Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΜΠΑΜΑ: Ο ΧΑΦΙΕΣ ΤΗΣ CIA


Συγκλονιστική αποκάλυψη του εγκυρότατου γαλλικού ηλεκτρονικού περιοδικού:

http://www.voltairenet.org

La biographie cachée des Obama: une famille au service de la CIA

Ο αμερικανός δημοσιογράφος Wayne Madsen, μετά από εξονυχιστική έρευνα στα επίσημα και αποχαρακτηρισμένα αρχεία της γνωστής CIA, επιβεβαιώνει και τεκμηριώνει την «αμερικανική λογική», αυτή που όλος ο κόσμος υποψιάζεται και βιώνει στους εθνικούς του χώρους: Ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ασκούν άμεσα πολιτική και επιβάλουν τους πολιτικούς ηγέτες που θέλουν, όχι μόνο στα προτεκτοράτα τους (Ελλάδα, κ.λπ), αλλά και στην ίδια τους τη χώρα…

Περιττό να πούμε, ότι αυτή την πάγια πολιτική των εφιαλτικών μηχανισμών των ΗΠΑ, την ιστορικά επαληθευμένη πολλές φορές, την χαρακτηρίζουν «συνωμοσιολογία», οι ποικιλόχρωμοι δωσίλογοι της Νέας Τάξης.

Ο Wayne Madsen αποκαλύπτει με ντοκουμέντα ότι όλο το «σόι» του Ομπάμα, γονείς, γιαγιά και πατριός, ήταν στρατολογημένοι χαφιέδες της CIA, συμμετείχαν στις βρόμικες «επιχειρήσεις» της στην Κένυα.

Συμμετείχαν επίσης σε «επιχειρήσεις» αντιμετώπισης της «Κινεζικής» και Σοβιετικής κομμουνιστικής επιρροής στα αμερικάνικα Πανεπιστήμια και στο χαφιεδισμό εναντίον Αφρικανών ηγετών του Κινήματος των Αδεσμεύτων»!

Η οργάνωση Business International Corporation, που χρησιμοποιείται ως «κάλυψη» της Cia, χρησιμοποίησε τον Ομπάμα, ως χυδαίο πληροφοριοδότη από το 1983!

Τα αποχαρακτηρισμένα απόρρητα έγγραφα της Cia, μας εξηγούν έτσι το πώς…βρέθηκε πρόεδρος των ΗΠΑ ένας χαφιές!

Και εμείς καταλαβαίνουμε γιατί υπήρξαν τέτοιες υμνολογικές υστερίες για τον άνθρωπο της CIA στην Ελλάδα: Εδώ υπάρχει στρατός ολόκληρος, δικτυωμένος σε όλο το πολιτικό, δημοσιογραφικό και πνευματικό οικοδόμημα, που εκτελεί τις εντολές των αμερικανικών υπηρεσιών και προωθεί τα μακάβρια σχέδιά τους…

Δεν πρέπει, λοιπόν, να απορούμε γιατί ο πρωθυπουργός μας, οι υπουργοί του και οι ηγεσίες ΟΛΩΝ των κομμάτων συμπεριφέρονται σαν ανδρείκελα, επενδύοντας συχνά αυτές τις «εξαρτήσεις» τους με το «λίπος» ρητορικών φράσεων εναντίον της παγκοσμιοποίησης, της Νέας Τάξης, του ιμπεριαλισμού και ακόμα εναντίον του αμερικανισμού.

ΟΥΤΕ να απορούμε για το ποιοι κατασκευάζουν και καθοδηγούν την ποικιλία των τρομοκρατικών ομάδων: «αντιεξουσιαστικές» υπογραφές της CIA…

Δεν πρέπει λοιπόν να απορούμε, αλλά να καταλαβαίνουμε και να γκρεμίζουμε τις μυθολογίες της Νέας Τάξης.

Το http://www.voltairenet.org έχει κάνει συνταρακτικές και τεκμηριωμένες αποκαλύψεις γύρω από τη πολιτική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια και τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Ένας από τους στυλοβάτης του περιοδικού είναι O Thierry Meyssan ο οποίος από πρώτος γκρέμισε τη μυθολογία γύρω από τη μεγαλύτερη προβοκάτσια του αιώνα: Την πτώση των Δίδυμων Πύργων».


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Χρεοκοπία: Ποιός πληρώνει το λογαριασμό.


Διαδικασίες χρεοκοπίας (ή αναδιάρθρωσης χρέους όπως λέγεται κομψά) ανοίγει η κρίση κρατικού χρέους που οξύνεται, σε συνθήκες οικονομικής ύφεσης και νέας κρίσης των τραπεζών

ο κόστος δανεισμού των αδύναμων κρίκων της Ευρώπης πετάει στα ύψη ξανά, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για την κρίση κρατικού χρέους και το ενδεχόμενο έναρξης διαδικασιών χρεοκοπίας (ή αναδιάρθρωσης όπως λέγεται κομψά).

Ο φόβος είναι ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Διάσωσης των περιβόητων 750 δισ. ευρώ μπορεί να μην είναι αρκετός, όσο απλώνεται ο «τραχανάς» του χρέους, με παράλληλη καθίζηση της ανάπτυξης, σε φάση όξυνσης (εκ νέου) της τραπεζικής κρίσης.

Καθώς συμπληρώνονται δυο χρόνια από την κατάρρευση της Lehman Brothers και τρία χρόνια από το πιστωτικό κραχ, «μπαίνουμε στο φθινόπωρο του 2010, αλλά ούτε η κρίση κρατικού χρέους, ούτε η τραπεζική κρίση, έχουν λυθεί. Συνεχίζουν να ανατροφοδοτούν η μια την άλλη», σχολιάζει έκθεση της Morgan Stanley με τίτλο «Κρίση, πιστώσεις και κεφάλαια».
Χρεοκοπία: Ποιος πληρώνει το λογαριασμό

Παραμονή της ΔΕΘ, ο αμερικανικός οίκος JP Morgan Chase υποστηρίζει ότι "το ελληνικό «πακέτο διάσωσης» (110 δισ. ευρώ) μπορεί να χρειαστεί να παραταθεί από 3 έως 6 χρόνια, ώστε να αποφύγει το ενδεχόμενο της στάσης πληρωμών," .

Δεν είναι μόνο το «ελληνικό δράμα», που μετριέται με τις... δόσεις του μνημονίου, διατηρώντας τα spread στο ίδιο σημείο που ήταν πριν τη διεθνή συμφωνία χρηματοδότησης το Μάιο (κοντά στις 1000 μονάδες).

Τα spread χτυπούν νέα ρεκόρ στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία. Με τις ευρω-κυβερνήσεις να προσπαθούν να αντλήσουν 80 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο για την κάλυψη χρεών, από 43 δισ. ευρώ που άντλησαν μέσω νέων εκδόσεων τον Αύγουστο.

Τράπεζες

Αλλά και στη Γερμανία, την «ατμομηχανή της ανάκαμψης» όπως την αποκαλούν λόγω των ισχυρότερων στοιχείων το τελευταίο τρίμηνο, οι τράπεζες (όπως η Deutsche Bank θέλει να αντλήσει 9 δισ. και η Commerzbank) θα αναγκαστούν να καλύψουν μια "τρύπα" 105 δισ. ευρώ για να μπορέσουν να ενταχθούν στους αυστηρότερους κανόνες της Βασιλείας ΙΙΙ, λέει η Ένωση Τραπεζών, αποκαλύπτοντας την «κρυφή» αδυναμία του εγχώριου τραπεζικού συστήματος.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι οι γερμανικές τράπεζες πληρώνουν το μοντέλο ανάπτυξης που ακολουθεί η μεγαλύτερη οικονομία στην ευρωζώνη του «σκληρού» νομίσματος: δηλαδή να είναι ταυτόχρονα μηχανή δανεισμού και εξαγωγών, σε μια περιοχή μεγάλων ανισορροπιών (ανάμεσα στον πλεονασματικό βορά και τον ελλειμματικό νότο).

Την ίδια ώρα που έκθεση του ΟΟΣΑ αποκαλύπτει ότι οι ευρω-τράπεζες έκρυψαν χρέη 139 δισ. ευρώ στα «μαγειρεμένα» stress test, εστιάζοντας ιδιαίτερα στις ελληνικές τράπεζες, για τις οποίες βρίσκουν πρόσθετες ζημίες 22 δισ. ευρώ (έναντι 3 δισ. ευρώ στα stress test)!

Ήδη η Ιρλανδία ανακοίνωσε ότι θα παρατείνει το πρόγραμμα κρατικών εγγυήσεων για τις βραχυπρόθεσμες τραπεζικές υποχρεώσεις -που έληγε στις 29 Σεπτεμβρίου- μέχρι το τέλος του έτους. Με την κρατικοποιημένη εδώ και 2 χρόνια προβληματική τράπεζα Anglo Irish, να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, απαιτώντας κρατική «ένεση» κοντά στα 40 δισ. ευρώ.

Διλήμματα

Όλα αυτά μαζί ανοίγουν τη συζήτηση ξανά γύρω από την αδυναμία εξυπηρέτησης των δανειακών υποχρεώσεων σειράς κρατών, με πρώτη την Ελλάδα, ιδιαίτερα σε συνθήκες ύφεσης και "ανταγωνιστικά" προγράμματα λιτότητας. Με τους αξιωματούχους της Κομισιόν και της ελληνικής κυβέρνησης να διαψεύδουν συνεχώς το ενδεχόμενο χρεοκοπίας (ή αναδιάρθρωσης του χρέους) που ανοίγει από διάφορες πλευρές.

Ωστόσο, είναι υποτίμηση εάν κάποιος πιστεύει ότι πρόκειται απλά για μια αντιπαράθεση, συνομωσιολογίας ή πολέμου συμφερόντων.

Όχι ότι δεν υπάρχουν συμφέροντα στις αγορές: Οι κερδοσκόποι του χρηματοοικονομικού τομέα, πριν δυο χρόνια ζητούσαν απεγνωσμένα κρατικές "ενέσεις" για να μην βουλιάξουν στις «μαύρες τρύπες» που οι ίδιοι προκάλεσαν. Και τώρα ποντάρουν ότι οι κυβερνήσεις -που υπερδανείστηκαν για να τους διασώσουν- δεν θα καταφέρουν να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους, όσο προχωρούν σε σκληρά μέτρα λιτότητας και περικοπών στο δημόσιο (και όχι μόνο) τα οποία οι ίδιοι απαιτούν να εφαρμοστούν απαρέγκλιτα ως δείγμα «φερεγγυότητας».

Υπάρχει πραγματική βάση σε αυτη την αντιπαράθεση. Εάν διαφανεί την επόμενη ή τη μεθεπόμενη χρονιά ότι η Ελλάδα δεν είναι δυνατό να χρηματοδοτηθεί (με τη σχέση χρέους προς ΑΕΠ να σκαρφαλώνει στο 150%) και ως εκ τούτου να μην επαρκούν τα 110 δισ. ευρώ του αρχικού «πακέτου», είναι πιθανόν να υπάρξουν εξελίξεις στις κορυφές της Ευρώπης γύρω από το δίλημμα: μιας ενδεχόμενης στάσης πληρωμών που θα έβαζε ταφόπλακα στις τράπεζες ή μιας επιπλέον χρηματοδότησης με νέους όρους και ανταλλάγματα (και πόνο).

Θύτες και θύματα

Έτσι, το ερώτημα δεν είναι εάν κάποια ευρωπαϊκή κυβέρνηση θα κηρύξει στάση πληρωμών του χρέους ή όχι. Το δίλημμα είναι ποιος θα είναι το θύμα μιας ενδεχόμενης παύσης πληρωμών. Θα σταματήσει να πληρώνει τον απλό κόσμο ή θα σταματήσει να πληρώνει τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς;

Το ίδιο δίλημμα μπαίνει κι όταν χρεοκοπούν εταιρείες, σημειώνει ο ακαδημαϊκός και συγγραφέας Ντέιβιντ Χάρβει.

«Πρόσφατα η United Airlines και η General Motors σταμάτησαν να εξυπηρετούν τα δάνειά τους. Και οι δύο πήγαν στα δικαστήρια και είπαν ότι, για να επιβιώσουμε, ο μόνος τρόπος είναι να σταματήσουμε να εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στους εργαζόμενους. Οι δικαστές τους απάντησαν, θαυμάσια, τότε ας γίνει έτσι».

Η τελευταία ταινία του Μάικλ Μουρ, «Καπιταλισμός: Μια ιστορία αγάπης», είναι γεμάτη από τέτοιες εικόνες.

Η Ελλάδα αδυνατεί να πληρώσει το χρέος της. Δεν αμφισβητείται αυτό. Γι’ αυτό έγινε το «πακέτο σωτηρίας». Το πιο ενδιαφέρον είναι όμως να απαντηθεί: Ποιους αδυνατεί να πληρώσει;

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει επιλογές: είτε μπορεί να σταματήσει να πληρώνει αυτά που υποχρεούται στους ίδιους τους πολίτες της, μειώνοντας τις συντάξεις και τους μισθούς, είτε μπορεί να σταματήσει να πληρώνει τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς», σημειώνει ο Ντ. Χάρβει, το τελευταίο βιβλίο του οποίου (The Enigma of Capital) κυκλοφόρησε τον Μάιο, στην καρδιά της κρίσης του ευρώ.

Όσοι υποστηρίζουν ότι η παύση πληρωμών είναι εκτός ατζέντας. Αυτό που στην πραγματικότητα εννοούν είναι ότι δεν μπορούν να σταματήσουν να πληρώνουν τις τράπεζες, αλλά μπορούν να σταματήσουν να πληρώνουν τους πολίτες, εξηγεί.

Χαλασμένο δόντι

«Είναι όπως όταν έχεις ένα χαλασμένο δόντι. Είτε το βγάζεις απότομα και σου προκαλεί πόνο για λίγο ή ζεις με αυτό και πονάς για είκοσι χρόνια. Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι πως η κυβέρνηση προτείνει να πονέσει το λαό για είκοσι χρόνια, αντί να «βγάλει το δόντι» λέγοντας: «ας κηρύξουμε παύση πληρωμών, ας ξεφορτωθούμε το χρέος και ας ξαναρχίσουμε».

«Με αυτούς τους όρους πρέπει να μιλάμε, γιατί διαφορετικά δεν κατανοούμε τι πραγματικά συμβαίνει. Πρέπει να γίνει μια συλλογική προσπάθεια, όπου θα συμμετέχουν η Πορτογαλία, η Ισπανία και ίσως η Ιρλανδία (οι λεγόμενες PIGS)».

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, τα επισφαλή χρέη των ευρωπαϊκών τραπεζών προς το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μόνο της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Ελλάδας φτάνουν τα 2,6 τρισ. ευρώ.

«Το θέμα είναι πως όλες οι ευρωπαϊκές τράπεζες -κι αυτές που έχουν δανείσει την Ελλάδα και οι υπόλοιπες- βρίσκονται στο όριο αυτή τη στιγμή από τις συνέπειες αυτής της μόχλευσης», σημειώνει ο Σπύρος Μαρκέτος, καθηγητής στο ΑΠΘ, ο οποίος συμμετέχει στην πρωτοβουλία οικονομολόγων που προβάλλει το ζήτημα της διαγραφής του χρέους.

«Αν η Ελλάδα δεν πληρώσει έστω και το 15-20% των χρεών της, αμέσως έχουμε τραπεζική κρίση στην ευρωζώνη κυρίως στη Γαλλία και στη Γερμανία. Αυτό είναι που τους τρομάζει. Λέγοντας τραπεζική κρίση εννοούμε χρεοκοπίες τραπεζών με απροσδιόριστα αποτελέσματα».

Ο «φαύλος κύκλος» της υπερχρέωσης και του νέου δανεισμού για την αποπληρωμή τόκων που όλο ανεβαίνουν οδηγώντας σε μεγαλύτερη υπερχρέωση, μπορεί να σπάσει, σημειώνει ο Σπ. Μαρκέτος. «Κάθε νεογέννητο βρίσκεται φορτωμένο με 30.000 ευρώ δημόσιο χρέος, που δεν δαπανήθηκε για χάρη του και καλείται να δουλεύει ισόβια για να το ξεπληρώσει. Σε τι διαφέρει άραγε από τα παιδιά των μαύρων σκλάβων που γεννιόνταν δούλοι κι έπρεπε έπειτα, τα πιο τυχερά, να εξαγοράσουν την ελευθερία τους;».

Τριπλή αδυναμία

Στην ουσία η νέα φάση της κρίσης που έχουμε μπροστά μας -και δεν φαίνεται να ξεπερνιέται γρήγορα- έχει τρία χαρακτηριστικά.

Έχει μέσα της την εγγενή κρίση των ποσοστών κέρδους των επιχειρήσεων, σε συνθήκες παγώματος των επενδύσεων και της ζήτησης.

Έχει την κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος που την κουβαλάει από το 2007.

Έχει την κρίση των δημόσιων χρεών που είναι το άμεσο αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια, με τα κράτη να σώζουν τις τράπεζες μέσα από τον δικό τους δανεισμό και τον προϋπολογισμό.

Δεν είναι, όμως, μόνο κρίση δημόσιου χρέους. Η Ισπανία για παράδειγμα έχει πολύ λιγότερο, το 1/3 περίπου, του ελληνικού δημόσιου χρέους γύρω στο 55% του ΑΕΠ, αλλά έχει πολύ μεγαλύτερο ιδιωτικό χρέος, 178% του ΑΕΠ. Στην Πορτογαλία το ποσοστό αυτό φτάνει το 200%. Σύμφωνα με τους μαθηματικούς υπολογισμούς δυο οικονομολόγων (Peter Boone και Simon Johnson) τα τοξικά χρέη των ιρλανδικών τραπεζών ανέρχονται στο 1/3 του ΑΕΠ.

Περικοπές

Τελευταία αναπαράγεται ξανά το επιχείρημα "εάν είχαν ξεκινήσει νωρίτερα περικοπές, τώρα το κόστος θα ήταν μικρότερο" (π.χ. ασφαλιστικό Γιαννίτση). Ξεχνούν ότι η κρίση ξεκίνησε στις ΗΠΑ που παραπαίει ακόμη. Στη "Μέκκα" των απελευθερωμένων αγορών, του ανύπαρκτου ασφαλιστικού συστήματος, των "δομημένων ομολόγων", τα οποία ζήλεψαν οι κάθε λογής Πρινιωτάκηδες στα μέρη μας κερδοσκοπώντας με τα λεφτά των ταμείων. Εκεί οδηγούν τέτοια μέτρα.

Όταν ξεκίνησε αυτή συζήτηση στην Ελλάδα έβγαιναν κάποιοι δημοσιογράφοι στα κανάλια και μιλούσαν για το "σπάταλο ελληνικό κράτος", για "τεμπέληδες", δικαιολογώντας τις περικοπές.

Είδαμε όμως σε χρόνο ρεκόρ, για πότε η κρίση επεκτάθηκε στην Πορτογαλία και την Ισπανία που προχωρούν σε νέα προγράμματα λιτότητας μαζί με τη Γαλλία ακόμα και στη Γερμανία, εν μέσω απεργιακών αντιδράσεων. Ως αντάλλαγμα για τη ψήφιση του πολυδιαφημισμένου Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Διάσωσης των 750 δισ. ευρώ, που κανείς δεν ξέρει αν θα φτάσουν.

Με τις οικονομίες στο καναβάτσο και τα χρηματιστήρια και το ευρώ να βρίσκονται σε παρατεταμένη αστάθεια, όλα δείχνουν πως ό,τι και να κάνουν, δεν βγαίνουν από αυτό τον φαύλο κύκλο σύντομα. Για να ξεχρεωθούν όλα αυτά τα λεφτά, θα πρέπει να υπάρξει, με χοντρικούς υπολογισμούς, 5% ανάπτυξη.

Κάτι που δεν προβλέπεται να δούμε για αρκετά χρόνια ακόμα.


Κώστας Σαρρής "Η"


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Russia's Federal Security Service 'happy' with indigenous UAVs


Russia's Federal Security Service (FSB) is satisfied with the domestically produced unmanned aerial vehicles (UAVs) it is using, a UAV maker said on Friday.

Vega CEO Vladimir Verba said the FSB was "quite happy with the quality of our equipment."

"The FSB is giving us new orders and we are cooperating successfully."

He offered no indication as to how many UAVs had been bought or ordered.

Verba did not rule out that the Russian Defense Ministry could buy UAVs abroad.

"There is nothing terrible about that," he said.

Verba said earlier on Friday his company would be able to produce UAVs able to compete with those produced abroad by 2013.

Defense Minister Anatoly Serdyukov said on Thursday Russia would team up with foreign firms to manufacture UAVs on its soil.

On Monday the Defense Ministry said some 50 Russian military servicemen were undergoing training in the use of Israeli-built UAVs and that a total of 12 had been bought.

The minister said that alongside Israel, France could become one of Russia's partners in making UAVs.

Russia has reportedly signed two UAV contracts with Israel. Under the first contract, signed in April 2009, Israel delivered two Bird Eye 400 systems (worth $4 million), eight I View MK150 tactical UAVs ($37 million) and two Searcher Mk II multi-mission UAVs ($12 million).

The second contract was for the purchase of 36 UAVs, worth a total of $100 million, to be delivered later this year.

Russia and Israel are currently negotiating the establishment of a joint $300-million venture to produce UAVs.

Russian Deputy Defense Minister Vladimir Popovkin said in April that Russia had spent about 5 billion rubles ($172 million) on the development of indigenous drones, which eventually failed tests.

Russian Air Force head Col. Gen. Alexander Zelin said last November that Russian UAVs do not satisfy the requirements for speed, altitude and other specifications.


Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ (ΠΡΟΔΟΤΗΣ) ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΠ!


Πρωτοφανής απόφαση για τα δεδομένα των μυστικών υπηρεσιών της χώρας όπως
αποκάλυψε το Βήμα: σε αργία τέθηκε χθες υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας της ΕΥΠ, ο οποίος κατηγορείται για κατασκοπεία. Είναι η πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες που επιβάλλεται τέτοιου είδους πειθαρχική ποινή σε στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών.

Η ποινική δίωξη για κατασκοπεία είχε ασκηθεί στον αξιωματούχο της ΕΥΠ στις 24 Ιουνίου του 2010 από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Δ. Πιέρρο. Σύμφωνα με την εισαγγελική διάταξη, το στέλεχος της ΕΥΠ κατείχε παρατύπως περισσότερα από 5.000 απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ «με σκοπό να τα παραδώσει σε ξένους αξιωματούχους», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δικαστικό έγγραφο.

Τα απόρρητα στοιχεία είχαν βρεθεί σε φωριαμό μέσα στο γραφείο του, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που διενεργήθηκε τον Απρίλιο του 2010. Ανάμεσα στα έγγραφα που εντοπίστηκαν ήταν και εκατοντάδες πληροφοριακά δελτία της ΕΥΠ, αλλά και σειρά στοιχείων για έρευνες των μυστικών υπηρεσιών κυρίως σε γειτονικές χώρες. Επιπλέον υπήρχε ένας ογκώδης φάκελος που αναφερόταν σ΄ ένα δορυφορικό σύστημα εποπτείας των συνόρων, δεκαεπτά σελίδες από διαγωνισμό πρόσληψης στην ΕΥΠ στις 6 Μαρτίου του 2000,114 διαγωνίσματα υποψηφίων για την ΕΥΠ, δελτία από τέσσερα ψυχομετρικά τεστ υποψηφίων και άλλα.

Το διευθυντικό στέλεχος της ΕΥΠ τέθηκε σε αργία (με σημαντική μείωση του μισθού του) έως ότου τελεσιδικήσει η ποινική του υπόθεση. Από την πλευρά του, το στέλεχος της Α΄ Διεύθυνσης Κατασκοπείας αναφέρει ότι ο ίδιος ήταν ο συντάκτης των περισσοτέρων από τα έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοχή του και δεν υφίσταται κανένα ζήτημα κατασκοπείας. Ακόμη αναφέρθηκε σε εσωτερικές σκοπιμότητες εντός της ΕΥΠ, αλλά και στο ότι ασκήθηκαν «άνωθεν πιέσεις» σε μέλη του Τριμελούς Πειθαρχικού Συμβουλίου της υπηρεσίας.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Τα βρήκαν Ρωσία-Βουλγαρία για τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.Αμερικανικός δάκτυλος πίσω από την στροφή της Σόφιας


Τελικά δεν έφτανε η επιθυμία Μοσχας-Σόφιας χρειαζόταν και το πράσινο φως του "πεθερού" για να πάρει σάρκα και οστά ο αγωγός.
Ετσι μετά από μεγάλο παρασκήνιο που είχε ως αποτέλεσμα και την εμπλοκή στο Project Αμερικανών (εικάζεται για την Chevron)το έργο επανεκκινεί και πάλι.H στροφή των Αμερικανών προς τον αγωγό (εκτός από τα οικονομικά οφέλη που θα αποκομίσουν)πιθανότατα συνδέεται και με την δυσφορία τους απέναντι στην Τουρκία και την συμπεριφορά που δείχνει η τελευταία απέναντι σε Ιράν και Ισραήλ.

Μέσα Σεπτεμβρίου λοιπόν ανακοινώνεται επιτέλους η έναρξη εργασιών κατασκευής που αφορούν τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη. Έχει επέλθει ΟΡΙΣΤΙΚΗ(;)συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας (φυσικά ακολουθούν Βουλγαρία και Ελλάδα) για τον πολυσήμαντο ενεργειακό αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης.


Η συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί 14 Σεπτεμβρίου και θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο για την περιοχή της Θράκης. Χαρακτηριστική θα είναι η μεταφορά μεγάλων βιομηχανιών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και η αλματώδης αύξηση του πληθυσμού, ο οποίος αναμένεται να δεκαπλασιασθεί, αφού η προσφορά εργασίας και καλού βιοτικού επιπέδου θα είναι δεδομένη λόγω του μεγάλου αριθμού βιομηχανιών.

Δεδομένης της συγκεκριμένης εξέλιξης, μπορούμε να αντιληφθούμε πλέον, ξεκάθαρα, το έντονο ενδιαφέρον της Άγκυρας για την Ελληνική Θράκη, η οποία και θα κατέχει το «μερίδιο του λέοντος» στον αγωγό, αναβαθμίζοντας έτσι τον γεωστρατηγικό και γεωπολιτικό της ρόλο.



Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Το GRIPEN ενσωμάτωσε τον Meteor


Μεγάλης σημασίας είναι η προσθήκη ενός οπλικού συστήματος σαν τον ευρωπαϊκό πύραυλο Meteor στο οπλοστάσιο των μαχητικών JAS-39 Gripen.

Η πρωτοβουλία ανήκει στη σουηδική Διοίκηση Αμυντικού Υλικού (FMV) που ζήτησε από τη Saab να ολοκληρώσει (integration) μέσα στην επόμενη τετραετία το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα στο μαχητικό.

Το ραντάρ του αεροσκάφους και οι οθόνες στο κόκπιτ θα προσαρμοστούν ώστε να είναι δυνατή η καθοδήγηση και γενικότερα ο χειρισμός του πυραύλου Meteor με βάση τον υπάρχοντα εξοπλισμό.

Το Gripen θα εξοπλιστεί και με ένα σύστημα ζεύξης δεδομένων που θα επιτρέπει την επικοινωνία με τον πύραυλο μετά από την εκτόξευσή του. Επί της ουσίας, ο χειριστής θα μπορεί να παρεμβαίνει στις συντεταγμένες που έχουν δοθεί εάν απαιτείται να γίνει κάποια διόρθωση.

Το Gripen είχε χρησιμοποιηθεί μέχρι το 2006 ως εναέρια πλατφόρμα επί της οποίας πραγματοποιούνταν δοκιμές για την ανάπτυξη του Meteor. Έχοντας εμπειρία από «πρώτο χέρι», οι Σουηδοί υποστηρίζουν ότι πρόκειται για το καλύτερο όπλο αέρος-αέρος σε αποστάσεις «πέραν του οπτικού ορίζοντα» (BVR: Beyond Visual Range).


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Raytheon's SLAMRAAM Completes First FMTV Launcher Test Firing


Raytheon Company's SLAMRAAM (Surface Launched Advanced Medium Range Air-to-Air Missile) system successfully participated in a ballistic test vehicle (BTV) firing at Eglin Air Force Base, Fla. The test included the firing of multiple AMRAAM missiles from the new Family of Medium Tactical Vehicle (FMTV) platform.

The FMTV was chosen as the new platform for the SLAMRAAM system to increase survivability. The new platform provides additional armored capability and is more ruggedized to support the SLAMRAAM mission
.

"We continue to partner with the U.S. Army to develop a SLAMRAAM system that is affordable, adaptable and responsive to today's evolving threats," said Karen Kalil-Brown, vice president, National & Theater Security Programs for Raytheon Integrated Defense Systems. "The firing of an AMRAAM missile from the new FMTV platform culminates the successful efforts of our government-industry team to transition this critical air and missile defense capability to a more survivable platform for our warfighters."

The primary objective of the BTV firing was to characterize missile dynamic launch effects on the new platform. Raytheon Missile Systems, developer and producer of the AMRAAM missile, successfully collected initial launch condition data, which will reduce risk on future potential FMTV missile integration efforts, such as the AIM-9X. Additional BTV missile firings are planned later this month to support Army safety assessments required for manning by soldiers.

SLAMRAAM is a tailorable, state-of-the-art air defense system that can defeat current and emerging cruise missile threats and a wide range of air breathing threats. This affordable adaptation of the AMRAAM to meet emerging needs provides the warfighter with a system of highly mobile battlefield elements networked and geographically distributed to provide integrated fire control capability against airborne threats.

Raytheon Company, with 2009 sales of $25 billion, is a technology and innovation leader specializing in defense, homeland security and other government markets throughout the world. With a history of innovation spanning 88 years, Raytheon provides state-of-the-art electronics, mission systems integration and other capabilities in the areas of sensing; effects; and command, control, communications and intelligence systems, as well as a broad range of mission support services. With headquarters in Waltham, Mass., Raytheon employs 75,000 people worldwide.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Τετραπλασιάστηκαν οι αμυντικές δαπάνες της Κίνας!!


Ανησυχία στην Ιαπωνία προκαλεί η αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα της Κϊνας και κάλεσε το Πεκίνο να είναι πιο ξεκάθαρο ως προς τις στρατιωτικές δαπάνες, καθώς παρατηρείται ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών για τον έλεγχο μικρών νησιών στην Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας.

«Η Κίνα κλιμακώνει τη ναυτική δραστηριότητά της ακόμα και στα ύδατα που βρίσκονται κοντά στην Ιαπωνία», αναφέρει στην ετήσια έκθεσή του το ιαπωνικό υπουργείο Αμυνας, προσθέτοντας ότι «η έλλειψη διαφάνειας για την εθνική αμυντική πολιτική και η στρατιωτική δραστηριότητα είναι πηγές ανησυχίας για την περιοχή και τη διεθνή κοινότητα, περιλαμβανόμενης της Ιαπωνίας».




Οι αμυντικές δαπάνες της Κίνας έχουν σχεδόν τετραπλασιασθεί την τελευταία δεκαετία, ενώ οι αντίστοιχες δαπάνες στην Ιαπωνία μειώθηκαν κατά 4% λόγω και των οικονομικών προβλημάτων.

Η Ιαπωνία διατηρεί στράτευμα 230.000 ανδρών, το οποίο όμως είναι μόλις το ένα δέκατο του στρατεύματος της Κίνας.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Η Ρωσική τεχνολογική παράδοση συνεχίζεται


Πάνω από 500 νεότατες εφευρέσεις σε διάφορους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας παρουσιάστηκαν στη Μόσχα στη 10η Διεθνή έκθεση καινοτομιών και επενδύσεων.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα Μόσχα από 7-9 Σεπτεμβρίου. Τις πρωτότυπες εφευρέσεις επιστημών και μηχανικών μπορεί όχι μόνο να τις δει κανείς, αλλά και να τις δοκιμάσει στην πράξη. Τα περισσότερα εκθέματα είναι έτοιμα για μαζική παραγωγή. Το κύριο είναι να βρεθεί επενδυτής.

Η φθινοπωρινή επίδειξη προηγμένων τεχνολογιών έχει ήδη εδώ και πολύ καιρό γίνει δημοφιλής ανάμεσα στους επιχειρηματικούς κύκλους και το ευρύτερο κοινό. Ιδιαίτερη κοσμοσυρροή παρατηρείται στα περίπτερα με λειτουργούντα εκθέματα, π.χ., ρομπότ. Τα ρωσικά ρομπότ είναι ικανά για πολλά πράγματα - μπορούν να είναι καί παραμάνες, καί νοσοκόμες, καί ευχάριστοι συνομιλητές. Αυτές οι μηχανές βοηθούν ιδιαίτερα τους ανθρώπους με περιορισμένες δυνατότητες.

Τέτοιου είδους μηχανισμοί δεν είναι τίποτα το εξωτικό. Δυο ρομπότ ήδη «κάνουν μαθήματα» σε σχολεία της Μόσχας. Τα ρομπότ «κάθονται» στο θρανείο, εξασφαλίζοντας εξ αποστάσεως βιντεο- και ακουστική επικοινωνία μεταξύ της τάξης και του μαθητή. Αν εγκατασταθεί τέτοιο ρομπότ στην τάξη, τα παιδιά που δεν μπορούν να πηγαίνουν στο δημοτικό, ευρισκόμενα σπίτι, εισέρχονται στο Διαδίκτυο, διευθύνουν το ρομπότ και έτσι σαν να είναι παρόντα στο μάθημα. Οι μαθητές δέχτηκαν με τόσο ενθουσιασμό τον ασυνήθιστο μαθητή, που τον αποκαλούν με το όνομα του και το φυλάγουν με στοργή. Το ρομπότ δεν έχει ανάγκη από περιποίηση - όχι μόνο προσανατολίζεται καλά στην αίθουσα, αλλά και φορτίζεται μόνο του. Τη νύχτα, που κανένας δεν είναι στο σχολείο, η φανταστική μηχανή πλησιάζει μόνη της τον φορτιστή. Και η ενέργεια ενός φορτίσματος αρκεί για τα μαθήματα όλης της ημέρας.

Να και μιά πιό «γήινη», όμως όχι λιγότερο χρήσιμη εφεύρεση. Πρόκειται για μηχανισμό καθαρισμού του ατμοσφαιρικού αέρα από τα καυσαέρια των αυτοκινήτων. Ειδικές πλάκες με απορροφητήρες και νανοφίλτρα συναρμολογούνται εύκολα στα άκρα του δρόμου στη ζώνη του σταυροδρομιού, γιατί ακριβώς τη στιγμή της εκκίνησης και ανάπτυξης ταχύτητας ο κινητήρας του αυτοκινήτου εκπέμπει τη μεγαλύτερη ποσότητα βλαβερών ουσιών, εξηγεί η Ταμάρα Ντίσκαγια, ανώτερη μηχανικός του Καινοτομικού Κέντρου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κουμπάν:

«Αυτές οι τρεις εγκαταστάσεις έχουν παραγγελθεί για την πόλη Νοβοσιμπίρσκ. Μιά εγκατάσταση κοστίζει 250 χιλ. ρούβλια (περίπου 8 χιλ. δολάρια) και είναι εφοδιασμένη με αισθητήρες αέρα και ανέμου. Όταν η ταχύτητα του ανέμου ξεπερνά τα 4 μέτρα το δευτερόλεπτο τα καυσαέρια διαλύονται με φυσικό τρόπο και η συσκευή δεν λειτουργεί. Το χειμώνα αποσυναρμολογείται εύκολα. Ούτε την ώρα της βροχής δεν λειτουργεί. Λειτουργεί μόνο σε συνθήκες ζεστού, ήρεμου καιρού, στις οποίες αυτά τα αέρια συγκεντρώνονται υπερβολικά».

Οι περισσότερες από τις παρουσιασμένες εφευρέσεις δεν εκπονήθηκαν σε κρατικά επιστημονικά ιδρύματα, αλλά σε μικρές εταιρίες με προσωπικό μάξιμουμ 50 άτομα. Όμως ακριβώς σ΄αυτές οι εφευρέσεις είναι οι πιό ελκυστικές για τους εν δυνάμει επενδυτές, έχουν ζήτηση στην αγορά και όλες τις πιθανότητες να βρουν τον καταναλωτή τους τόσο στη Ρωσία, όσο και στο εξωτερικό.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki