Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

24 μαχητικά SU-35 για την Βενεζουέλα?







Μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Ρώσου πρωθυπουργού στο Καράκας έχουν δημοσιευτεί ξένα άρθρα σχετικά με μια μελλοντική συμφωνία Βενεζουέλας - Ρωσίας σύντομα για 24 Su-35(E).΄


Εφόσον αυτή πραγματοποιηθεί, τότε, θα διπλασιαστεί ο υφιστάμενος στόλος της οικογένειας του Su-27 της αεροπορίας της χώρας της Νότιας Αμερικής. Η Βενεζουέλα έχει σήμερα 24 Su-30MKV.


Το Su-35 έχουν παραγγείλει η Ρωσία και η Λιβύη. Το κόστος ανά μονάδα υπολογίζεται μεταξύ 70 και 100 εκατομμύρια δολάρια, ποσό εξαρτώμενο από την υποστήριξη και τον εξοπλισμό που αυτή συμπεριλαμβάνει.

Τμήμα ειδήσεων : elliniki-stratigiki

Κινδυνεύει με Χρεωκοπία και η Ιαπωνία!


«Κίνδυνος στάσης πληρωμών από την Ιαπωνία» λέει ο πρωθυπουργός της χώρας Ως κατεπείγον ζήτημα για τη χώρα χαρακτήρισε σήμερα ο Ναότο Καν τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του αποπληθωρισμού και τόνισε ότι η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με την Τράπεζα της Ιαπωνίας για να σταματήσουν την πτώση των τιμών.

Επίσης ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός ζήτησε από τον ιαπωνικό λαό να του δώσει ψήφο εμπιστοσύνης χωρίς την οποία, όπως είπε, δεν θα μπορέσει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στη χώρα.

Ο Ναότο Καν μιλώντας στο κοινοβούλιο της χώρας, προειδοποίησε για τον κίνδυνο η Ιαπωνία να κηρύξει στάση πληρωμών εάν συνεχίσει να αγνοεί το αυξανόμενο δημόσιο χρέος και χάσει την εμπιστοσύνη των αγορών.


"Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του δημοσίου με την έκδοση ομολόγων", δήλωσε ο Καν.

"Όπως μπορούμε να δούμε και με τη σύγχυση που επικρατεί στην ευρωζώνη, η οποία ξεκίνησε από την Ελλάδα, υπάρχει ο κίνδυνος στάσης πληρωμών εάν δεν προσέξουμε το αυξανόμενο δημόσιο χρέος και χάσουμε την εμπιστοσύνη της αγοράς ομολόγων" πρόσθεσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός.

Σημειώνεται ότι το δημοσιονομικό χρέος της Ιαπωνίας είναι διπλάσιο του ΑΕΠ της χώρας.

Επιπλέον ο 63χρονος πρωθυπουργός επισήμανε ότι για να κυβερνήσει δεν μπορεί να στηριχθεί μόνο στους πολιτικούς αξιωματούχους ή στα κόμματα.

"Μπορώ να κυβερνήσω μόνο υπό την προϋπόθεση ο λαός να με εμπιστευθεί" τόνισε κατά την ομιλία του ενώπιον του κοινοβουλίου και πρόσθεσε ότι η Ιαπωνία έζησε στον υπερσυντηρητισμό τα τελευταία 20 χρόνια και πως αποστολή της κυβέρνησής του είναι να σταματήσει αυτή την κατάσταση αποτελμάτωσης και να ξαναδώσει στην Ιαπωνία τη ζωντάνια της.

"Ζητώ από τα βάθη της καρδιάς μου από το λαό να με στηρίξει ώστε να μπορέσω να γίνω ένας καλός πρωθυπουργός" υπογράμμισε ο Ναότο Καν.

Τμήμα ειδήσεων : elliniki-stratigiki

Η Βουλγαρία εγκαταλείπει οριστικά το σχέδιο για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη




Η Βουλγαρία εγκαταλείπει οριστικά το σχέδιο για τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, όπως ανακοίνωσε την Παρασκεύη ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός είπε ότι ο βασικός λόγος για τη ματαίωση του σχεδίου είναι οι ισχυρές αντιδράσεις των κατοίκων στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα είχε η κατασκευή του αγωγού.


Σύμφωνα με το Reuters, η κεντροδεξιά κυβέρνηση της χώρας εξέταζε το ενδεχόμενο αποχώρησης από τον Ιούλιο του 2009, όταν είχε αναλάβει την εξουσία.


Η επίσημη θέση της Σόφιας ήταν ότι περιμένει την περιβαλλοντική μελέτη, που θα ολοκληρωνόταν στα τέλη του 2010 ή στις αρχές του 2011, για να λάβει τις οριστικές της αποφάσεις.

Σημειώνεται ότι η Βουλγαρία δεν έχει καταβάλει την οικονομική συμμετοχή της στην εταιρεία ανάπτυξης και διαχείρισης του έργου.

Ο αγωγός θα είχε μήκος 300 χιλιομέτρων και θα μετέφερε ρωσικό πετρέλαιο από το βουλγαρικό λιμάνι του Μπουργκάς στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Σεργκέι Σμάτκο, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Ria Novosti, είχε προειδοποιήσει τη Σόφια ότι η Μόσχα θα προχωρήσει σε αναστολή του σχεδίου, σε περίπτωση που η Βουλγαρία δεν ξεκαθαρίσει τη θέση της ως το φθινόπωρο.

«Σήμερα, πρέπει να παραδεχτούμε ότι το έργο είναι πρακτικά παγωμένο. Δεν λέμε ότι θα το σταματήσουμε, αλλά θα διακόψουμε τη χρηματοδότησή του και θα το αναστείλουμε, μέχρι να καταλάβουμε τη θέση της βουλγαρικής πλευράς», είχε δηλώσει ο κ. Σμάτκο.

Τμήμα ειδήσεων: elliniki-stratigiki

Η Τουρκία χάνει τη στήριξη από τους αμερικανοεβραίους



Του Elli Lake
Τον Οκτώβριο του 2000, η Τουρκική κυβέρνηση είχε να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα. Ο πρόεδρος της Αμερικανικής Βουλής Dennis Hastert είχε υποσχεθεί ότι θα προωθούσε ψήφισμα προς απότιση φόρου τιμής των θυμάτων της Αρμενικής γενοκτονίας, κίνηση την οποία η Άγκυρα θεώρησε ως εχθρική. Προς αποφυγή ενός τέτοιου ενδεχομένου, οι Τούρκοι ζήτησαν την στήριξη και την παρέμβαση του ανώτερου ερευνητή Keith Weissman, της Επιτροπής Αμερικανό-Εβραικών Δημοσίων Υποθέσεων (AIPAC).
Σε πρόσφατη συνέντευξη, ο κος Weissman αποκάλυψε ότι μετά από παρεμβάσεις και με την βοήθεια του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, η Επιτροπή κατάφερε να πείσει τον πρόεδρο Κλίντον να στείλει επιστολή στον κο Hastert τονίζοντας ότι τυχόν υιοθέτηση του ψηφίσματος θα έπληττε τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ. Η κίνηση στέφθηκε με επιτυχία, ο κος Hastert απέσυρε το ψήφισμα, ενώ μέχρι και σήμερα το Κογκρέσο δεν έχει τοποθετηθεί επί της ουσίας του Αρμενικού ζητήματος.

Ραγδαία ανατροπή
Σήμερα, η Εβραϊκή κοινότητα δεν βοηθά πλέον την Τουρκία, ως αποτέλεσμα της ραγδαίας επιδείνωσης των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ την τελευταία τετραετία. Την περασμένη εβδομάδα, η Άγκυρα καταδίκασε έντονα την επιδρομή του Ισραήλ στον Τουρκικό στολίσκο με προορισμό την Γάζα, χαρακτηρίζοντας την ως «κρατική τρομοκρατία.» Το συμβάν σηματοδοτεί και την λήξη της εικοσαετούς στρατηγικής συμμαχίας του Ισραήλ με την Τουρκία, και την υποστήριξη που η Άγκυρα απολάμβανε από το φιλο-Ισραηλινό λόμπι στην Ουάσιγκτον.


Η Τουρκία, με το κοσμικό της σύνταγμα, ήταν η πρώτη Μουσουλμανική χώρα που αναγνώρισε το Ισραήλ το 1949. Ιστορικά το Ισραήλ αναζήτησε την σύναψη συμμαχιών με κράτη πέριξ του Αραβικού κόσμου, όπως η Τουρκία, το Ιράν και η Αιθιοπία. Το 1982, όταν το Ισραήλ εισέβαλε στο νότιο Λίβανο, ο στρατός του κατέστρεψε στρατόπεδα εκπαίδευσης που συνδεόταν με τον Αρμενικό Μυστικό Στρατό για την Απελευθέρωση της Αρμενίας, τρομοκρατική οργάνωση υπεύθυνη για την δολοφονία Τούρκων διπλωματών.
Ως αντάλλαγμα, η Τουρκία προώθησε την ενίσχυση της συνεργασίας σε επίπεδο ανταλλαγής πληροφοριών. Η συνεργασία εξελίχθηκε στην εγκαθίδρυση πλήρων διπλωματικών σχέσεων, στην ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων και σε στενότερη στρατιωτική συνεργασία. Σε αντάλλαγμα δε για την αγορά οπλισμού από το Ισραήλ, η Τουρκία επέτρεψε στην Ισραηλινή αεροπορία να χρησιμοποιεί τον εναέριο χώρο της Ανατολίας για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Υπεύθυνη η κυβέρνηση Ερντογάν
Η κρίση στις σχέσεις των δύο χωρών άρχισε στις αρχές του 2000, με την ανάδειξη στην εξουσία του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, η βάση του οποίου μοιράζεται στοιχεία με κόμματα που έχουν τεθεί εκτός νόμου λόγω των δεσμών τους με το Ισλάμ.
Ωστόσο όπως δήλωσε ο Malcolm Hoenlein, αντιπρόεδρος της Διάσκεψης των Προέδρων των κύριων Αμερικανό-Εβραικών Οργανώσεων «οι σχέσεις των δύο χωρών δεν έχουν πλήρως διακοπεί. Οι δεσμοί μεταξύ της Τουρκίας και της Εβραϊκής κοινότητας εξακολουθούν να είναι αρκετά στενοί.»

Ταυτόχρονα ωστόσο ο κος Hoenlein τόνισε ότι «η Τουρκική κυβέρνηση είναι εξτρεμιστική και έχει επιλέξει μια οδό που συγκρούεται με το παρελθόν. Η πορεία που ακολουθήθηκε δεν αφορά αποκλειστικά το πρόσφατο συμβάν στη Γάζα. Αφορμή αποτέλεσε η εκλογή της Ισλαμιστικής κυβέρνησης.»Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Barry Jacobs, πρώην διευθυντής της Αμερικανό-Εβραϊκής Επιτροπής για στρατηγικές σπουδές και διεθνείς υποθέσεις, ο οποίος επισήμανε την επικριτική στάση που τήρησε η Άγκυρα στην εισβολή του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο το 2006. «Ισραηλινός διπλωμάτης είχε παραπονεθεί ότι η Τουρκική υποστήριξη για την Χαμάς είχε ξεπεράσει σε ένταση ακόμη και αυτήν Αραβικών κρατών.»

Ο Abe Foxman, διευθυντής του Αντί-Δυσφημιστικού Συνασπισμού εκτιμά ότι η απόφαση της Τουρκίας να διαρρήξει τις σχέσεις της με το Ισραήλ ήταν στρατηγικού χαρακτήρα και υπενθύμισε την έντονη αψιμαχία στο Νταβός όταν ο πρωθυπουργός Ερτογάν αποχωρώντας είχε πει με έντονο ύφος στον πρόεδρο Πέρεζ: «Όταν αφορά φόνους, γνωρίζετε πολύ καλά πώς να σκοτώνετε παιδιά.»

«Η επιδείνωση στις σχέσεις των δύο χωρών υπέβοσκε αλλά δεν βγήκε στην επιφάνεια μέχρι το Νταβός» πρόσθεσε ο κος Foxman, τονίζοντας ότι μέχρι τότε «οι εμπορικές και στρατιωτικές τους σχέσεις εξελίσσονταν κανονικά. Πιστεύω ότι η Τουρκία είχε ήδη λάβει μια γεωπολιτική απόφαση, ωστόσο χρειαζόταν μία αφορμή για να προσδώσει σε αυτήν δραματικό χαρακτήρα.»

Οι κοι Jacobs και Weissman ήταν από τους αρχιτέκτονες της υποστήριξης της Τουρκίας από την Εβραϊκή κοινότητα στην Ουάσιγκτον, η οποία ανάγεται στο τέλος του ψυχρού πολέμου. Αμφότεροι ηγήθηκαν αντιπροσωπειών Εβραίων ηγετικών στελεχών σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα, ενώ προσφέρθηκε και η εκπαίδευση Αμερικανών-Τούρκων για την ίδρυση λόμπι.

Στο Κογκρέσο, οι Εβραϊκές οργανώσεις άσκησαν επίσης πίεση ώστε ο αγωγός πετρελαίου από το Μπακού στο Τουρκικό λιμάνι του Τσειχάν να μην διέρχεται από το έδαφος της Αρμενίας, και βοήθησαν ώστε να διατηρηθούν οι πωλήσεις Αμερικανικών όπλων στην Τουρκία, παρά τις προσπάθειες του Ελληνικού λόμπι.

Σήμερα τα δεδομένα έχουν αλλάξει δραματικά. Η Αμερικανό-Εβραϊκή κοινότητα εξελίσσεται σε υπολογίσιμο αντίπαλο των Τουρκικών συμφερόντων. Ο Αντί-Δυσφημιστικός Όμιλος κάλεσε το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών να χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση την Τουρκική ανθρωπιστική οργάνωση ΙΗΗ, η οποία βοήθησε στην οργάνωση της αποστολής του στολίσκου στην Γάζα. Στην ίδια την Τουρκία η ΙΗΗ απολαμβάνει στήριξης ως οργάνωση ειρηνιστών και ανθρωπιστών.

Γενικά, ουδείς τόσο από πλευράς Τουρκίας όσο και από πλευράς Ισραήλ δεν επιθυμεί την πλήρη διάλυση των σχέσεων των δύο χωρών. Εντούτοις Ισραηλινοί τονίζουν ότι καθημερινά «η Τουρκική κυβέρνηση παρεκτρέπεται και προσβάλλει το Ισραήλ.»
Ιδιαίτερα επικριτικός και ευθύς ήταν ο Morris Amitay, πρώην εκτελεστικός διευθυντής της AIPAC ο οποίος στο παρελθόν είχε προωθήσει τα συμφέροντα της Τουρκίας. «Αν σήμερα ερωτηθώ κατά πόσον θα προσπαθήσω να προστατεύσω την Τουρκία στο Κογκρέσο, η απάντηση μου θα είναι – θα πρέπει να αστειεύεστε.»

Tμήμα ειδήσεων: elliniki-stratigiki

Πτώση τουρκικού Blackhawk με 5 νεκρούς!!


Σωστικό συνεργείο στο σημείο πρόσκρουσης


Πέντε νεκροί στρατιωτικοί είναι ο τελικός απολογισμός της πτώσης μεταφορικού ελικοπτέρου Blackhawk της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, στην επαρχία Τοκάτης.

Το περιστατικό έλαβε χώρα χθες το πρωί όταν για άγνωστους -μέχρι στιγμής- λόγους το ελικόπτερο κατέπεσε σε ορεινή περιοχή και ανεφλέγη. Ο κυβερνήτης της επαρχίας Τοκάτης Σερίφ Γιλμάζ έσπευσε να συνδέσει εμμέσως πλην σαφώς την πτώση με την πυκνή ομίχλη που επικρατούσε στην περιοχή, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει κάποια ένδειξη εμπλοκής Κούρδων ανταρτών στο περιστατικό.. Στην περιοχή δραστηριοποιούνται μαχητές του ΡΚΚ καθώς και ομάδες αριστερών ενόπλων (DHKP/C).

Η ένοπλη δράση των Κούρδων ανταρτών δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στην επαρχία Τοκάτης καθώς τον περασμένο Δεκέμβρη έλαβε χώρα αιματηρή επίθεση εναντίον περιπόλου της στρατοχωροφυλακής, πλησίον της κωμόπολης Reşadiye, με αποτέλεσμα τον θάνατο 7 και τον τραυματισμό 3 στρατοχωροφυλάκων.

Τμήμα ειδήσεων : elliniki-stratigiki

Στο κυνήγι της μίζας για «Παπανικολή»


Αίτημα της Εισαγγελίας Εφετών προς το Μόναχο για στοιχεία

Αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις γερμανικές αρχές σχετικά με την υπόθεση της αγοράς τεσσάρων υποβρυχίων το 2000 και τις μίζες που καταβλήθηκαν από την εταιρεία Ferrostaal AG θα διατυπώσει εντός των προσεχών ημερών η Εισαγγελία Αθηνών, δίνοντας νέα ώθηση στη διερεύνηση του σκανδάλου.

Η γερμανική δικαιοσύνη έχει ήδη δρομολογήσει έρευνες από τις οποίες έχουν προκύψει «χρήσιμες πληρωμές» της εταιρείας και στην Ελλάδα, που έφτασαν σε ποσοστό 5% επί της αξίας αγοράς των υποβρυχίων. Ειδικότερα για το «Παπανικολής» υπάρχουν καταθέσεις ενώπιον των γερμανικών εισαγγελικών αρχών, που αναφέρονται σε μίζες 10 έως 12 εκατ. ευρώ.


Η Εισαγγελία Eφετών Αθηνών θα ζητήσει από την Εισαγγελία του Μονάχου τον πλήρη φάκελο της υπόθεσης, ο οποίος, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, περιέχει κρίσιμα για τις ελληνικές αρχές στοιχεία. Παράλληλα, η εισαγγελέας Πρωτοδικών που χειρίζεται τις έρευνες στρέφει το ενδιαφέρον της και στο Λονδίνο, όπου είχε την έδρα της θυγατρική εταιρεία της Ferrostaal AG. Η θυγατρική είχε αναλάβει τη διαχείριση των «χρήσιμων πληρωμών» προς τη χώρα μας μέσω ενός ενδιάμεσου Ελληνα, ο οποίος διατηρούσε «εταιρεία συμβούλων».

Τμήμα ειδήσεων : elliniki-stratigiki

Κατατέθηκε η πρόταση της Eurofighter για την Tranche 3B



Το κονσόρτσιουμ κατέθεσε την αρχική πρόταση του στον οργανισμό διαχείρισης του προγράμματος, ΝΕΤΜΑ, τον προηγούμενο μήνα. Ο τελευταίος θα διαπραγματευθεί με την εταιρία εκπροσωπώντας τα τέσσερα κράτη ώστε το συμβόλαιο να υπογραφεί το αργότερο στο τέλος του 2011. Ο χρονικός ορίζοντας είναι απαραίτητος ώστε να μην δημιουργηθεί κενό στη γραμμή παραγωγής που θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στο κόστος, όταν ολοκληρωθεί η παραγωγή των αεροσκαφών του συμβολαίου 3A στα μέσα του 2016.

Η διαμόρφωση των 124 αεροσκαφών του 3Β είναι πολύ πιθανό να είναι της ίδιας διαμόρφωσης με τα 124 του 3Α. Η Αγγλία έχει χρηματοδοτήσει μια αλλαγή ώστε τα δικά της αεροσκάφη να έχουν τις απαραίτητες προβλέψεις για την εγκατάσταση συστήματος radar με AESA.

Στους εξαγωγικούς στόχους περιλαμβάνεται πλέον και η Σερβία η οποία εξέδωσε Αίτημα Παροχής Πληροφοριών για την αντικατάσταση των MiG-21 και MiG-29 που διαθέτει. Η κίνηση εντάσεται στην προσπάθεια της χώρας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε η προσπάθεια εκ μέρους της Ιταλίας για ανατροπή της απόφασης της Ρουμανίας προμήθεια μεταχειρισμένων F-16.

Tμήμα ειδήσεων : elliniki-stratigiki

Έρχεται το ΕΜΠΑΕ χωρίς περικοπές!!!!


«Ούτε ένα ευρώ από το ΕΜΠΑΕ που θα ανέλθει στα 8,2-8,5 δις. ευρώ δεν θα περικοπεί τα ερχόμενα χρόνια. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί περίπου στο 0,75% του μέσου ΑΕΠ στην πενταετία 2011-2015 και είναι η «ασφάλεια ζωής» της χώρας. Έχουμε τεράστια ευθύνη έναντι των μελλοντικών γενεών. Βλέπετε τι γίνεται καθημερινά στο Αιγαίο».
Στην παραπάνω δήλωση προέβη ανώτατη πηγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που υπάρχουν ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει ζητήσει περαιτέρω μείωση των αμυντικών δαπανών σε ότι αφορά τα κύρια προγράμματα.


Αντίθετα επιμένει στην δραστική μείωση των λειτουργικών δαπανών μέχρι και 20% ετησίως! Το νέο πλαίσιο θα υλοποίησης των αμυντικών δαπανών θα διακρίνεται από «απλότητα και διαφάνεια», όπως υποστηρίζουν πηγές του υπουργείου αναφερόμενες στο νέο νομοθετικό πλαίσιο που ετοιμάζεται, με τις διακρατικές συμφωνίες ως βάση για τις νέες συμβάσεις.

Στο μεταξύ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας διακρίνοντας την κακή κατάσταση των αμυντικών βιομηχανιών, αλλά και την δυσπιστία που επικρατεί στο εξωτερικό σε ότι αφορά τις προθέσεις υλοποίησης των αμυντικών επενδύσεων στέλνει υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία στην έκθεση χερσαίων συστημάτων EUROSATORY 2010: Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος στέλνει ως προσωπικό του απεσταλμένο τον πρέσβη Γ.Χρονόπουλο, ως επικεφαλή της ελληνικής αντιπροσωπείας. Ο πρέσβης διαχειρίζεται αυτή την στιγμή τις μεγάλες διακρατικές συμβάσεις με Ρωσία και Γαλλία για τα ΤΟΜΑ BMP-3HEL και τις φρεγάτες FREMM και έχει εμπλοκή και στην διακρατική συμφωνία για την προμήθεια των πυρομαχικών των 120 χλστ. για τα άρματα μάχης.

H αποστολή, αν και ολιγομελής λόγω των οικονομικών περικοπών, εν τούτοις επιλέχθηκε να είναι υψηλού επιπέδου με επικεφαλή έναν άνθρωπο που διαχειρίζεται αυτή την στιγμή τις κυριότερες συμβάσεις προμήθειας αμυντικού υλικού.

Το ΕΜΠΑΕ θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου, όπως κατ’αποκλειστικότητα έχει γράψει εδώ και δύο μήνες το defencenet.gr και μέχρι το τέλος του έτους θα είναι έτοιμο προς ψήφιση και το νομοσχέδιο για τις προμήθειες.

Στο μεταξύ μία είδηση από τις ΗΠΑ δείχνει να έχει ιδιαίτερη σημασία: Η απόφαση της κυβέρνησης Ομπάμα να μειώσει τη χρηματοδότηση το τομέα των παραδοσιακών όπλων κατευθύνοντας μεγάλα κεφάλαια στους τομείς υψηλής τεχνολογίας συστημάτων, όπως τα πάσης φύσεως μη επανδρωμένα οχήματα εδάφους, θαλάσσης και αέρος, έχει δώσει τεράστια ώθηση στη σύναψη νέων συμβολαίων με στόχο την εξαγορά μικρότερων εταιρειών του κλάδου.

«Πιστεύω ότι οι συμφωνίες στο εξής θα αφορούν ολοένα λιγότερο την εξαγορά εργοστασίων κατασκευής όπλων και περισσότερο με την απόκτηση εξειδικευμένου προσωπικού, τεχνογνωσίας και σύγχρονων τεχνολογιών», σχολιάζει

Τμήμα ειδήσεων: elliniki-stratigiki