Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

"Γαργάρα" οι αποζημιώσεις από την Γερμανία


"Γαργάρα", κατά το κοινώς λεγόμενο, έκανε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων από την κλοπή του ελληνικού χρυσού και των αποθεματικών των τραπεζών κατά τον Β'Π.Π., το οποίο έθεσε εκ νέου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος σε χθεσινή συνέντευξή του στο BBC, όπου τόνισε ότι "Η Ελλάδα δεν έλαβε ποτέ αποζημιώσεις για τις οικονομικές επιπτώσεις της ναζιστικής κατοχής κατά το B' Παγκόσμιο Πόλεμο".
«Το να συζητάμε για το παρελθόν δεν βοηθάει καθόλου στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε σήμερα στην Ευρώπη» δήλωσε ο Αντρέας Πέσκε στο Βερολίνο, αλλά βέβαια τουλάχιστον τα ελληνικά προβλήματα θα λύνονταν αν λυνόταν η...μικροεκκρεμότητα του παρελθόντος.

«Πήραν τον ελληνικό χρυσό που βρισκόταν στην Τράπεζα της Ελλάδας, πήραν τα ελληνικά χρήματα και ποτέ δεν τα επέστρεψαν. Αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει κάποια στιγμή να αντιμετωπιστεί… Δεν λέω ότι αναγκαστικά πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα, αλλά πρέπει τουλάχιστον να πουν "ευχαριστώ"» ήταν το απόσπασμα των δηλώσεων του Θ.Πάγκαλου.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.