

Η ανάπτυξη της αμερικανικής στρατιωτικής δύναμης έχει επικριθεί έντονα από τη Βενεζουέλα, τη Βολιβία, αλλά και τη Γαλλία.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 80.000, σύμφωνα με την Κομισιόν, οι άστεγοι υπολογίζονται στα δύο εκατομμύρια, ενώ 250.000 άνθρωποι έχουν ανάγκη άμεσης βοήθειας.

Ο αμερικανικός στρατός, ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής έχει παραδώσει 400.000 μπουκάλια νερό και 300.000 μερίδες φαγητό. Και στα νοσοκομεία, η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη καθώς δεν υπάρχουν φάρμακα για αναισθησία και άνθρωποι χειρουργούνται μόνο με παυσίπονα.




Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.