Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Αντίθετο με κυρώσεις στο Ιράν το Πεκίνο


Κατά της επιβολής κυρώσεων στο Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα τάσσεται το Πεκίνο.


Οι συνομιλίες ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις για την επιβολή κυρώσεων στο Ιράν θα περιπλέξουν την κατάσταση και θα καταστήσουν ακόμα δυσκολότερη την εξεύρεση λύσης», τόνισε σχετικά την Πέμπτη από το Παρίσι ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Γιάνγκ Τζιεσί.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κινέζος ΥΠΕΞ επισήμανε πως θα ήθελε να δει περισσότερες απευθείας συνομιλίες ανάμεσα στο Ιράν και την διεθνή κοινότητα σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

"Το να μιλάμε για κυρώσεις αυτήν την στιγμή είναι κάτι που θα περιπλέξει την κατάσταση και μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο για την εξεύρεση διπλωματικής λύσης", δήλωσε.

"Γίνονται ακόμα κινήσεις και πιστεύουμε πως είναι πολύ σημαντικό να επικεντρωθούμε στην διπλωματική διαδικασία, μέσω του διαλόγου και των διαβουλεύσεων. Πρέπει να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες για μια κατάλληλη λύση, αποδεκτή από όλους", πρόσθεσε.

"Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για την επανάληψη το συντομότερο δυνατόν των συνομιλιών", υπογράμμισε ο Γιάνγκ, ο οποίος θα συναντηθεί το απόγευμα με τον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

"Η Κίνα υποστηρίζει το διεθνές καθεστώς της μη διάδοσης των πυρηνικών...Ολες οι χώρες, συμπεριλαμβανομένου και του Ιράν, αν ακολουθούν τους κανόνες της ΙΑΕΑ έχουν το δικαίωμα της ειρηνικής χρήσης της πυρηνικής ενέργειας", κατέληξε ο Γιάνγκ.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.