Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Ιταλική υποστήριξη στο Ισραήλ στο θέμα του Ιράν


Ο πρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Σίλβιο Μπερλουσκόνι εξέφρασε κατά την ομιλία του στο ισραηλινό Κοινοβούλιο την αταλάντευτη υποστήριξή του στο Ισραήλ και ζήτησε την εφαρμογή «αποτελεσματικών κυρώσεων» κατά του Ιράν, το οποίο θεωρείται ότι προσπαθεί να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα.


«Το Ισραήλ ενσαρκώνει τη δυνατότητα του ζην δημοκρατικά και ελεύθερα, γεγονός που το καθιστά ανυπόφορο στα μάτια των φανατικών σε ολάκερο τον κόσμο», τόνισε ο Μπερλουσκόνι ενώπιον των βουλευτών στην Κνέσετ.

«Η ασφάλεια του Ισραήλ αποτελεί για εμάς τους Ιταλούς μία ηθική και δεοντολογική προσταγή. Η Ιταλία είναι υπερήφανη για τις πολλαπλές χειρονομίες αλληλεγγύης προς τη χώρα σας, όπως η ψήφος μας κατά της έκθεσης Γκόλντστοουν, με την οποία επιχειρείται να δαιμονοποιηθεί το Ισραήλ γιατί αντέδρασε στις ρουκέτες που εκτόξευε από τη Γάζα η Χαμάς», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Μπερλουσκόνι συνέχισε την ομιλία του ζητώντας «αποτελεσματικές κυρώσεις κατά του Ιράν: « η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να αποφασίσει εάν ένα κράτος, του οποίου οι ηγέτες εκφράζουν την πρόθεσή τους να καταστρέψουν το Ισραήλ και αρνούνται τη Σοάχ δεν θα πρέπει να διαθέτει πυρηνικά όπλα».

Ο ιταλός πρωθυπουργός επανέλαβε επίσης την ιδέα του να συμπεριλάβει το Ισραήλ στην ΕΕ. «Είστε ένα προπύργιο για την ευρωπαϊκή και δυτική κουλτούρα. Η θέση σας αρμόζει να βρίσκεται μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών ως ισότιμος συνεταίρος», τόνισε.

Επίσης, ο Μπερλουσκόνι κάλεσε το Ισραήλ να παγώσει τις εποικιστικές δραστηριότητες στα Κατεχόμενα, προκειμένου να διευκολυνθεί η επανάληψη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων. Την προτροπή αυτή είχε εκφράσει ο Μπερλουσκόνι νωρίτερα, μετά τη συνάντησή του στη Βηθλεέμ με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.