Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Με επιτυχία εκτοξεύθηκε διαστημικός πύραυλος



Το Ιράν εκτόξευσε "με επιτυχία" το νέο του, τρίτο κατά σειρά, διαστημικό πύραυλο Καβοσγκάρ-3 που φέρει "πειραματική κάψουλα", με την ευκαιρία της 31ης επετείου της ισλαμικής επανάστασης, μετέδωσε η ιρανική τηλεόραση.


"Το Ιράν πραγματοποίησε με επιτυχία τη δοκιμή του νέου διαστημικού πυραύλου Καβοσγκάρ-3 τοπικής κατασκευής που φέρει πειραματική κάψουλα", διευκρίνισε το αραβόφωνο δορυφορικό δίκτυο Αλ-Αλάμ της ιρανικής τηλεόρασης, επισημαίνοντας ότι η κάψουλα μεταφέρει "ζώντα ζώα".

Η τηλεόραση προέβαλε εικόνες από το εσωτερικό της "κάψουλας" αυτής, οι οποίες στάλθηκαν από το διάστημα. Μέσα στην κάψουλα υπάρχουν αρκετά ζώα, μεταξύ τους ένα ποντίκι, χελώνες και σκουλήκια.

Η τηλεόραση προέβαλε επίσης εικόνες του δορυφόρου εν πτήσει, οι οποίες ελήφθησαν κατά τα φαινόμενα από την κάψουλα αυτή. Οι εικόνες έδειξαν το διαχωρισμό της κάψουλας από το δορυφόρο.

Η προηγούμενη εκτόξευση πυραύλου τύπου Καβοσγκάρ είχε πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο του 2008.

Στις 2 Φεβρουαρίου του 2009 τέθηκε σε τροχιά ο πρώτος ιρανικός δορυφόρος που έχει ονομασία Ομίντ (Ελπίδα) από τον ιρανικής κατασκευής πύραυλο Σαφίρ 2, με την ευκαιρία της 30ης επετείου της ισλαμικής επανάστασης.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.