Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010
2 Mistral θα αποκτήσει αρχικά η Ρωσία
Η Ρωσία σε πρώτη φάση έχει βρει χρηματοδότηση για 2 ελικοπτεροφόρα κλάσης Mistral, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Α. Serdiukov.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει να δαπανήσει 19 τρισεκατομμύρια ρούβλια για νέα όπλα την περίοδο 2011-2020, αλλά στο ποσό αυτό έχει προϋπολογιστεί η προμήθεια και ο εξοπλισμός μόνο για δύο Mistral.
Tο κάθε σκάφος θα είναι εξοπλισμένο με ρωσικά οπλικά συστήματα, ελικόπτερα και combat system ρωσικής κατασκευής αι υπολογίζεται ότι το συνολικό κόστος του ανά μονάδα θα ξεπεράσει το $1 δισ.
Βέβαια έαν αποκτηθούν τα γαλλικά αμφίβια πλοία μάχης, το Ρωσικό Ναυτικό δεν θα έχει την πολυτέλεια για την κατασκευή άλλων δύο πλοίων σε εγχώρια ναυπηγεία.
Πάντως τα σχέδια της Ρωσίας αφορούν τη ναυπήγηση τουλάχιστον τεσσάρων Mistral για την κάλυψη των αναγκών του Σόλου της Μαύρης Θάλασσας, του Στόλου της Άπω Ανατολής και της Βόρειας Ευρώπης.
Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki
Russian Navy to get fifth generation carrier fighter after 2020
The appearance of a fifth generation fighter in Russian naval aviation will not happen before 2020, the outgoing head of the air forces and air defense forces of the Russian Navy, Lt. General Valery Uvarov told RIA Novosti on Tuesday.
Previously, representatives of the armed forces command and Defense Ministry had said a new naval fighter based on the Sukhoi T.50 design could enter service around 2016.
"It's difficult to say when this aircraft will enter naval service. First it will go into service with the air force, and then be 'navalised.' To build a new aircraft from scratch costs huge money, it's irrational and not competent. Conditions might be suitable by 2020," he said.
Uvarov stressed, however, that any new naval fighter would enter service only following a competition in which other designs would participate, including from the MiG, Yakovlev and Sukhoi design bureaus.
A new generation carrier fighter should enter service with the fleet not long before any new aircraft carrier on which it would be based, Uvarov said, so pilots would be ready. "The aircraft should come before a ship entering service, so pilots can train first on land, then on a special training area, then on deck," he said.
He stressed that the service was still waiting to take delivery of the naval MiG-29K, which is being exported to India.
"The first two MiG-29Ks will soon be purchased in order to carry out development of their functions," he said. "I think there should be two squadrons, that is 24 MiG-29Ks and one squadron of Su-33s."
The Russian navy is currently reforming its structure, with naval air forces and naval air defense being merged into one branch. Lt. General Uvarov is leaving his post as commander of both branches.
Ria Novosti
Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Συμφωνία με τους Γάλλους για ASTER & SCALP NAVAL στις Ελληνικές FREMM
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ellinikis-stratigikis οι διαβουλεύσεις μεταξύ Ελλήνων και Γάλλων αξιωματούχων για τις προδιαγραφές των Ελληνικών FREMM φαίνεται να καταλήγουν σε συμφωνία ώστε να συμπεριληφθούν σε αυτές πύραυλοι ASTER & SCALP NAVAL.
Τα οικονομικά μας προβλήματα φαίνεται ότι δεν θα αποτελέσουν αξεπέραστα εμπόδια για το φιλόδοξο πρόγραμμα ναυπήγησης έξι φρεγατών Fremm από τη Γαλλία.
Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της γαλλικής εταιρείας ΜΒDA η οποία κατασκευάζει προηγμένους πυραύλους και συστήματα αεράμυνας "υπήρξε συμφωνία με τους αξιωματούχους του ΠΝ για τα συστήματα αεράμυνας που θα φέρουν οι φρεγάτες".
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως πρόκειται για 56 πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ASTER.
Οι Γάλλοι λένε μάλιστα ότι παρά "τις οικονομικές δυσκολίες η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει στη παραγγελία μέσα στο 2012"!!!. Οι φρεγάτες Fremm θεωρούνται πλωτά φρούρια αφού έχουν τη δυνατότητα εκτόξευσης και των πυραύλων Scalp naval (τύπου κρούζ) με βεληνεκές που μπορεί να προσεγγίσει τα 1000 χλμ!
Οι Γάλλοι ( σε αντίθεση με κάποιους άλλους) είναι οι μόνοι που μας αποδεσμεύουν αυτό το στρατηγικό όπλο το οποίο θα μας δώσει ποιοτικό πλεονέκτημα στην αποτρεπτική μας δύναμη.
Σίγουρα η ανακοίνωση μιας τέτοιας συμφωνίας θα προκαλέσει παρόμοιες αντιδράσεις με εκείνη της αγοράς των S-300.
Οι πρωταγωνιστές της αντίδρασης αναμένεται να είναι οι ίδιοι (ΗΠΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ)
Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki
Η αρχή του κακού βρίσκεται στην ίδρυση του Ελληνικού κράτους
Την Νέα Δημοκρατία διαδέχθηκε στην εξουσία ως γνωστόν το ΠΑΣΟΚ και κάποιοι ξαφνικά «θυμήθηκαν» τα εθνικά θέματα και ότι ο νέος πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, καθώς όλα δείχνουν, είναι διατεθειμένος να τα οδηγήσει σε μια επώδυνη για την εθνική αξιοπρέπεια άτακτη υποχώρηση-«λύση». Συμφωνούμε… Μήπως, όμως, θα γινόταν τίποτε διαφορετικό εάν η εξουσία παρέμενε στα χέρια της Νέας Δημοκρατίας; Της Νέας Δημοκρατίας που το τελευταίο, το οποίο έπραξε σαν κυβέρνηση ήταν για μία χούφτα ψήφους να μειώσει την στρατιωτική θητεία στους 9 μήνες, αδιαφορώντας για την αντίθετη άποψη των στρατηγών, αλλά και ενάντια σε αυτήν την ίδια την κοινή λογική;
Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους εθνική πολιτική μπορείς να κάνεις μόνον όταν έχεις ισχυρές ένοπλες δυνάμεις και μπορείς να επιβάλεις την θέλησή σου. Σου λένε στο σημείο αυτό: Μα πως θα έχεις ισχυρές ένοπλες δυνάμεις χωρίς δυνατή οικονομία; Απάντηση υπάρχει και είναι δίπλα μας: Η Τουρκία, που μπορεί να είναι καταχρεωμένη, αλλά προχώρησε τις τελευταίες δεκαετίες τα εξοπλιστικά της προγράμματα και ανάτρεψε την ισορροπία των δυνάμεων στο Αιγαίο! Ακόμη δεν μπορείς να έχεις ισχυρές ένοπλες δυνάμεις όταν εξαρτάσαι αποκλειστικά και μόνον από έναν προμηθευτή(βλέπε ΗΠΑ). Το μονοπώλιο αυτό με την τεχνολογική εξέλιξη των οπλικών συστημάτων δημιουργεί όχι απλή εξάρτηση, αλλά απόλυτη υποταγή!
Πέραν βεβαίως των δύο μεγάλων κομμάτων υπάρχουν και οι κομπάρσοι της ιστορίας, που παίζουν και αυτοί τον ρόλο τους μέσα στο όλο σύστημα. Μόνος του ο ίδιος ο Καρατζαφέρης δήλωσε προ ημερών ότι εάν δεν υπήρχε το κόμμα του θα μπορούσε να υπάρχει «ένα πραγματικό ακροδεξιό κόμμα» και ότι το ΛΑ.Ο.Σ. απορροφά επικίνδυνες κοινωνικές εντάσεις… Το είπε ευθέως, δηλαδή, ο άνθρωπος ότι είναι ένα δεκανίκι του συστήματος.
Όμως η αρχή του κακού εις ότι αφορά τα πράγματα τα Ελληνικά βρίσκεται σε αυτήν την ίδια την ίδρυση του νέου ελληνικού κράτους. Διαβάζουμε από τα ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ, το παρακάτω απόσπασμα που δημοσίευσε προ μηνών στο Βήμα: «…Η παρεμπόδιση της καθόδου των Ρώσων στη Μεσόγειο. Το τελευταίο ενδεχόμενο ανησυχούσε ιδιαιτέρως την Αγγλία και τη Γαλλία που έβλεπαν την Οθωμανική Αυτοκρατορία ως τη μόνη ικανή δύναμη περιορισμού της ρωσικής επιρροής και, φυσικά, κάθε ανάλογης απόπειρας εξόδου της Ρωσίας στις θερμές θάλασσες της Μεσογείου. Η υπόνοια μάλιστα ότι την Ελληνική Επανάσταση είχαν υποκινήσει οι Ρώσοι – υπουργός Εξωτερικών του τσάρου την ίδια εποχή ήταν ο Καποδίστριας – προκαλούσε ακόμη ισχυρότερα ανακλαστικά, ιδιαίτερα της Αγγλίας που έβλεπε ότι μια ανεξάρτητη και ελεύθερη Ελλάδα θα ήταν ανταγωνιστική ναυτική δύναμη για τα αγγλικά συμφέροντα. Έτσι ακριβώς εξηγείται ο αγγλικός φιλοτουρκισμός…»
80 Άγγλοι αξιωματικοί, που υπηρετούσαν στον στόλο του σουλτάνου, για όσους δεν το γνωρίζουν βρήκαν τον θάνατο όταν ο Κωνσταντίνος Κανάρης ανατίναζε την τουρκική ναυαρχίδα στην Χίο. Αν αυτό γινόταν σήμερα ο Κανάρης δεν θα ήταν τίποτα άλλο παρά… τρομοκράτης!
Σε πλήρη συμφωνία με τα παραπάνω και το εξής:
«O γάλλος πρόξενος στη Θεσσαλονίκη Cousinιry το 1822 αναφέρει σε υπόμνημά του προς το γαλλικό υπουργείο των Εξωτερικών τους λόγους που οδήγησαν την Αγγλία στο να υιοθετήσει τη συγκεκριμένη και χωρίς προσχήματα εχθρική στάση απέναντι στην ελληνική εξέγερση: «Στο αναγεννώμενο ελληνικό έθνος η Αγγλία αναγνώρισε μια ναυτική δύναμη, έναν αντίπαλο που έπρεπε να πνιγεί στο λίκνο του»
Από τα πρώτα χρόνια της ανεξαρτησίας και από αυτόν τον ίδιο τον καθορισμό των πρώτων συνόρων του Ελληνικού Κράτους, φάνηκε καθαρά ότι οι μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης και ειδικότερα η Αγγλία δεν επιθυμούσαν έναν ουσιαστικό ρόλο για τους Έλληνες, αλλά ένα κρατίδιο-προτεκτοράτο. Σχετικά με αυτό όταν αποφασίσθηκαν τα όρια της Ελλάδος, ακόμη και ο ίδιος ο Αυστριακός πολιτικός Μέτερνιχ, ο οποίος είχε αντιταχθεί σθεναρά στην Ελληνική επανάσταση του 1821 είχε γράψει:
«Αφού απεφασίσθη η ίδρυση Ελληνικού Κράτους, καλόν είναι να δοθούν σε αυτό εκτενέστερα και ασφαλέστερα σύνορα».
Αλλά και ο μεγάλος Γάλλος Φυλετιστής φιλέλληνας Γκομπινώ, που είχε λάβει μέρος στις διαπραγματεύσεις σαν διπλωμάτης, και επίστευε στο ρόλο του νέου Ελληνισμού έγραφε:
«Εν τη ιδρύσει της Ελλάδος απέβλεπον… εις την διάλυσίν της».
Μήπως αυτός ο καιρός της διάλυσης ήλθε πλέον με τον «μεγάλο ασθενή» (την οθωμανική αυτοκρατορία…) να έχει ανανήψει και να είναι περιττός πλέον ο ρόλος μιας ελεύθερης και ανεξάρτητης Ελλάδος;
Έρχονται δύσκολες ημέρες για τον Ελληνισμό και η πολιτική ζωή δεν αποτελεί παρά την κορυφή του παγόβουνου στα όσα θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια. Παίζεται αυτή η ίδια η επιβίωση του έθνους μας. Δεν είναι πρόβλημα λοιπόν πολιτικό το πρόβλημα της Ελλάδος είναι πρόβλημα εθνικής ελευθερίας, που σημαίνει ηγεσία εθνική, ισχυρές και ανεξάρτητες ένοπλες δυνάμεις, εθνική ομοιογένεια, πατριωτικό φρόνημα και ηθικό υψηλό. Μόνο εάν εξασφαλιστούν όλα αυτά θα επιβιώσει ο Ελληνισμός!
Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki
Bell Boeing V-22 Program Delivers 6th Osprey Trainer to US Marines
The Bell Boeing V-22 Program, a strategic alliance between Boeing [NYSE: BA] and Bell Helicopter, has delivered the sixth and final MV-22 Osprey Containerized Flight Training Device (CFTD) to the U.S. Marines. In the past year, the team has delivered five CFTDs to the Marines, as well as upgrades to two trainers delivered previously.
The CFTD trains aircrew on basic aircraft familiarization and handling qualities. Additional training capabilities include systems/subsystems operation, communication, malfunctions, day and night flying, use of night-vision goggles, formation flying, aerial refueling and landing on ships. The device is intended to train crews for any task that might be performed in the aircraft, while limiting the monetary and environmental costs and safety risks of in-flight training.
The sixth device was delivered to Marine Corps Air Station (MCAS) New River, N.C., on Aug. 16, six weeks early. MCAS New River has six devices, including the first CFTD -- delivered in 2007 -- plus three full-flight, motion-based simulators and one non-motion-based flight training device. MCAS Miramar, Calif., has four CFTDs. An upgrade delivered to Miramar this month brought all CFTDs to full concurrency with the Osprey aircraft.
"The V-22 Integrated Product Team has made all of these early deliveries possible,” said Mark McGraw, vice president, Boeing Training Systems & Services. “They delivered three devices on this contract early, and all of them for the lowest per-unit cost our customer has seen."
All CFTDs can be locally networked to allow for more robust training capabilities. The CFTDs at MCAS New River also are able to network with AV-8 Harriers at MCAS Cherry Point, N.C.
The V-22 Osprey is a tiltrotor aircraft manufactured by Boeing and Bell Helicopter, a Textron Inc. [NYSE: TXT] company. Bell and Boeing are teamed in a Strategic Alliance Agreement for the design, production and sustainment of the V-22.
Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki
Συνέντευξη αμερικανών στρατιωτικών στο National press club αποκάλυψαν επισκέψεις ΑΤΙΑ σε πυρηνικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ
Επτά πρώην Αμερικανοί στρατιωτικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, συγκεντρώθηκαν, χθες, στην Ουάσινγκτον, για να συζητήσουν το θέμα των UFO, που πιστεύεται ότι παρακολουθούν -εδώ και δεκαετίες- τις πυρηνικές εγκαταστάσεις όπλων.
Όπως τονίζει ερευνητής των UFO, τα εξωγήινα όντα ενδιαφέρονται για τα πυρηνικά όπλα στον κόσμο και μπορεί να θέλουν να στείλουν στους ανθρώπους ένα μήνυμα.
Σε συνέντευξη Τύπου στο National Press Club, οι επτά πρώην αξιωματικοί, έχουν προσωπικά συντάξει εκθέσεις, για ΑΤΙΑ, που πλανώνται πάνω από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις όπλων στη δεκαετία του 1960, '70 και '80.
Τρία από τα πρώην στελέχη Air Force είδαν με τα μάτια τους τα UFO ναβρίσκονται πάνω από την αεροπορική βάση του Malmstrom, στη Μοντάνα το 1967, απενεργοποιώντας, προσωρινά, ορισμένους από τους πυρηνικούς πυραύλους.
Μεγάλο μέρος των αποκαλύψεών τους, έχουν εμφανιστεί σε βιβλία, περιοδικά και ιστοσελίδες και, όπως τονίζουν, "ήρθε ο καιρός να αναγνωρίσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ, το συγκεκριμένο γεγονός".
"Πιστεύω ότι αυτός ο πλανήτης δέχεται επισκέψεις από όντα ενός άλλου κόσμου, οι οποίοι για οποιοδήποτε λόγο έχουν συμφέρον στους πυρηνικούς εξοπλισμούς, που άρχισαν στο τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου", ανέφερε ένας από τους αξιωματικούς.
"Στέλνουμε ένα μήνυμα τόσο Ουάσιγκτον, όσο και τη Μόσχα ότι παίζουμε με τη φωτιά- η κατοχή και η απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων δυνητικά απειλεί την ανθρώπινη φυλή και την ακεραιότητα του πλανητικού περιβάλλοντος", πρόσθεσε και κατέληξε, λέγοντας: "Όλα αυτά δεν είναι στη φαντασία μας. Είναι πραγμαιτκότητα".
Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki
Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα του κινέζου πρωθυπουργού για νέες επενδύσεις
Πρώτος στόχος στην ατζέντα των Κινέζων είναι η κατασκευή και η λειτουργία ενός νέου εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο
Στην Αθήνα φτάνει το Σάββατο ο πρωθυπουργός της Κίνας, Γουέν Ζιαμπάο για να επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον της κινεζικής κυβέρνησης για νέες επενδύσεις, κυρίως ναυτιλιακού, ναυπηγοεπισκευαστικού και εμπορικού χαρακτήρα.
Πρώτος στόχος στην ατζέντα των Κινέζων είναι η κατασκευή και η λειτουργία ενός νέου εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο, μια επένδυση περίπου 150 εκατομμυρίων ευρώ. Αμείωτο παραμένει και το ενδιαφέρον τους για την υλοποίηση του μεγαλόπνοου σχεδίου για τη μετατροπή του Πειραιά σε ναυτιλιακή πύλη, όπως αναφέρει «Το Βήμα».
Μαζί με τον κινέζο πρωθυπουργό θα βρεθεί στην Αθήνα και ο πρόεδρος της Cosco κάπτεν Γουέι Τζιανφού (πέμπτος στην ιεραρχία του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος), ο οποίος θα συζητήσει τη συμμετοχή του κινεζικού αυτού κολοσσού σε κοινοπρακτικό σχήμα με τον ΟΛΠ για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη η Cosco έχει αποστείλει στον πρόεδρο του ΟΛΠ, Γ. Ανωμερίτη τον φάκελο με τα επενδυτικά της σχέδια, που περιλαμβάνει σημαντικές υποδομές για την ενίσχυση της κρουαζιέρας, καθώς και κατασκευή ξενοδοχείου.
«Οι Κινέζοι επιδεικνύουν προσεκτικό επενδυτικό ενδιαφέρον» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, Χ.Παμπούκης , ο οποίος σημείωσε ότι κατά την επίσκεψη του κινέζου πρωθυπουργού αναμένεται να υπογραφεί ένα πακέτο από συμφωνίες εμπορικού, ναυτιλιακού, κατασκευαστικού και τουριστικού τομέα. Με τις ελληνο-κινεζικές συμφωνίες θα παρέχεται η δυνατότητα σε κινεζικές εταιρείες να λαμβάνουν μέρος σε διαγωνισμούς που προκηρύσσονται στην Ελλάδα, όπως ανέφερε ο κ. Παμπούκης.
Έτσι στις συζητήσεις που αναμένεται να διεξαχθούν μεταξύ του ΟΛΠ και της Cosco πρόκειται να καθορισθούν οι όροι για την από κοινού συμμετοχή στον διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί (κατά πάσα πιθανότητα τον Νοέμβριο) για την κατασκευή και τη λειτουργία του εμπορευματικού κέντρου.
ΤοΒήμα
Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki
Ο ρόλος της Κίνας ως οικονομικής υπερδύναμης
Η αμερικανική εμπλοκή με τη Κίνα ξεκίνησε πριν από τέσσερις δεκαετίες, όταν ο τότε πρόεδρος Νίξον προσπάθησε να τη καταστήσει αντίβαρο απέναντι στη σοβαρή απειλή της ΕΣΣΔ. Στο διάστημα που πέρασε η ΕΣΣΔ εξαφανίστηκε, και οι σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας αναπτύχθηκαν. Από εκεί που ήταν περιορισμένες απλά και μόνο σε σχέσεις μυστικής διπλωματίας, κατέληξαν σε μια εμπορική σχέση αξίας $400 δισ. ετησίως, πολιτιστικές, ακαδημαϊκές, ακόμη και στρατιωτικές επαφές.
Σε όλο αυτό το διάστημα, η αμερικανική πολιτική βασίστηκε σε μια σταθερή υπόθεση: Όσο οι ΗΠΑ συναναστρέφονται τη Κίνα σε επίπεδο ομαλών σχέσεων, ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή της σε διεθνείς θεσμούς, και στηρίζοντας την ευμάρειά της, τόσο θεωρείται πιο πιθανό η Κίνα να εξελιχτεί σε δύναμη ειρήνης και σταθερότητας.
Μέχρι σήμερα, η εντυπωσιακή εξέλιξη της Κίνας υπήρξε σχετικά φιλειρηνική. Τόσο, που πολλοί παραδοσιακοί ανταγωνιστές της στην Ασία, όπως η Ιαπωνία και η Κορέα, άρχισαν να τη βλέπουν ως μια εναλλακτική λύση στη θέση της παρηκμασμένης Αμερικής, στο ρόλο του περιφερειακού «εγγυητή». Μια άλλη φήμη ήταν πως η Αμερική θα μπορούσε ίσως να σχηματίσει μια συνεργασία τύπου G-2 με τη Κίνα στη διαχείριση των παγκοσμίων ζητημάτων.
Τις τελευταίες όμως εβδομάδες, η συμπεριφορά της Κίνας έχει υπενθυμίσει στον κόσμο πως η χώρα παραμένει απολυταρχική, με ανοιχτά εθνικά και κυριαρχικά θέματα, και ιδιαίτερες απόψεις όσον αφορά στο πως θα μπορούσε να προωθήσει σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο τη νέα οικονομική της ισχύ.
Οι σχέσεις με την Ιαπωνία είναι ένα παράδειγμα. Οι δυο χώρες πολέμησαν μεταξύ τους επί 15 χρόνια στη διάρκεια του 20ου αιώνα, σήμερα όμως, η Ιαπωνία αποτελεί τον μεγαλύτερο ξένο επενδυτή στη κινεζική οικονομία. Με την επιμονή της Κίνας να απελευθερωθεί ένας Κινέζος πλοίαρχος που πρόσφατα συγκρούστηκε με ιαπωνικό σκάφος σε αμφισβητούμενα ύδατα, το Πεκίνο μετατρέπει ένα ήσσονος σημασίας περιστατικό σε μια γεωπολιτική διαμάχη, και μάλιστα τη συνοδεύει με εθνικιστικές διαδηλώσεις υπό την αιγίδα του κράτους, σε διάφορες κινεζικές πόλεις. Το χειρότερο είναι η φήμη πως η Κίνα απείλησε να στερήσει την ιαπωνική βιομηχανία από σπάνια πολύτιμα μεταλλεύματα, μέχρι αυτή να συμμορφωθεί. Η Κίνα πάντως το διέψευσε.
Η Ιαπωνία τελικά ενέδωσε και υποσχέθηκε να απελευθερώσει τον καπετάνιο, όμως τώρα η Κίνα κλιμακώνει ζητώντας και μια δημόσια συγγνώμη. Παράλληλα, συνεχίζει να αμφισβητεί την αμερικανική επιθυμία για επιβολή κυρώσεων εναντίον του Ιράν, και πιέζει για τη κατασκευή πυρηνικού αντιδραστήρα στο Πακιστάν, μια πιθανή παραβίαση της διεθνούς νομοθεσίας περί εξάπλωσης των πυρηνικών. Και βέβαια, δεν δείχνει καμία ένδειξη να επιτρέψει στο υποτιμημένο νόμισμά της να αυξηθεί σε αξία, παρά τις προσπάθειες του Ομπάμα, αλλά και άλλων εμπορικών εταίρων της, των οποίων οι οικονομίες πλήττονται από τη κινεζική στάση στο θέμα της ισοτιμίας των νομισμάτων.
Όλα αυτά, κάθε άλλο παρά μια μετριοπαθή χώρα, που θέλει να ταιριάξει με το διεθνές σύστημα κανόνων, δείχνει. Η Κίνα μοιάζει πιο πολύ με μια μερκαντιλιστική χώρα του 19ου αιώνα. Η πρόσφατη σύγκρουση με τους Ιάπωνες, είναι πολύ πιθανό να αποτελεί απλά μια καιροσκοπική δοκιμασία της νέας ιαπωνικής ηγεσίας, και της αντοχής της συνεργασίας ασφάλειας που υφίσταται μεταξύ Ιαπωνίας-ΗΠΑ.
Ευτυχώς, η κυβέρνηση του Ομπάμα, παρά τις κάποιες αρχικές αμφιταλαντεύσεις, δείχνει να στηρίζει πλήρως αυτή τη συμμαχία. Και από τη πλευρά τους, η Ιαπωνία, η Νότιος Κορέα, και άλλες χώρες σύμμαχοι της Αμερικής στην περιοχή, φαίνεται πως ανακάλυψαν εκ νέου τη σοφία των σχέσεων με την Αμερική, βλέποντας τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται η Κίνα.
Η Αμερική θα πρέπει να συνεχίσει να τις στηρίζει.
Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki
Έτοιμη η Τουρκική Στρατιά έναντι του Έβρου
"Μηνύματα" που πρέπει να προβληματίσουν και να μας ξυπνήσουν..
Πριν λίγες ημέρες σας είχαμε παραθέσει δημοσιεύσεις από το διαδίκτυο που αναφέρονταν σε εξοπλισμούς-δραστηριότητες των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Έβρου.
Σήμερα σας παραθέτουμε πληροφορίες για μετακινήσεις των Τουρκικών Μονάδων οι οποίες δηλώνουν τις σαφείς επιθετικές προθέσεις των Τούρκων στον Έβρο.Η ανάγκη υλοποίησης αυτών των μετακινήσεων και η λήψη της συγκεκριμένης διάταξης των Τουρκικών στρατευμάτων υποδηλώνουν την σκέψη για αιφνιδιαστική επίθεση των Τούρκων στον Έβρο με αφορμή πιθανά επεισόδια εις βάρος της μουσουλμανικής μειονότητος στη Θράκη σε συνδυασμό με εκτεταμένες εσωτερικές αναταραχές στην Ελλάδα.
Παλαιότερα είχαμε δημοσιεύσει τα περί του σχεδίου «Βαριά» εκ του οποίου φαίνεται ότι οι Τούρκοι διεπίστωσαν την αναγκαιότητα αλλαγής διάταξης των στρατευμάτων τους για την επίτευξη μιας αποτελεσματικής αιφνιδιαστικής επίθεσης.
Εισβολή στον Έβρο προέβλεπαν τα επί μέρους πλάνα του «Σχεδίου Βαριοπούλα»
Ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητος περίεργες επιθέσεις σε μουσουλμανικά νεκροταφεία, στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης, και σε τζαμί. Σε όλα αυτά να προσθέσουμε τις συνεχείς αμφισβητήσεις, παραβάσεις και παραβιάσεις στο Αιγαίο, το casus belli και τις έρευνες για πετρέλαιο εκ μέρους των Τούρκων.
Να αναμένουμε λοιπόν την υποκίνηση των εσωτερικών αναταραχών, λόγω δολοφονίας ενός αλλοδαπού π.χ. όπως πρόσφατα δήλωσε η Αφρα Αλ Σαλέχ; Θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, το οποίο εύκολα μπορούν να στήσουν οι Τούρκοι στρατηγοί, οι οποίοι μετά το πρόσφατο δημοψήφισμα στην Τουρκία βλέπουν την επιρροή τους στα τεκταινόμενα της Τουρκίας να μειώνεται, με ταυτόχρονες προβοκάτσιες σε μουσουλμανικές περιοχές;
1. Το 102 ΣΠ/2ου ΣΣ μετακινήθηκε πριν 1 χρόνο από ΚΕΣΑΝΗ προς ΟΥΖΟΥΝΚΙΟΠΡΟΥ(πιθανός χώρος τελικού προορισμού). Αυτό δίνει την δυνατότητα ( ΜΕ ΜΙΚΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ) να έχει τα 2/3 του βεληνεκούς μέσα στην φίλια παράταξη αλλά και να μπορεί να προσβάλει το σύνολο της ελληνικής παράταξης.
2. Η 2η ΤΘΤ/52ης ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ μετακινήθηκε πριν ένα χρόνο από ΜΑΛΤΕΠΕ (ασιατική τουρκία) προς ΚΑΡΤΑΛΤΕΠΕ ΒΔ της ΚΩΝ/ΠΟΛΗΣ. Αποτελεί προώθηση κατά 52 χλμ.
3. Δημιουργήθηκε η 23η ΜΠ (καινούργια μονάδα) στην ΚΩΝ/ΠΟΛΗ για να αναλάβει την εσωτερική ασφάλεια.
4. Αυτό το χρόνο άλλαξε διοικητική υπαγωγή η 1η ΤΘΤ/52ης ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ και έγινε 1η ΤΘΤ/5ου ΣΣ και μετακινήθηκε κατά 250 χλμ από ΚΩΝ/ΠΟΛΗ προς ΜΠΑΜΠΑΕΣΚΙ 40 χλμ από ορεστιάδα. Επίσης μετακινήθηκε το ΣΜΧ ΑΠΌ ΜΠΑΜΠΑΕΣΚΙ ΠΡΟΣ ΠΙΝΑΧΙΣΑΡ.
5. Η 3η ΤΘΤ/5ου ΣΣ άλλαξε διοικητική υπαγωγή και έγινε 3η ΤΘΤ/52 ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΈΝΗΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ. Ουσιαστικά αποτελεί προώθηση της 52 τεθωρακισμένης μεραρχίας κατά 50 χλμ.
6. Η 3η ΤΘΤ ασκήθηκε τον ΑΠΡΙΛΙΟ 2010 στην περιοχή της ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΒΙΑΙΗ ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΟΤΑΜΟΥ.
7. Η 52η ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗ ΜΕΡΑΡΧΙΑ είχε αποστολή μέχρι τώρα την εσωτερική ασφάλεια. Δημιουργήθηκε η 23η ΜΠ για αυτήν την αποστολή και η 52η ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΈΝΗ ΜΕΡΑΡΧΙΑ αποτελεί καθαρή στρατηγική εφεδρεία της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ η οποία έχει προωθηθεί 2 φορές κατά 50 χλμ προς τα δυτικά
ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ: 2 Μ/Κ ΤΠ + 2 ΕΜΑ + 2 ΜΟΙΡΕΣ ΠΒ.
πηγή:armyalert
Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki
Ευρωπαϊκή μυστική επιτροπή-φάντασμα ήξερε ότι η Ελλάδα θα συρθεί στο ΔΝΤ από το 2008!!
Ενα μυστικοσυμβούλιο αξιωματούχων της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του γραφείου του προέδρου του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, διαχειρίζεται εδώ και δυο χρόνια με απόλυτη μυστικότητα τις οικονομικές τύχες της «Ευρωλάνδης» και του συνόλου της ΕΕ, αναφέρει χθεσινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της αμερικανικής «Wall Street Journal».
Δημιουργήθηκε εν κρυπτώ μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers στην Αμερική το φθινόπωρο του 2008, με στόχο να διασώσει τους αδύναμους κρίκους του ευρώ (Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, τα λεγόμενα PIGS) και κατ’ επέκταση το ίδιο το κοινό νόμισμα.
Η επιτροπή-φάντασμα έχει το προσωνύμιο «η ομάδα που δεν υπάρχει» (!) και συνεδριάζει στη σκιά των ευρωπαϊκών συνόδων στις Βρυξέλες, στο Λουξεμβούργο και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μέλη της (κυρίως υφυπουργοί, ανώτατοι γραφειοκράτες ή σύμβουλοι) φέρονται να κρατούν στο σκοτάδι ακόμη και τις... κυβερνήσεις τους για τις αποφάσεις που λαμβάνουν, για τον φόβο διαρροών, που θα προκαλούσαν αναταράξεις στις αγορές σε βάρος του ευρώ.
Το εξωθεσμικό κονκλάβιο, σύμφωνα με τη «Wall Street Journal», άνοιξε τις πόρτες του φέτος τον Φεβρουάριο σε όλα τα υπόλοιπα μέλη της Ευρωζώνης -πλην Ελλάδας-, όταν λήφθηκαν οι κρίσιμες αποφάσεις για το σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, στο οποίο απειλούσε να θέσει βέτο η Ανγκελα Μέρκελ.
Τελικά η Γερμανίδα καγκελάριος επέβαλε στον Νικολά Σαρκοζί τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πακέτο σωτηρίας της χώρας μας, με το επιχείρημα ότι μόνο αυτός ο οργανισμός διαθέτει την κατάλληλη τεχνογνωσία ώστε να πειστούν οι διεθνείς χρηματαγορές και ότι μόνη η παρέμβαση της ΕΕ δεν είναι αρκετή.
Διαφωνίες
Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η Μέρκελ ενήργησε μεμονωμένα λόγω των τοπικών εκλογών στη Ρηνανία. Οχι μόνο σε αντίθεση με τους Γάλλους, την Κομισιόν και την ΕΚΤ, αλλά και με τον ίδιο της τον υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Κατ’ ακολουθίαν η «Wall Street Journal» -η οποία, ας σημειωθεί, εκφράζει τα ανταγωνιστικά προς την Ευρώπη συμφέροντα του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος- εμμένει ιδιαίτερα στον «ιδεολογικοπολιτικό διχασμό» τόσο εντός της «μυστικής επιτροπής» όσο και εντός των θεσμικών οργάνων της ευρωζώνης, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι οι διαφωνίες για την κρίση του χρέους και των ελλειμμάτων απειλούν με διάλυση το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
Επικαλείται, μάλιστα, δηλώσεις της Γαλλίδας υπουργού Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συμπατριώτες της δημοσιογράφους, ότι η ευρωζώνη βρέθηκε στα πρόθυρα της διάλυσης στις αρχές Μαΐου λόγω της διαφωνίας με τους Γερμανούς, λίγο προτού εγκριθεί το πρόσθετο πακέτο 740 δισ. ευρώ για τις «αδύναμες» χώρες της ευρωζώνης.
Σύμφωνα με τη «Wall Street Journal», η κρίση του ελληνικού χρέους και των ελλειμμάτων υπήρξε καταλύτης ώστε να εκδηλωθούν οι διαφωνίες μεταξύ Γαλλίας - Γερμανίας, Βορρά - Νότου και ευρωπαϊκών κυβερνήσεων - κεντρικών ευρωπαϊκών θεσμών μέσα στη δίνη της κρίσης.
Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki
Καθαίρεσε τον δήμαρχο της Μόσχας ο Μεντβέντεφ
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, διέταξε τον δήμαρχο της Μόσχας, Γιούρι Λουζκόφ, να παραιτηθεί από το αξίωμά του, μετέδωσαν σήμερα τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα πηγές του Κρεμλίνου.
Στη θέση του Λουζκόφ ο Μεντβέντεφ διόρισε τον Βλαντιμίρ Ρέζιν.
Με διάταγμά του ο Μεντβέντεφ καθαίρεσε ουσιαστικά τον Λουζκόφ από τη θέση του με το αιτιολογικό ότι «απώλεσε την εμπιστοσύνη του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας», όπως ανέφερε το πρακτορείο Ιτάρ-Τας.
Το σύνταγμα της Ρωσίας επιτρέπει στον πρόεδρο της χώρας να παύει το δήμαρχο της Μόσχας και τους επαρχιακούς κυβερνήτες για αυτό το λόγο.
ΑΠΕ
Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)