Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Προμήθεια 14 συστημάτων εξομοιωτών ελαφρών όπλων για τον Ελληνικό Στρατό (video)


Σε καιρούς εξοπλιστικής «ανομβρίας», μία ιδιαίτερα σημαντική σύμβαση σε ότι αφορά την επιχειρησιακή ικανότητα του Πεζικού υπογράφηκε πριν από μερικές μέρες από ΓΔΑΕΕ. Η σύμβαση με αριθμό 005Α4/09 αφορά την προμήθεια 14 συστημάτων εξομοιωτών όπλων ευθυτενούς τροχιάς πεζικού, από την αμερικανική εταιρεία Meggitt Training Systems.

Το σύστημα που πρόκειται να προμηθευτεί ο ελληνικός Στρατός είναι το Meggitt Training Systems Small Arms Trainer, το οποίο επιτρέπει την εκπαίδευση τόσο μεμονομένων ατόμων, κυρίως για ελεύθερους σκοπευτές, όσο και ομάδας στρατιωτών.

Για την διαμόρφωση που αφορά την εκπαίδευση των ελεύθερων σκοπευτών το σύστημα περιλαμβάνει την βασική εκπαίδευση του σκοπευτή στο ρόλο αυτό, καθώς και την εκπαίδευση ομάδας που εξυπηρετεί όπλα. Για την περίπτωση της εκπαίδευσης αναγνώρισης στόχων, το σύστημα επιτρέπει την αναγνώριση στόχων, την κλιμάκωση και αποκλιμάκωση εμπλεκομένων στρατιωτικών δυνάμεων, και την εκμάθηση των κανόνων ατομικής ηγεσίας.



Το σύστημα παρέχει ενημέρωση για το αποτέλεσμα των βολών που έχουν πραγματοποιηθεί, ακριβή εξομοίωση των πυρών των όπλων που χρησιμοποιούνται στην εκπαίδευση, εξομοίωση στις διαδικασίες χρήσης όπλων, διαμόρφωση του σεναρίου της εξομοίωσης, καθοδήγηση βολών όπλων καμπύλης τροχιάς, εξομοίωση πυρών υποστήριξης, εξομοίωση συστημάτων υποστήριξης και τέλος την επόπτευση της εκπαιδευτικής δραστηριότητας από τον αρμόδιο εκπαιδευτή.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.