Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Ένοπλες Δυνάμεις για όλες τις δουλειές - "Και δενδροφύτευση κάνουμε"!


Ένοπλες Δυνάμεις «δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν», έχουν εξελιχθεί οι ελληνικές δυνάμεις ασφάλειας έναντι έξωθεν απειλών: "Και δενδροφύτευση κάνουμε" (!) ενημερώνει το ΓΕΕΘΑ, το οποίο φυσικά εκτελεί διαταγές άνωθεν: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις ανταποκρινόμενες σε πρωτοβουλία δενδροφύτευσης που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Σχιστού Δυτικής Αττικής την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου θα συμμετέχουν με δύναμη 83 ανδρών», αναφέρει η σχετκή ανακοίνωση! "Και γιατί μόνο δενδροφύτευση;" λέμε εμείς. Οι δρόμοι της Αθήνας και των συνοικιών είναι γεμάτοι σκουπίδια που χρειάζονται οδοκαθαριστές οι οποίοι συναντώνται πλέον σπανιότερα στους δρόμους και από κόκκους χρυσού. Είναι μία θαυμάσια ευκαιρία οι Ένοπλες Δυνάμεις να αξιοποιηθούν σε ένα ακόμα κοινωνικό έργο.

Επίσης τα στρατόπεδα στην Αττική μπορούν να ανοίξουν και να δέχονται άπορους και μετανάστες στους οποίους θα παρέχουν τροφή και στέγη.

Ακόμα, σε δύο μήνες ανοίγουν οι πλαζ της Αττικής και ολόκληρης της Ελλάδας και πρέπει να καθαριστούν από τα σκουπίδια που ξέβραζε το κύμα ένα ολόκληρο χειμώνα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον καθαρισμό των παραλιών.

Φυσικά υπάρχει και το κορυφαίο θέμα της «οπτικής ανάπλασης» των πόλεων που είχε προτείνει ο Καλατράβα το 2004, με το βάψιμο των παλαιών κτιρίων και πολυκατοικιών. Μπορούν να ξεκινήσουν να βάφουν τις πόλεις.

Ειδικά οι πιλότοι της Π.Α., οι οποίοι λόγω των περικοπών στα καύσιμα τα τελευταία χρόνια έχουν περιορίσει τις ώρες πτήσης στο μισό και δεν έχουν τι να κάνουν, μπορούν να αξιοποιηθούν κοινωνικά με πολλούς τρόπους....

Φυσικά κορυφαία στιγμή της κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί μέχρι σήμερα η..."αποστολή αυτοκτονίας" των αλεξιπτωτιστών στην Κηφισιά, στις αρχές Ιανουαρίου 2002 όταν με ειδική διαταγή στάλθηκαν ... με πλήρη εξάρτηση (!) να σπάσουν τους πάγους που είχε προκαλέσει ο ξαφνικός χιονιάς στα πεζοδρόμια της πόλης, όπου ήταν αδύνατον να κινηθούν με ασφάλεια οι προύχοντες των Β.Π.


Τα λόγια περιττεύουν!


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.