Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Νωρίς θυμήθηκαν οι Αμερικανοί τις αποφάσεις του Σ.Α και του ΕΔΑΔ για την εισβολή στην Κύπρο...


Οι ΗΠΑ καλούν την Τουρκία να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Σ.Α. και του ΕΔΑΔ για την Κύπρο όπως αναφέρει αναρτηση του Infognomonpolitics

Το σύνολο του τουρκικού Τύπου από τις πρωινές ώρες αναφέρεται στις βαριές κατηγορίες που υιοθέτησε η αμερικανική βουλή των Αντιπροσώπων σε βάρος της Τουρκίας.
Με την απόφαση η Τουρκία καλείται να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Σ.Α. και του ΕΔΑΔ για την Κύπρο, να σταματήσει αμέσως η κατεδάφιση θρησκευτικών μνημείων, να σταματήσουν οι παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές,
να δοθεί τέλος στο παράνομο εμπόριο εικόνων, να αναζητηθούν όλα τα χαμένα έργα τέχνης και να επισκευαστούν, να οικοδομηθούν όλοι οι ιστορικοί χώροι που έχουν καταστραφεί, να δοθεί αμέσως τέλος στους θρησκευτικούς περιορισμούς που υφίστανται οι Ελληνοκύπριοι.


Με την απόφαση καλείται ο πρόεδρος των ΗΠΑ και το υπουργείο Εξωτερικών να κάνουν πρακτικά βήματα. Παράλληλα καλούνται οι χώρες μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ασφάλειας να απαγορεύσουν τη διακίνηση κλεμμένων έργων τέχνης από την Κύπρο και να ασκήσουν πίεση στην Τουρκία να εκπληρώσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση της Άγκυρας.

Ανεπίσημα κατηγορείται η πρόεδρος της Αμερικανικής βουλής Νάνσι Πελόσι ότι εφάρμοσε διαδικασία εξπρές για ψήφιση της πρότασης.

Όπως έγινε γνωστό η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον θα στείλει επιστολή στην Πελόσι με την οποία θα εκφράζει τη δυσαρέσκεια της τουρκικής κυβέρνησης. Η πρεσβεία είχε καταβάλει προσπάθειες για αποτροπή ψήφισης της πρότασης. Η ψήφιση του νόμου θα αποτελέσει πλήγμα στις σχέσεις των δύο χωρών δήλωσε ο αντιπρόεδρος των Τουρκο-αμερικανικών συλλόγων, σημειώνοντας ότι προσπαθούν να εντοπίσουν ποιοι βουλευτές ψήφισαν.

Η απόφαση δεν είναι δεσμευτική όμως εκφράζει τη βούληση του αμερικανικού κογκρέσου για την επιβολή μέτρων και ποινών σε βάρος της Τουρκίας, καταλογίζοντας την ευθύνη στην Άγκυρα για όσα συμβαίνουν με την πολιτιστική κληρονομιά στα κατεχόμενα.



Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Τι έκανε ο ΓΑΠ στην Αμερική


Τα «παπαγαλάκια» των ΜΜΕ και μας έλεγαν αυτές τις μέρες ότι ο ‘καημενούλης’ ο πρωθυπουργός μας αγωνίζεται για τα εθνικά μας θέματα -και άλλες ψευτιές- και ότι εμείς τον κατηγορούμε αδίκως. Όμως η αλήθεια αργεί αλλά δεν κρύβεται. Η αποστολή του Γιώργου Παπανδρέου στις ΗΠΑ ήταν πολλαπλή και θα αποβεί άκρως αρνητική:
1. Προώθηση της Παγκόσμιας Φορολογίας. Ο Γιώργος Παπανδρέου όλο φόρους ονειρεύεται. Για την προώθηση της παγκόσμιας φορολογίας συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ όπου μίλησε για την παγκόσμια φτώχεια (την Ελληνική την ξέχασε;) Οι εκπρόσωποι 60 χωρών συνήλθαν στον ΟΗΕ για να προωθήσουν τον παγκόσμιο φόρο στις χρηματοπιστωτικές πράξεις, στο όνομα δήθεν της αντιμετώπισης της φτώχειας και των κλιματικών αλλαγών. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για ένα τεράστιο πρόγραμμα για την καθιέρωση της πρώτης φορολογίας της Παγκόσμιας Κυβέρνησης. Αυτή θα δώσει σάρκα και οστά στο Παγκόσμιο Υπουργείο Οικονομικών.
Προς το παρόν απερρίφθη η πρόταση. Μίλησαν περί της «καινοτόμου οικονομίας» και «πράσινης ανάπτυξης» που μας επαναλαμβάνει μονότονα ο Γιωργάκης. Αυτή προβλέπει ένα φόρο του 0.005 % (λ. χ: 5 σεντς σε κάθε 1000 Ε) αρκετά μεγάλο ποσό, το οποίον εκτιμούν οι ειδικοί θα αποδώσει $30 δις. ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως ανέφερε το CNS News. Το ποσό αυτό σαν ξεκίνημα είναι τεράστιο, δεδομένου ότι αν γίνει η αρχή, σε λίγα χρόνια θα γίνει ένας επαχθής φόρος που θα διαλύσει την ελεύθερη οικονομία και θα την κάνει κατευθυνόμενη σοβιετικού τύπου. Όπως τονίζει η Ira Stoll εκδότης του FutureCapitalism.com οι νέοι φόροι πάντα αρχίζουν από πολύ χαμηλά και προοδευτικά ανεβαίνουν στα ύψη.
Μας λένε ότι τα κονδύλια αυτά θα πάνε για τους φτωχούς και το περιβάλλον. Όμως το πιστεύετε εσείς; Ποιος θα κάνει έλεγχο στα βιβλία της παγκόσμιας φορολογικής αρχής για να διαπιστώσει την καταχώρηση των 6 δισεκατομμυρίων (όσοι οι κάτοικοι της γης) εισφορών στο παγκόσμιο ταμείο, και πολύ περισσότερος την κατανομή αυτών των κονδυλίων στις χώρες που τα έχουν ανάγκη και όχι στις αδηφάγες εβραϊκές τράπεζες (FED, GOLDMAN SACHS κ.α) με προορισμό το Ισραήλ;

Όλα ξεκίνησαν από το σχέδιο του ΟΗΕ για την μείωση των εκπομπών αερίων, αλλά πρόκειται για προσπάθεια διαλύσεως της μεσαίας τάξεως, με την καθιέρωση «της παγκόσμιας αναδιανομής του πλούτου για την καταπολέμηση της φτώχειας» Αυτό ήτο και το θέμα της διαλέξεως του ΓΙΏΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΈΟΥ Με αυτό φυσικά δεν θα θιγούν τα προνόμια των 250 οικογενειών που κατέχουν άνω του 80% του παγκόσμιου πλούτου, αλλά όπως εφαρμόζει και ο Γιώργος Παπανδρέου στην Ελλάδα, θα κάνουν τη μεσαία τάξη προλετάριους. Το νέο φόρο θα εισπράττει κατ’ ευθείαν η Διεθνής Τράπεζα, και όχι φυσικά οι φτωχές χώρες που τον έχουν ανάγκη. Αυτές θα υποχρεωθούν να συνάψουν δάνεια για «πράσινη ανάπτυξη»-είναι αυτά που μας λέγει συχνά ο Γιωργάκης-έτσι ώστε να γίνουν υποχείριο και εσαεί αιχμάλωτες του διεθνούς εβραϊκού τοκογλυφικού κεφαλαίου και του ΔΝΤ. Τώρα μπορείτε να αντιληφθείτε τις μεθοδεύσεις του Γιώργου για να υποτάξει τη χώρα στο ΔΝΤ:
α. με τα μέτρα που δεν ελάμβανε επί 8μηνο,
β. με την πολεμική κατά των διεφθαρμένων, αναξιόπιστων και κακών Ελλήνων,
γ. με την πρόσκληση προς το ΔΝΤ για να μας σώσει και τόσα άλλα τερατώδη ψέματα («λεφτά υπάρχουν»).
2. Έδωσε αναφορά πεπαπραγμένων στον υποπλανητάρχη Τζών Μπαϊτεν, και πήρε οδηγίες για την περαιτέρω αποστολή του. Ανέφερε: «Mission accomplished» «Greece in ruins»” (η Ελλάς σε ερείπια) και αυτός του έδωσε εύσημα καλών πράξεων «Bravo Giorgo!!!!»
α. Πήρε οδηγίες για την ταχεία «επίλυση»(=ξεπούλημα) με την αποδοχή του ονόματος «Μακεδονία» στα Σκόπια. Επ’ αυτού ο Τζών Μπαϊτεν ήταν κατηγορηματικός και φαίνεται ότι έταξε καταληκτική ημερομηνία επίλυσης του. Το θέμα χειρίζεται ο διαβόητος ( κρίση Γ/Β και Γεωργίας) Αλεξ Ρόντος
β. Αποδέχθη την ένταξη των χωρών των δυτικών Βαλκανίων- και ιδιαιτέρως των Σκοπίων- στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. Είναι γνωστή η θέση των Αμερικανών "κάντε τα πάντα να μπουν στο ΝΑΤΟ τα Σκόπια! Κάντε άρση(του Veto) να τελειώνουμε" [Η Ελλάδα παίζει το ρόλο «σάκου μποξ» που μικροί και μεγάλοι σε Βαλκάνια, Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον βαράνε και ζητάνε υποχωρήσεις]
γ. Μεσολάβησε στο Μεσανατολικό. Ο ρόλος αυτός της Αθήνας έχει αχρηστευθεί εξ αιτίας των πρόσφατων πολιτικών και στρατιωτικών ανοιγμάτων προς το Ισραήλ. Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και η συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον ηγέτη του Ιράν Μαχμούτ Αχμεντινεζάντ.
δ. Συναντήθηκε με τις κυριότερες Εβραικές οργανώσεις των ΗΠΑ, όμως δεν είχε χρόνο για συνάντηση με τις Ελληνικές ομογενειακές οργανώσεις. Τελικά εγένετο η συνάντηση.
ε. Συναντήθηκε με: α/ τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων των δημοκρατικών στην Γερουσία John Kerry και β/ με τον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής στην Γερουσία των δημοκρατικών Μάκ Μπόκους.
στ. Μίλησε στις εκδηλώσεις που οργανώνει το Foreign Policy Association, ένα πανίσχυρο αμερικανικό think tank γνωστό για την επιρροή στην Ουάσιγκτον. Εισιτήριο $1000
ζ. Επισκέφθηκε τη Wall Sreet και μίλησε με τους μεγαλοτραπεζίτες δανειστές μας. Ασφαλώς θα πήρε άριστα για την προσπάθεια του να τους κατοχυρώσει τα ομόλογα, αλλά κακό βαθμό για την ανικανότατα του να εισπράξει το χρήμα από τις άδειες τσέπες των Ελλήνων πολιτών. Η εγχείρηση επέτυχε αλλά ο ασθενής απέθανε ! Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και η προκλητική και συγκρουσιακή στάση της κυβέρνησης έναντι των μεταφορέων και υπέρ της εφαρμογής του 2ον Μνημονίου.
η. Δυναμίτισε τον πολικό βίο -με τη συμπόρευση του ΛΑΟΣ- όταν προχώρησε στην πρόσκληση του Κ. Καραμανλή στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Τούτο συμβαίνει σε μια εξαιρετικά κρίσιμη εποχή όπου προέχει η εθνική συναίνεση και η αποφυγή πολωτικού κλίματος για την μελέτη και σύγκλιση με το αναπτυξιακό πρόγραμμα Σαμαρά. Ποιόν άραγε δεν συμφέρει τούτο; Γιατί δεν κλητεύουν και τον Κ. Σημίτη (μεγάλη κλοπή ΧΑΑ, Ζήμενς κ.α); Ποιόν νομίζουν ότι εξαπατούν;

Προφανώς ο κ. Καραμανλής δεν θα πληρώσει για τις τραγικές ευθύνες του γιατί αδράνησε να λάβει μέτρα στην οικονομία, ούτε για το Βατοπέδιο, αλλά για τα «3» ΟΧΙ στους Αμερικανούς(Αγωγός, Βέτο στα Σκόπια και Σχέδιο Αννάν) Είναι εκδικητικότατος ο διεθνής Σιωνισμός. Εκτιμώ ότι ο εθνικά σκεπτόμενος Καραμανλής θα έχει τη σκληρή τιμωρία των Σαντάμ, Μιλόσεβιτς, Κάρατζιτς κ.α, τηρουμένων φυσικά των αναλογιών. Κατά τα λοιπά καλά πέρασε ο κ πρωθυπουργός και η παρέα του στα μεγάλα ξενοδοχεία της Αμερικής που ‘ανεβαίνουνε χορτάτοι και κατεβαίνουν νηστικοί’.

Αυτοί χορτάτοι ανέβηκαν και χορτάτοι κατέβηκαν, αφού ξόδεψαν το «ευτελές» ποσό του ενός περίπου εκατομμυρίου δολαρίων, χώρια τα έξοδα ταξιδίου και τα λοιπά μικροέξοδα, που θα κληθεί να πληρώσει ο Έλλην φορολογούμενος. Το τελικό αποτέλεσμα; Μακάρι να ήταν «Μια τρύπα στο νερό». Θα είναι νέα βάρη, νέα δεινά και νέες υποχωρήσεις για τον Ελληνισμό.

Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Χρ. Κωνσταντινίδης


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

elliniki-stratigiki:Κατάντια-Οι Ρώσοι μας πιέζουν για την βολή των Ελληνικών(!!) S-300 και η ηγεσία του πενταγώνου κωφεύει!


Συνεχίζεται η (σκόπιμη;) αδιαφορία της ηγεσίας του Υπουργείου Άμυνας σχετικά με την περιβόητη δοκιμαστική βολή των Ελληνικών S-300 όπως έχει υποσχεθεί ο Κος Βενιζέλος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αντ/χος Γιάγκος.

Η ρωσική πλευρά έχει εκφράσει ατύπως, αλλά έντονα την διαμαρτυρία της στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας γιατί εδώ και τρεις μήνες ο φάκελος με την δοκιμή βολής αποδοχής του Α/Α συστήματος S-300PMU1 βρίσκεται στο γραφείο των αρμόδιων διεθύνσεων του ΓΕΑ και δεν έχει προωθηθεί προς υπογραφή και άμεση εκτέλεση της βολής....

Απ ότι φαίνεται πάλι οι αόρατες δυνάμεις (όπως κάνουν εδώ και πάνω από 12 χρόνια) έβαλαν το χέρι τους και έχουν τελματώσει τις όποιες προσπάθειες έγιναν για να δοκιμάσουμε επιτέλους αυτο το κορυφαίο Ρωσικό αντιαεροπορικό μεγάλου βεληνεκούς που διαθέτουμε ΜΟΝΟ εμείς και όχι η στρατηγική σύμμαχος του Μ.Ομπάμα Τουρκία.


Οι πύραυλοι παραγγέλθηκαν από τους Κύπριους, με σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης στις αρχές του 1997. Τούρκοι και Αμερικανοί αντέδρασαν με σφοδρότητα. Η κυβέρνηση Σημίτη υπέκυψε στις πιέσεις των συμμάχων και πέρασε στα τέλη του 1998 στο σχέδιο «Β» που ήταν η προσωρινή – η μάλλον οριστική- εγκατάσταση των πυραύλων στην Κρήτη

Στην ανατολική πλευρά του διεθνούς αεροδρομίου του Ηρακλείου της Κρήτης και λίγες δεκάδες μέτρα από την αίθουσα αφίξεων, συντελείται εδώ και έντεκα περίπου χρόνια ένα πρωτοφανές πολιτικο-στρατιωτικό σκάνδαλο. ζουν αχρησιμοποίητοι και κατά πολλούς και αφύλακτοι.Οι περίφημοι S-300, οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι τρίτης γενιάς, Κυπριακής ιδιοκτησίας, αλλά που κατόπιν συμφωνίας των κυβερνήσεων των δυο χωρών αποφασίστηκε να παραμείνουν στην Ελλάδα και να ενταχθούν στο ελληνικό αντιαεροπορικό σύστημα, σκουριά

Είτε πρόκειται για τουρκικό είτε για αμερικανικό βέτο, η ουσία παραμένει η ίδια. Οι πύραυλοι ουσιαστικά παραμένουν σε αχρηστία. Και μαζί τους, μια, όπως φαίνεται συνειδητή, απενεργοποίηση του δόγματος του ενιαίου αμυντικού χώρου Ελλάδας – Κύπρου, «τέκνο» της συνεργασίας των Α. Παπανδρέου και Γλ. Κληρίδη το 1993, που υπάρχει πλέον μόνο στα χαρτιά. Αρκεί να σκεφτεί κανείς, πως το βεληνεκές των πυραύλων καλύπτει τη μισή απόσταση Κρήτης – Κύπρου, προσφέροντας συγχρόνως, σε συνδυασμό με τους ισότιμης επιχειρησιακής αξίας Patriot 3, που ήδη έχουν ενταχθεί στο ελληνικό αντιαεροπορικό σύστημα, μια ολοκληρωμένη ομπρέλα προστασίας της ηπειρωτικής Ελλάδας και όλων των νησιών του Αιγαίου.

Οι S-300 θεωρούνται εφάμιλλων δυνατοτήτων με τους Patriot 3, που διαθέτουν επίσης οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Το βεληνεκές τους αγγίζει τα 150 χιλιόμετρα, εντός των οποίων μπορούν, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, να καταστρέψουν ό,τι κινείται, από μαχητικά αεροσκάφη μέχρι βαλλιστικούς πυραύλους. Μπορούν να καλύψουν αμυντικά στρατιωτικές και άλλες εγκαταστάσεις, καθώς και στρατεύματα από οποιαδήποτε αεροπορική απειλή, προερχόμενη από πολεμικό αεροσκάφος ή από πύραυλο εδάφους – αέρος.

Η εξελιγμένη τους μορφή είναι πλέον οι S-400, οι οποίοι χρησιμοποιούνται σήμερα για την αντιαεροπορική ομπρέλα της Μόσχας. Το πικρό αστείο είναι, ότι οι Τούρκοι ενδιαφέρονται για την προμήθειά τους, ώστε να καταστήσουν άτρωτη την δική τους αντιαεροπορική ομπρέλα. Αν το πραγματοποιήσουν, θα πρόκειται για την «ανατροπή του αιώνα» στις ισορροπίες των εξοπλισμών Ελλάδας – Τουρκίας.

Ελπίζουμε η πολιτική ηγεσία να μην περιμένει αυτό ακριβώς μπας και πάρει την άδεια των Τούρκων ή των Αμερικανών για να πραγματοποιήσει την περιβόητη δοκιμή.

ΕΛΕΟΣ



Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Υπερπτήση 8 Τουρκικών μαχητικών πάνω απ το Αγαθονήσι.Ακλόνητη η στρατηγική ψυχραιμία του ΥΠΕΘΑ


Αποστολή εικονικής προσβολής του Αγαθονησίου εκτέλεσαν –σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας- τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης.

Σχηματισμός οκτώ τουρκικών μαχητικών, αποτελούμενος από τέσσερα αεροσκάφη τύπου F-16 και ακόμη τέσσερα F-4 (Phantom) πέταξαν συντεταγμένα πάνω από το Αγαθονήσι.

Τα οκτώ τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έκαναν υπερπτήσεις σε διάφορα ύψη. Άλλα πέρασαν χαμηλά στα 6.000 πόδια ενώ τα τουρκικά αεροσκάφη που προσέφεραν κάλυψη πετούσαν ψηλά στα 24.500 πόδια.

Με την προσομοίωση βομβαρδισμού του Αγαθονησίου, αποστολή που επαναλαμβάνεται για τέταρτη φορά από την αρχή του χρόνου στο ίδιο νησί, τα τουρκικά μαχητικά ολοκλήρωσαν την παράνομη πτήση τους.

Ο σχηματισμός των οκτώ μαχητικών εισέβαλε στο FIR Αθηνών δύο λεπτά μετά τις τέσσερις το μεσημέρι της Πέμπτης από την περιοχή βορείως της Χίου, 25 λεπτά αργότερα πραγματοποίησε την υπέρπτηση στο Αγαθονήσι και στις 16.30 βγήκε εκτός του FIR Αθηνών.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν εικονικά, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια τακτική, από τετράδα δύο ελληνικών Phantom και δύο Mirage 2000 που βρίσκονταν σε επιφυλακή.

Η σημερινή εικονική προσβολή του Αγαθονησίου είναι η έβδομη πτήση τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικό νησί από την αρχή του 2010.

Η προηγούμενη πτήση τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικό έδαφος καταγράφηκε στις 20 Ιουλίου και πάλι στο Αγαθονήσι.

Τουρκικά μαχητικά είχαν και πάλι πετάξει πάνω από το νησί των Δωδεκανήσων στις 7 και στις 14 Ιουλίου, ενώ οι υπόλοιπες επιθετικές πτήσεις τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά εδάφη ήταν στις 5 Ιουλίου πάνω από τους Καλόγερους, στις 21 Μαρτίου και στις 9 Φεβρουαρίου πάνω από το Φαρμακονήσι.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Σκληρή απάντηση της Ρωσίας στις προκλητικές δηλώσεις της Ιαπωνίας για τις Κουρίλες



Πυρ και μανία στο Ρωσικό ΥΠΕΞ από δηλώσεις της Ιαπωνίας σχετικά με την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Μεντβέντεφ στις νήσους Κουρίλες.

Ακατάλληλες και απαράδεκτες χαρακτήρισε σήμερα εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας τις δηλώσεις της Ιαπωνίας με τις οποίες η χώρα αυτή ζητεί από τον ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ να μην πραγματοποιήσει το σχέδιό του να επισκεφθεί της νήσους Κουρίλες.

«Ο Ρώσος πρόεδρος ορίζει ο ίδιος το δρομολόγιο των μετακινήσεών του στη χώρα του», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αντρέι Νεστερένκο σε δημοσιογράφους.

«Ως προς αυτό οποιαδήποτε συμβουλή έρχεται από το εξωτερικό είναι ανάρμοστη και μη αποδεκτή», προσέθεσε.

Ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε χθες ότι θα πραγματοποιήσει «στο εγγύς μέλλον» μια επίσκεψη στις νήσους Κουρίλες «μια πολύ σημαντική περιοχή» της Ρωσίας.

Αντιδρώντας στην ανακοίνωση αυτή, ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών Σεϊτζί Μαεχάρα προειδοποίησε ότι μια επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στις νήσους αυτές θα επηρεάσει «έντονα τις σχέσεις» μεταξύ των δύο χωρών.

Η διαφορά ανάμεσα στη Μόσχα και το Τόκιο για τα τέσσερα νησιά του αρχιπελάγους των Κουρίλων, τα οποία αποκαλούνται Βόρεια Εδάφη από την Ιαπωνία, εμποδίζει τις δύο χώρες να υπογράψουν συνθήκη ειρήνης μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Τα νησιά αυτά προσαρτήθηκαν από τη Σοβιετική Ένωση στις 18 Αυγούστου 1945, τρεις ημέρες μετά την παράδοση της Ιαπωνίας στο τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Ιαπωνία χθές χαρακτήρισε προκλητική την επίσκεψη του Μεντβέντεφ στις Κουρίλες!!



Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Γαλλία: Σκληρότερη μεταναστευτική νομοθεσία ετοιμάζει ο Σαρκοζί



Παρά την σκληρή κριτική που δέχθηκε η Γαλλία για την απέλαση Ρομά, η κυβέρνηση προωθεί πλέον μια αυστηρότερη μεταναστευτική νομοθεσία. Χθες ξεκίνησε στο γαλλικό κοινοβούλιο η συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου.

Εν μέσω διαμαρτυριών μπροστά από την γαλλική εθνοσυνέλευση ξεκίνησε χθες η συζήτηση ενός νέου νομοσχεδίου της κυβέρνησης του Νικολά Σαρκοζί, το οποίο ανοίγει το δρόμο για μια αυστηρότερη μεταναστευτική πολιτική. Οι διαδηλωτές ζήτησαν από την κυβέρνηση να σεβαστεί μια από τις αρχές της γαλλικής δημοκρατίας: την ισότητα έναντι του νόμου. Ανάμεσά τους και η Αρμέλ Γκαρντιέν από την οργάνωση για την προστασία των προσφύγων RESF, η οποία ασκεί κριτική στην επίμαχο παράγραφο του νέου νομοσχεδίου, που προβλέπει την αφαίρεση της γαλλικής υπηκοότητας από μετανάστες που τραυματίζουν ή σκοτώνουν έναν αστυνομικό: «Με πρόσχημα την υιοθέτηση ευρωπαϊκών οδηγιών στο γαλλικό δίκαιο, η παράγραφος αυτή δυσχεραίνει την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Γαλλία. Με το νέο νόμο και την πρόβλεψη για αφαίρεση της ιθαγένειας ο υπουργός Μετανάστευσης Ερικ Μπεσό προσβάλει όλους τους Γάλλους και κυρίως εκείνους που έχουν πάρει τη γαλλική υπηκοότητα και αισθάνονται πλέον πολίτες δεύτερης κατηγορίας».

Για τους διαδηλωτές η νέα αυστηρότερη μεταναστευτική νομοθεσία αποτελεί απόδειξη ότι η κυβέρνηση Σαρκοζί απαντά με λαϊκισμό στην συζήτηση για περισσότερη ασφάλεια στη Γαλλία. Από την πλευρά του ο αρμόδιος υπουργός Ερίκ Μπεσό δεν δείχνει καμιά κατανόηση για τις διαμαρτυρίες κομμάτων, οργανώσεων και πολιτών και παραπέμπει στην σχετική ευρωπαϊκή οδηγία: «Η ΕΕ αποσκοπεί στην εναρμόνιση της πολιτικής ασύλου. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μας τους Γάλλους διότι σε ζητήματα ασύλου η Γαλλία είναι πολύ γενναιόδωρη.

Την ίδια στιγμή όμως οι Βρυξέλλες θέλουν να βοηθήσουν τις χώρες προέλευσης των μεταναστών. Πρόκειται στην ουσία για αναπτυξιακή βοήθεια».

107 άρθρα περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο

Όταν στα μέσα Μαρτίου ο νέος νόμος έλαβε το πράσινο φως από το υπουργικό συμβούλιο, αποτελείτο από 86 άρθρα. Στην γαλλική εθνοσυνέλευση οι βουλευτές θα πρέπει τώρα να ψηφίσουν υπέρ ή κατά 21 επιπλέον άρθρων, τα οποία αναφέρονται και στην απέλαση των Ρομά από το γαλλικό έδαφος, στην οποία προχώρησαν πριν από μερικές εβδομάδες οι γαλλικές αρχές.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΦΑΚΕΛΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΓΙΑ SU-35 & PAK-FA!!!




Σύμφωνα με πληροφορίες που παρουσίασε το defencenet, έρχεται η ρωσική κρατική εταιρεία εξαγωγών αμυντικού υλικού Rosoboronexport για παρουσίαση του νέου ρωσικού μαχητικού Su-35 στην Πολεμική Αεροπορία μέσα στους επόμενους μήνες, αλλά το ενδιαφέρον βρίσκεται αλλού:

Θα υπάρξει και ένας φάκελος βασικής γενικής παρουσίασης των δυνατοτήτων του υπερμαχητικού αεροσκάφους 5ης γενιάς Τ-50 PAK FA της Sukhoi! To μεν Su-35 θα είναι υποψήφιο στην αξιολόγηση της Π.Α. για το Νέο Μαχητικό Αεροσκάφος και τυχόν επιλογή του αεροσκάφους θα είχε ως αποτέλεσμα την «εισαγωγή» της Ελλάδας στο στενό κλαμπ των υποψήφιων χωρών για να αποκτήσουν το υπερμαχητικό 5ης γενιάς.



Σε ότι αφορά το κόστος του τελευταίου υπολογίζεται σε $125 εκατ. η μονάδα, λιγότερο από το μισό του F-22 Raptor και σημαντικά χαμηλότερο από το υποδεέστερο F-35. Για το τελευταίο, το οποίο η ρωσική Αεροπορία θεωρεί ως βασικότερο αντίπαλο σε σχέση με το F-22 γιατί θα κατασκευαστεί σε 15πλάσια ποσότητα από αυτό, οι Ρώσοι έχουν φτιάξει ειδικό φάκελο (για το θέμα έγινε αναφορά από τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν στον ομόλογό του του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά την διάρκεια της επίσκεψης του τελευταίου στη Ρωσία πριν ένα μήνα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας (αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Vladimir Popovkin), ανακοίνωε ότι σκοπεύει να προβεί σε παραγγελία των πρώτων δοκιμαστικών 10 PAK FA μεταξύ των ετών 2013 και 2015 και μεταξύ 2016 και 2017 θα προβεί σε προμήθεια 60 μαχητικών για να ακολουθήσουν άλλες δύο παραγγελίες των 60 αεροσκαφών μέχρι το 2023, όπως δήλωσε ανώτατος ρώσος αξιωματούχος. “Θα αρχίζουμε την εν σειρά αγορά των μαχητικών το 2016 και συνολικά 60 μαχητικά θα αγοραστούν με βάση το χρονοδιάγραμμα μας” δήλωσε.

Ο αρχηγός της Αεροπορίας, Col. Gen. Alexander Zelin, ανέφερε ότι η πρώτη παρτίδα αεροσκαφών θα διαθέτει τους παλαιότερους κινητήρες και όχι αυτούς που είναι υπο ανάπτυξη για το 5ης γενιάς αεροσκάφος.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Β.Πούτιν δήλωσε ότι 30 δισ. ρούβλια (περίπου $1 δισ. δολλάρια) έχουν ήδη διατεθεί στο πρόγραμμα και άλλα 30 δισ. ρούβλια θα απαιτηθούν για την ολοκληρωσή του, μετά την οποία τα υπάρχοντα συστήματα πρόωσης, οπλισμού, και κάποια άλλα, θα αναβαθμιστούν με καινούρια που θα είναι και αυτά 5ης γενιάς. Εν συνεχεία θα απαιτηθούν περίπου $6 δισ. για την πρώτη παρτίδα μαχητικών.
Τόνισε ότι το αεροσκάφος θα έχει χρόνο ζωής 30 με 35 έτη, υπο τον όρο να υποστεί τις απαραίτητες εργασίες εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης, και θα είναι περίπου 3 φορές φθηνότερο των αντίστοιχων δυτικών αεροσκαφών.

Σε μια αντίστοιχη δήλωση προέβη και ο αντιπρόεδρος της Ρωσίας, ο πανέξυπνος Sergei Ivanov απο το TURAYEVO, ο οποίος τόνισε ότι “Είμαστε υποχρεωμένοι να δημιουργήσουμε ένα αεροσκάφος που θα είναι φθηνότερο απο τα αντίστοιχα 5ης γενιάς των άλλων κρατών. Το δικό μας αεροσκάφος πρέπει να είναι καλύτερο και φθηνότερο απο τα άλλα αεροσκάφη” δήλωσε κατα την διάρκεια συνάντησης στο Κεντρικό Ινστιτούντο Αεροπορικών Κατασκευών.
Στην Π.Α. περιμένουν τις παρουσιάσεις ως «μάννα εξ ουρανού», ενώ όπως διέρρευσε οι Ρώσοι εκτός των αεροσκαφών θα παρουσιάσουν και ολόκληρο το σύστημα παραγωγής τους, σε ένα συνολικό πακέτο βιομηχανικής πρότασης συμπαραγωγής του Su-35 στην Ελλάδα.


Σχόλιο:Το θέμα είναι η τολμάμε η θα παραμένουμε στην μιζέρια και την ενδοτικότητα ;



Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Ύπουλο χτύπημα στον Α/ΓΕΣ.Ο Φράγκος ενοχλεί την Άγκυρα και τους εγχώριους φελλούς!



Δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας με τίτλο «300.000 ευρώ ξοδεύει η ΕΡΤ για τα μάτια της κόρης του Αρχηγού του ΓΕΣ», σίγουρα πρέπει να αποτελέσει μάθημα προς αποφυγή για τους εν ενεργεία και εκκολαπτόμενους δημοσιογράφους.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας σημειώνει ότι «κάποιοι (η διοίκηση της ΕΡΤ) επέλεξαν μια όμορφη Θεσσαλονικιά για να ξοδέψουν “πάνω της” 286.000 ευρώ».

Πώς έχουν όμως τα πράγματα; Καταρχήν, ο λόγος για την Ευτυχία Φράγκου, μια νέα παρουσιάστρια, τις σπουδές της οποίας θα ζήλευαν χιλιάδες συνάδελφοι, η οποία τυγχάνει -και μάλιστα είναι ιδιαίτερα υπερήφανη γι’ αυτό- να είναι κόρη του Αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου κ. Φραγκούλη Φράγκου. Αξιωματικού γνωστού για τις αξιόλογες σπουδές του επίσης.



Με το δημοσίευμα, λοιπόν, στην ουσία επιδιώκεται να χτυπηθεί ο Α/ΓΕΣ, μέσω της κόρης του, η οποία πράγματι -σύμφωνα και με την ανακοίνωση της ΑΕ «The Art Factory»- θα παρουσιάζει την εκπομπή «Εικόνα σου Είμαι». Μια εξωτερική παραγωγή για λογαριασμό της ΕΡΤ ΑΕ, για την οποία εργάζονται 20 τεχνικοί και δημοσιογράφοι. Η παραγωγή αφορά την παράδοση 13 εκπομπών με προϋπολογισμό 19.500 ευρώ καθεμία, ενώ η παρουσιάστρια Ευτυχία Φράγκου θα έχει, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, «μικτές αποδοχές οι οποίες ανέρχονται σε 800 ευρώ ανά εκπομπή. Συνολικά δε, για τις 13 εκπομπές που προβλέπει η σύμβαση, οι μικτές αποδοχές της παρουσιάστριας μόλις που θα ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ».

Όσον αφορά την επιλογή της κόρης του στρατηγού, να σημειωθεί ότι έγινε μετά από «κάστινγκ», συνεκτιμήθηκε δε ιδιαίτερα το πολυσέλιδο βιογραφικό και οι ικανότητές της.



Τα χτυπήματα, λοιπόν, που επιδιώκει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ είναι προφανή και μάλιστα αποτελούν το ευαγγέλιο της κίτρινης δημοσιογραφίας, καθώς ο οιοσδήποτε θέλει να πει κάτι, για τον αρχηγό του ΓΕΣ, ας το κάνει ευθέως. Η μέθοδος να χτυπάνε την κόρη του και μάλιστα δημιουργώντας την εντύπωση ότι 300.000 ευρώ θα πάνε στο σπίτι του Α/ΓΕΣ μέσω της εκπομπής, δεν τιμά κανέναν από τους εμπλεκόμενους. Είναι τουλάχιστον πρόστυχο και αντιδεοντολογικό, εκτός αν και μετά τις εξελίξεις στον Τύπο κάποιοι επιθυμούν οι δημοσιογράφοι να πληρώνουν αντί να πληρώνονται προκειμένου να εργάζονται στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας.

Είναι οφθαλμοφανές, ότι για μια ακόμη φορά τα πυρά σε βάρος του Αρχηγού του Ελληνικού Στρατού υπήρξαν… άσφαιρα.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

NEA, BHMA, EΘΝΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ κλπ: Γκρεμίζεται ένα σύστημα που στηρίχτηκε στο ψέμμα και την αδικία!


του Σάββα Καλεντερίδη

Επικράτησαν μετά τη Μεταπολίτευση στον τομέα της ενημέρωσης του ελληνικού λαού.
Ανεβοκατέβαζαν κυβερνήσεις.

Χλεύαζαν και λοιδωρούσαν όποιον Έλληνα πολίτη έβαζαν στο στόχαστρο.

Από εκδότες και δημοσιογράφοι, μέσα από διαδικασίες που ο ελληνικος λαός ονομάζει ΕΚΒΙΑΣΜΟ και ΔΙΑΦΘΟΡΑ, έγιναν επιχειρηματίες και παράγοντες που επηρέαζαν την πορεία αυτού του τόπου, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.

Η χυδαιότητα, η αμετροέπεια, η διαστρέβλωση της αλήθειας, η ασέβεια και η καταπάτηση κάθε αρχής δημοσιογραφικής δεοντολογίας και των βασικών αρχών της ισηγορίας, της ισονομίας και της ισοπολιτείας, έγιναν το λάβαρό τους.

Αντί να ασκούν έλεγχο στην εξουσία και να παρέχουν έγκαιρη, έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση στον ελληνικό λαό, έγιναν πεθήνια όργανα ή οι ίδιοι 'νταβατζήδες' και 'επιβήτορες' της εξουσίας .

Τώρα, η κρίση, της οποίας την έλευση, αντί για πρώτοι, όπως εκ καθήκοντος ώφειλαν, την αντιλήφθηκαν τελευταίοι, οι αχρείοι, τους παίρνει και αυτούς 'μέσα' και φυσικά μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά, αφού θα χάσουν τη δουλειά τους και οι έντιμοι δημοσιογράφοι, εκείνοι που δεν 'μήδισαν'.

Περιμένουμε να δούμε την τελευταία πράξη του δράματος, με την ελπίδα ότι θα έλθει επιτέλους η κάθαρση, για να ξεβρωμίσει ο τόπος και η κοινωνία!


infognomonpolitics.blogspot.com


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Νέο χτύπημα στο F-35. Η Νορβηγία ανέβαλλε την απόφαση αγοράς του για 2 χρόνια


Νέο επεισόδιο στο σήριαλ απόκτησης του F-35.

Μετά τις δηλώσεις των Αυστραλών ότι τους αρκούν τα F/A 18, των Τούρκων περί πιθανής συμμετοχής στο KF-X, των Ολλανδών προχθές στο κοινοβούλιο για το κόστος και αγορά λιγότερων μονάδων,των Καναδών ομοίως, ήρθε και η σειρά της Νορβηγίας να αναστείλει την απόφαση αγοράς για 2 χρόνια (και βλέπουμε)

Την αναβολή λοιπόν αγοράς κατά δυο τουλάχιστον χρόνια μαχητικών F-35 ανακοίνωσε η Νορβηγία, που τοποθετείται πλέον το 2018.

Από την άλλη όμως πλευρά επαναβεβαίωσε την προσήλωσή της στο πρόγραμμα και την απόφασή της να συμμετάσχει σαν «σοβαρός και αξιόπιστος συνεργάτης».
Η συμμετοχή της όμως αυτή θα είναι επίσης μικρότερη από ότι αρχικά προβλεπόταν...

Οι Νορβηγοί αρχικάν ήταν να αγοραστούν 48 F-35 την περίοδο 2016-2020. Ο Νορβηγός υπουργός Άμυνας όμως ανακοίνωσε στις 25 Σεπτεμβρίου ότι η χώρα του θα αγοράσει 16 έως 20 Lockheed Martin F-35, τα τέσσερα πρώτα το 2016 για να χρησιμοποιηθούν για εκπαίδευση και τα υπόλοιπα τα δυο επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τον τρέχοντα προγραμματισμό, τα F-35 θα έχουν φτάσει σε πλήρη επιχειρησιακή αξιοποίηση όταν τα F-16, σήμερα σε υπηρεσία, θα πρέπει να αποσυρθούν. Έτσι δεν θα υπάρξει χάσμα αεροπορικής ισχύος.

Το νορβηγικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσης ότι η βιομηχανία της χώρας έχει λάβει συμβόλαια αξίας 350 εκατομμυρίων δολαρίων που σχετίζονται άμεσα με το πρόγραμμα F-35 και αναμένει ότι θα λάβει άλλα 5 περίπου δισεκατομμύρια δολάρια σε έργο, όταν το πρόγραμμα μπει σε φάση πλήρους παραγωγής.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Boeing: 12 δις $ συμβόλαιο για εκσυγχρονισμό των B-52


Η Boeing ανέλαβε τον εκσυγχρονισμό των αμερικανικών Β-52

Η συμφωνία, η δεύτερη μέσα σε λίγες μέρες, είναι για τα επόμενα οκτώ χρόνια και φτάνει τα 12 δισ. δολάρια.

Το Πεντάγωνο ανέθεσε στην Boeing συμβόλαιο ύψους 12 δις δολαρίων για τον εκσυγχρονισμό των οπλικών συστημάτων των βομβαρδιστικών B-52 τα επόμενα οκτώ χρόνια.

«Το συμβόλαιο προβλέπει τις ενέργειες απόκτησης και συντήρησης που απαιτούνται για να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός των οπλικών συστημάτων των B-52», ανέφερε σε ανακοινωθέν του το υπουργείο Άμυνας.

Την Τρίτη, στην Boeing ανατέθηκε τριετές συμβόλαιο ύψους 5,3 δις δολαρίων για την κατασκευή και παράδοση 124 μαχητικών στο πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ.

Η Boeing μάχεται με την ευρωπαϊκή ανταγωνίστριά της Airbus για ένα συμβόλαιο αξίας 40 δις δολαρίων προκειμένου η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ να ανανεώσει το στόλο των αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού με καύσιμα που διαθέτει.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

ΠΟΙΟΙ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΥΡΙΕ ΜΠΕΓΛΙΤΗ;ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ;


Επιμένει ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας στις καταγγελίες για περιουσίες από τα εξοπλιστικά χωρίς να συγκινείται κάποιος εισαγγελέας να διερευνήσει την υπόθεση.

«Κάποιοι πλούτισαν με τα εξοπλιστικά. Δεν είναι πλέον κάποιο μυστικό αυτό» επιμένει να λέει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Π. Μπεγλίτης, ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς την επέμβαση του εισαγγελέα. Σε συνομιλία που είχε χθες με «Το Βήμα» και στην ερώτηση ποιοι είναι αυτοί που πλούτισαν και γιατί δεν λέει ονόματα, ο κ. Μπεγλίτης είπε: «Κάποιοι έγιναν πλούσιοι. Κάποιοι έγιναν πλούσιοι και βρίσκονται εντός και εκτός του Πενταγώνου» . Και συμπλήρωσε: «Δεν είμαστε εισαγγελείς, δεν είναι η δουλειά μας να είμαστε εισαγγελείς, αλλά δεν ξέρει ο κόσμος τι γινόταν έξω; Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να νοικοκυρέψουμε τα πράγ ματα. Στόχος μας είναι να καθαρίσουμε το παρελθόν και να κοιτάξουμε μπροστά».


Σε ερώτηση αν εμπλέκονται στον παράνομο πλουτισμό και πολιτικοί, ο κ. Μπεγλίτης απέφυγε να απαντήσει λέγοντας απλώς: «Δεν είμαστε δικαστικοί. Βεβαίως να διερευνηθεί και ο ρόλος όλων και πολιτικών και δικαστικών», για να συμπληρώσει: «Δυστυχώς δουλεύουμε ακόμη για το παρελθόν», εννοώντας ότι η πολιτεία πληρώνει ακόμη τις «κατασκευασμένες αμυντικές δαπάνες» που έγιναν στο παρελθόν, και έκανε λόγο για το «πανηγύρι εξοπλισμών». Εδικά για το πανηγύρι στους εξοπλισμούς, είπε ότι «φτιάχτηκαν περιουσίες, ενδεχομένως και πολιτικές καριέρες».

Ο κ. Μπεγλίτης υπογράμμισε μάλιστα ότι «γύρω από τους αμυντικούς εξοπλισμούς είχε στηθεί ένα ολόκληρο πανηγύρι, χωρίς να υπάρχει η στοιχειώδης ανταποδοτικότητα», προκαλώντας το δημοσιογράφο που λάμβανε τη συνένετυξη να αναρωτηθεί αν ο υπουργός έχει πιει τον ορό της αλήθειας…

Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, έπειτα από θητεία 12 μηνών στο Πεντάγωνο υποστήριξε ότι από τις αγορές όπλων δεν υπήρξαν μετρήσιμα οφέλη, «με αποτέλεσμα να δαπανούμε πόρους εθνικούς για κάτι, το οποίο δεν είχε ανταπόκριση επιχειρησιακή ή αμυντική».

Αναφερόμενος στο τι σχεδιάζει να πράξει από τώρα και στο μέλλον η κυβέρνηση, ο κ. Μπεγλίτης σημείωσε ότι «πρέπει να περάσουμε όχι απλά και μόνο σε νέες προσεγγίσεις γύρω από τα επιχειρησιακά θέματα, αλλά και σε λογικές αποτελεσματικότερων αμυντικών συστημάτων και εξοπλισμών» και αποκάλυψε ότι η πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου «πέρα από το αναγκαίο νοικοκύρεμα των λειτουργικών και αμυντικών δαπανών» προσπαθεί να εκριζώσει την αντίληψη «που παγιώθηκε και δυστυχώς επιβάρυνε τον προϋπολογισμό και τον ελληνικό λαό με δυσβάστακτα βάρη».


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Υποταγμένη στις προσταγές της Μέρκελ η Κομισιόν


Υποταγμένη πλήρως στα Γερμανικά «θέλω» και χωρίς ίχνος αλληλεγγύης (όπως προστάζει η Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και ιδέα), η Κομισιόν υιοθέτησε τελικά τα πολύ σκληρά μέτρα για τις χώρες που παραβαίνουν τα όρια για έλλειμμα και χρέος και το κάνουν μάλιστα κατ’ εξακολούθηση (φωτογραφία κανονική για την Ελλάδα και λιγότερο για Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία).

Στο εξής, σχετικά με τα ελλείμματα προϋπολογισμού, κάθε χώρα θα πρέπει να θέσει μεσοπρόθεσμο στόχο για ισορροπημένο ή πλεονασματικό προϋπολογισμό. Έως ότου φτάσει στο στόχο, το έλλειμμα θα πρέπει να μειώνεται κατά 0,5% του ΑΕΠ ετησίως. Αν δε ληφθούν μέτρα, θα υπάρξει πρώτο καμπανάκι από την ΕΕ και να γράψει την προειδοποίηση στα παλιά της τα παπούτσια τότε μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο ύψους 0,2% του ΑΕΠ, με επιτόκιο.

Οι χώρες με έλλειμμα υψηλότερο του 3% του ΑΕΠ εισέρχονται σε διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος που, για τις χώρες της ευρωζώνης, σημαίνει και πρόστιμο.
Αυτές οι χώρες θα πρέπει να προχωρήσουν σε κατάθεση 0,2% του ΑΕΠ, όταν εισέλθουν στη διαδικασία. Η κατάθεση μετατρέπεται σε πρόστιμο εάν αγνοηθούν οι συστάσεις.

Για το δημόσιο χρέος, το 60% του ΑΕΠ είναι το όριο και οι χώρες με υψηλότερο χρέος καλούνται να το μειώσουν “με επαρκή τρόπο”.
Κάθε χώρα να καλείται να μειώσει τη διαφορά έως το 60% κατά 1/20 ετησίως για τρία χρόνια.

Εάν ο ρυθμός μείωσης του χρέους είναι μικρότερος, επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 0,2% του ΑΕΠ.

Παράλληλα, θα υπάρχουν συστάσεις για διάφορα μέτρα, δημοσιονομικά, μισθολογικά, δομικά κ.λπ. Αν αυτά αγνοηθούν το πρόστιμο φτάνει το 0,1% του ΑΕΠ ετησίως έως ότου οι υπουργοί οικονομικών της Ε.Ε. αποφασίσουν ότι έχουν υιοθετηθεί διορθωτικές δράσεις.

Και υπάρχει πάντα και ο αποκλεισμός των χωρών με υπερβολικά ελλείμματα και χρέη, από τις κρίσιμες αποφάσεις.

Ότι είχε ζητήσει δηλαδή η κ. Μέρκελ υιοθετήθηκε, σ’ ένα παιχνίδι εντυπώσεων αλλά και ουσίας για την Ελλάδα.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Άνοιγμα ΝΑΤΟ σε ΡΩΣΙΑ για συνεργασία.Στις 20 Νοεμβρίου η σύνοδος κορυφής.


Γέφυρες φαίνεται να ρίχνει το ΝΑΤΟ στην Ρωσία για συνεργασία.Τα προβλήματα σε Αφγανιστάν,Ιράν,Βόρεια Κορέα και το μεσανατολικό δεν μπορούν να επιλυθεούν χωρίς την σύμπραξη της Μόσχας.Από την μεριά του οι Ρώσοι θέτουν όρους για να προσέλθουν σε διάλογο.

Όπως μεταδίδουν πρακτορεία ειδήσεων, οι ηγέτες των 28 χωρών-μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί στις 20 Νοεμβρίου στα πλαίσια της Συνόδου κορυφής του συνασπισμού στη Λισαβόνα συνάντηση κορυφής του Συμβουλίου Ρωσίας-ΝΑΤΟ.

Και λιγότερο νωρίτερα ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν κάλεσε τη Ρωσία να οικοδομήσουν από κοινού «κοινή στέγη ασφαλείας». Η Μόσχα δεν είναι εναντίον. Όμως - υπό τον όρο ότι στα λόγια και στα έργα των ηγετών της συμμαχίας δεν θα υπάρχουν διφορούμενα νοήματα.

Η φράση «διφορούμενα νοήματα» είχε χρησιμοποιήσει σε συνέντευξή του ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ. Σχολιάζοντας την πρόσκληση της έδρας του ΝΑΤΟ προς την ανώτερη ηγεσία της χώρας να πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Λισαβόνα, ο Λαβρόφ επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η Μόσχα θα μπορέσει να υιοθετήσει απόφαση μόνο μετά την απάντηση σε μερικά σημαντικά θέματα. Τα κυριότερα από αυτά είναι: Ποιά πολιτική θα επιλέξουν οι Βρυξέλλες έναντι της Ρωσίας; Και πως θα συνάδουν οι ενέργειες του ΝΑΤΟ με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και τις δικαιοδοσίες του ΣΑ του ΟΗΕ;

Κατ΄ αρχήν, ο Λαβρόφ θεωρεί σημαντικό το γεγονός ότι έγινε έκκληση για πρακτική συνεργασία σε μιά σειρά τομείς - στην επίλυση του προβλήματος του Αφγανιστάν, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του λαθρεμπορίου ναρκωτικών, καθώς και στη δημιουργία αντιπυραυλικής άμυνας. Βέβαια, το τελευταίο, όπως είπε ο υπουργός, φαίνεται λίγο παράξενο. Ενόσω η Ρωσία συζητεί με την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες, πως να εξαλειφθούν οι υφιστάμενες πυραυλικές απειλές, στην Ευρώπη δημιουργούνται νέες. Αυτό, όπως είπε ο Λαβρόφ, δεν συνάδει με τις συμφωνίες των Προέδρων για την αντιπυραυλική άμυνα. Στην επικείμενη σύνοδο κορυφής στη Λισαβόνα πρέπει να υιοθετηθεί νέα στρατηγική αντίληψη του ΝΑΤΟ. Όμως και στο σχέδιο του εγγράφου, όπου γίνεται αναφορά στη Ρωσία, υπάρχουν διφορούμενες φράσεις. Από τη μιά, είμαστε εταίροι, ενώ από την άλλη - υπόσχονται να υπερασπίσουν τα νέα μέλη του ΝΑΤΟ από την «απειλή από την Ανατολή».

Ας σημειωθεί ότι στις 30 Σεπτεμβρίου στην Τιφλίδα θα μεταβεί για διήμερη επίσκεψη ο Γεν. Γραμματέας της συμμαχίας Άντερς Φογκ Ράσμουσεν. Όπως δήλωσε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στη Γεωργία Τζον Μπας, η επίσκεψη του Ράσμουσεν θα αποτελέσει έκφραση «υποστήριξης» στη Γεωργία και άλλο ένα βήμα στο δρόμο της ενοποίησής της με το ΝΑΤΟ. Γίνεται λόγος για υποστήριξη χώρας-επιδρομέα; Μήπως πρόκειται για νέα διφορούμενη κατάσταση; Αν και έτσι έχουν τα πράγματα, όμως - από εντελώς συγκεκριμένη άποψη. Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ Ντμίτρι Ρογκόζιν προειδοποιεί τις Βρυξέλλες για το απαράδεκτο της τυποκρατίας στις σχέσεις με τη Μόσχα.

«Για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής Ρωσίας-ΝΑΤΟ, - λέει ο Ρογκόζιν, η συνάντηση δεν πρέπει να έχει εθιμοτυπικό χαρακτήρα. Ο Ρώσος Πρόεδρος θα πάει στη Λισαβόνα - αν πάει - υπό τον όρο ότι η συμμαχία θα είναι πρόθυμη να συζητήσει με τη Ρωσία στρατηγικά θέματα. Πρέπει να υιοθετηθούν εκ νέου οι βασικές αρχές, η συμφωνηθούν οι κοινές αξίες. Και εμείς αναμένουμε ότι τέτοιος διάλογος θα πραγματοποιηθεί».


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki