Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Σκότωσαν "ανώτατο στέλεχος" των FARC



Τον "πιο σημαντικό λαθρέμπορο ναρκωτικών" στις τάξεις των ανταρτών της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) σκότωσαν η αστυνομία και η πολεμική αεροπορία της Κολομβίας, σε επιχείρηση η οποία διεξήχθη τον Ιανουάριο.

Την Τετάρτη ο υπουργός Άμυνας της χώρας Γκαμπριέλ Σίλβα, ανακοίνωσε ότι "σε μια επιχείρηση που έγινε από κοινού από την αστυνομία και τις δυνάμεις της πολεμικής αεροπορίας, ο Γεντίλ Γκόμες, γνωστός και ως Έντγκαρ Τοβάρ, διοικητής του Μετώπου 48 των FARC, σκοτώθηκε".

Το περιστατικό συνέβη στις 20 Ιανουαρίου.

Ο άνδρας, ο οποίος ήταν επίσης υπεύθυνος για την ασφάλεια του Ραούλ Ρέγιες, πρώην δεύτερου τη τάξει στις FARC, που επίσης είχε σκοτωθεί την 1η Μαρτίου 2008, ήταν "ο πιο σημαντικός λαθρέμπορος ναρκωτικών στις τάξεις των FARC", όπως υποστήριξε ο υπουργός.

"Βρισκόταν επικεφαλής του λαθρεμπορίου ναρκωτικών κατά μήκος των συνόρων με τον Ισημερινό. Αυτή η εξέλιξη αποτελεί εξασθένιση των διεθνών καρτέλ στο νότιο τμήμα της χώρας", πρόσθεσε.

Οι FARC διαθέτουν ακόμα 7.500 μαχητές, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας. Η οργάνωση δρα κυρίως στο νότιο τμήμα της χώρας και χρηματοδοτείται, όπως και άλλες ένοπλες παρατάξεις, από το λαθρεμπόριο κοκαΐνης.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.