Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Γιατί όλοι απομακρύνονται από την Ελλάδα;


Μετά τους Ρώσους έρχεται η σειρά των Γερμανών να διακόψουν τη συνεργασία τους με την Ελλάδα...!

Με γοργά αλλά σταθερά βήματα η "Αμερικανική" κυβέρνηση κατοχής του νέου ΠΑΣΟΚ με τη βοήθεια των αντιπροσώπων των Αμερικανικών συμφερόντων στην Ελλάδα όπως ο ΔΟΛ, η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και ο ΣΚΑΙ... ξεσκέπασε κάθε βρώμικη πτυχή της Ελληνογερμανικής συνεργασίας με σκοπό την ανακατεύθυνση των κρατικών κονδυλίων σε "τίμιες" Αμερικάνικες εταιρίες.

Άλλωστε παρά τις τεράστιες αγορές που κάναμε από τις ΗΠΑ ως χώρα... ΟΥΔΕΠΟΤΕ υπήρξε η παραμικρή αναφορά για ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ μίζα από τους "νταβατζήδες" των ΜΜΕ. Είναι γνωστοί οι Αμερικάνοι πολιτικοί για την "τιμιότητά" τους και το αίσθημα "δικαίου" που τους διακατέχει.
Άρα οφείλουμε να αναδιαμορφώσουμε την αντίληψη μας για τους Γερμανούς και τους... Αμερικάνους.


Οι γνωστοί για την τυπικότητα, για την αξιοπιστία και την ακρίβειά τους σε όλα Γερμανοί... "κέρδισαν" όλους τους διαγωνισμούς με ΜΙΖΕΣ ενώ... οι "αδικημένοι" πειρατές του πλανήτη που ονομάζονται ΗΠΑ... ΟΥΔΕΠΟΤΕ λάδωσαν, ΟΥΔΕΠΟΤΕ τρομοκράτησαν ή απείλησαν κι ΟΥΔΕΠΟΤΕ δολοφόνησαν ανθρώπους που τόλμησαν να αντισταθούν στα σχέδια τους.

Οι Γερμανοί ΔΕΝ θα πλήρωναν ποτέ τους μίζα αν ΔΕΝ την απαιτούσαν οι Έλληνες κάφροι της πολιτικής. Αλλά τα ΜΜΕ που ελέγχονται από τις ΗΠΑ κατέστησαν τους Γερμανούς ως τους ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ για την κατάντια της οικονομίας μας. Ο δε ΑΚΗΣ ΤΖΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ εμπίπτει κι αυτός στο σχέδιο της εξολόθρευσης όλων των φιλογερμανών πολιτικών (μαζί με τον Σημίτη) και γι' αυτό βλέπουμε το δικό του αίμα στην "αρένα". Για Λαλιώτη... ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ από τα ΜΜΕ.

Και οι Αμερικάνοι δεν θα πλήρωναν επίσης ποτέ μίζα καθώς μ' ένα τηλεφώνημα είναι σε θέση να κανονίσουν "αυθόρμητη" βομβιστική επίθεση "εξ αριστερών", με μπουρδο-προσχήματα "ταξικής" πάλης, στην εξώπορτα του πολιτικού που αναθέτει δημόσια έργα και προμήθειες.

Βλέπετε λοιπόν πως τα δελτία των 8, με τους γνωστούς γυμνοσάλιαγκες της δημοσιογραφίας σε συνεργασία με τους γυμνοσάλιαγκες της πολιτικής σκηνής... μπορούν να κάνουν το άσπρο-μαύρο και να μας κάνουν να νοιώθουμε ελεύθεροι... ΧΩΡΙΣ φυσικά να είμαστε.

Ξένες δυνάμεις κατασπαράζουν τις σάρκες των Ελλήνων, καταστρέφουν το μέλλον εκατομμυρίων παιδιών που είχαν την ατυχία να γεννηθούν στη χώρα των ραγιάδων και για μερικές χιλιάδες ευρώ... οι κάφροι της δημοσιογραφίας... κρύβουν την αλήθεια και χειραγωγούν την κοινή γνώμη ώστε ο λαός να χάσει οριστικά και την ελευθερία αλλά και τον πλούτο του.

Ο Παπανδρέου επαναφέρει τη χώρα στον "σωστό" δρόμο της Άγριας Δύσης των ΗΠΑ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο πρωθυπουργός της χώρας μας ΘΕΩΡΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ του τη χώρα που ΜΑΣ επέβαλλε το πραξικόπημα των συνταγματαρχών. Κι όσο ο Μίκης Θεοδωράκης βρίσκονταν στη φυλακή με εντολή της χούντας των Αμερικανών... η οικογένεια Παπανδρέου βρισκόταν υπό την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ των γερακιών της Ουάσιγκτον. Γεράκια όπως ο Εβραίος Κίσσινγκερ, ο Ντόναλντ Ράμσφελντ και ο Εβραίος Zbigniew Brzezinski, φίλος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη αλλά και του Bin Laden... ζουν και βασιλεύουν και τις τύχες μας αποφασίζουν.

Η Αμερικανική αυτοκρατορία με στρατιωτικές βάσεις σε 130 "ανεξάρτητα" κράτη στήθηκε... με την αγαστή συνεργασία ρουφιάνων κάθε εθνικότητας. Κάποιοι είχαν ΕΠΙΓΝΩΣΗ και υλικά οφέλη άλλοι απλά ... ήταν αθεράπευτα ηλίθιοι για να αντιληφθούν για ΠΟΙΟΝ πραγματικά δούλευαν. ΤΕΛΟΣ

Τμήμα ειδήσεων : elliniki stratigiki

Εισαγγελική έρευνα για τη Δραγώνα!!!


Δεν έχει σπουδάσει τίποτα και αποφασίζει για την Ελληνική μας γλώσσα και την παιδεία!!!

Πως έγινε καθηγήτρια πανεπιστημίου, ενώ στερείται βασικού τίτλου σπουδών, όπως βεβαίωσε το ΔΙΚΑΤΣΑ?

Επιστολή του προέδρου του Αρείου Πάγου στην υπουργό Παιδείας και τι απάντησε

Με την κυρία Θάλεια Δραγώνα, την ειδική γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, ασχολείται η Δικαιοσύνη, έπειτα από ΑΜΕΣΗ παρέμβαση του προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Γεώργιου Καλαμίδα, μετά τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του «ΠΑΡΟΝ» για το ότι η κυρία Δραγώνα εξελέγη καθηγήτρια ενώ στερείτο βασικού τίτλου σπουδών, όπως έχει βεβαιώσει το ΔΙΚΑΤΣΑ.


Όπως μας ενημέρωσε με επιστολή του ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, στις 16 Φεβρουαρίου είχε στείλει, με αφορμή το δημοσίευμα του «Συναξαριστή» στο φύλλο του «Π» της 14ης Φεβρουαρίου, επιστολή στην υπουργό Παιδείας, από την οποία ζητούσε «να μας γνωρίσετε αν συννόμως ή όχι αναγνωρίστηκε το διδακτορικό δίπλωμα της κ. Θάλειας Δραγώνα κι αν συννόμως ή όχι αυτή εξελέγη ως καθηγήτρια πανεπιστημίου».


Την απάντηση της υπουργού Παιδείας ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Καλαμίδας διαβίβασε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε, ο οποίος ήδη την έστειλε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Εισαγγελέα κυρία Ράικου, με την παραγγελία να διερευνηθεί η νομιμότητα της εκλογής της κυρίας Δραγώνα ως καθηγήτριας πανεπιστημίου και η πραγματική διάσταση της υπόθεσης.

Φεύγει η Δραγώνα;
Σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες, έπειτα από συζητήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας (για τις οποίες πιθανότατα έχει ενημερωθεί και το Μαξίμου), η κυρία Δραγώνα, μετά και την παρέμβαση του προέδρου του Αρείου Πάγου (που ήρθε να προστεθεί στο βαρύτατο γι’ αυτήν κλίμα που έχει δημιουργηθεί όχι μόνο στη Θράκη, αλλά και στην κοινή γνώμη όλης της χώρας), που πλέον κάνει δύσκολη την παραπέρα παραμονή, πρόκειται να αποχωρήσει οικειοθελώς…
Υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα…
Η παρέμβαση του προέδρου του Αρείου Πάγου προκλήθηκε από το άρθρο του «Συναξαριστή», στο φύλλο της 14ης Φεβρουαρίου, με τίτλο «Ζητείται Νομιμότητα και Επιστημοσύνη», στο οποίο σημειωνόταν:
«Υπάρχουν Δικαστές στο Βερολίνο»… Δυόμισι αιώνες μετά, όταν μεσούσης της πεφωτισμένης Δεσποτείας του Φρειδερίκου Βʼ του Μέγα (1712- 1786) της Πρωσίας, ο πρώσος χωρικός με την παροιμιώδη αυτή φράση του εξέφραζε τη βεβαιότητά του για τη Νομιμότητα στο κράτος του και παρέπεμπε στους «Φύλακες του Νόμου», παραμένει απορίας άξιο αν ο σημερινός Απλός Έλληνας Πολίτης έχει αυτήν τη βεβαιότητα και αυτήν τη δυνατότητα…
«Υπάρχουν άραγε Δικαστές στην Αθήνα;» Υπάρχουν «Φύλακες του Νόμου»; Υπάρχει Νομιμότητα στο λυκαυγές του 21ου αιώνα μ.Χ.;
Στην απορία του Απλού Έλληνα Πολίτη καλούνται ν’ απαντήσουν οι φύσει και θέσει «Φύλακες της Νομιμότητας», ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου…
Η κορυφή της Ελληνικής Δικαιοσύνης ασφαλώς και είναι αδιανόητο να επικαλεσθεί άγνοια για την παραβίαση της Νομιμότητας στην περίπτωση της κ. Θάλειας Δραγώνα, ειδικής γραμματέως του υπουργείου Παιδείας και καθηγήτριας ΑΕΙ.
Δημόσια έγγραφα τα οποία ήλθαν στο φως της δημοσιότητας (βεβαίωση ΔΙΚΑΤΣΑ) πιστοποιούν ότι «Η ενδιαφερόμενη (σ.σ.: η κ. Θάλεια Δραγώνα) στερείται βασικού τίτλου σπουδών».

Η απορία του Απλού Έλληνα Πολίτη εστιάζεται εν προκειμένω όχι βεβαίως στις επιστημονικές απόψεις της κ. Δραγώνα -η ελευθερία της επιστημονικής σκέψης και των επιστημονικών απόψεων αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της Δημοκρατίας- αλλά κυρίως στο ποιοι νόμοι και από ποίους παραβιάσθηκαν στη διαδικασία εκλογής της κ. Δραγώνα στο αξίωμα της καθηγήτριας Πανεπιστημίου, ενώ εστερείτο, κατά την ομολογία του ΔΙΚΑΤΣΑ, «βασικού τίτλου σπουδών»!»
«Και αυτά μεν ως προς τη Νομιμότητα, αλλά η Ανώτατη Παιδεία στη χώρα μας, κατά κοινή παραδοχή επαϊόντων και μη, παρουσιάζει και πρόβλημα, σε οξύτατο βαθμό, Ποιότητας…
Ο Απλός Έλληνας Πολίτης διερωτάται, ομού μετά της κ. Άννας Διαμαντοπούλου, αν τα εκάστοτε τιτιβίσματα περί μεταρρυθμίσεων (;) και αξιοκρατίας (;) έχουν εφαρμογή στα ΑΕΙ και το διδακτικό προσωπικό τους.

Ο Απλός Έλληνας Πολίτης είναι αναντίρρητο ότι σέβεται τους πανεπιστημιακούς δασκάλους. Διευκρινίζει όμως urbi et orbi ότι ο βαθμός του σεβασμού του απορρέει και μόνο από τον βαθμό Επιστημοσύνης του διδακτικού προσωπικού των ΑΕΙ.
Απαιτεί να πληροφορηθεί από την υπουργό Παιδείας αν και σε ποιον βαθμό λειτουργεί η αξιολόγηση των πανεπιστημιακών δασκάλων… Αν και σε ποιον βαθμό εφαρμόζεται η σχετική νομοθεσία… Αν και σε ποιον βαθμό η επιστημονική αρτιότητα των πανεπιστημιακών αντικαθίσταται από τη συμμετοχή των τελευταίων σε “λέσχες” δημοσιογραφικών συγκροτημάτων και ρηχής επιφυλλιδογραφίας!

Ο Απλός Έλληνας Πολίτης την εποχή του διαδικτύου έχει την ευχέρεια, πολλώ μάλλον η υπουργός Παιδείας, να παρακολουθεί την Επιστημοσύνη των συγκεκριμένων δασκάλων…»
«Η κ. Άννα Διαμαντοπούλου, με θητεία στην Εσπερία, ακόμη και αν επικαλεσθεί “δυσκολίες” στην ικανοποίηση της ευλόγου αυτής απορίας του Απλού Έλληνα Πολίτη, δεν είναι δυνατόν να διασκελίσει το αίτημα αυτό ως προς τους πολυπληθείς επιστημονικούς συμβούλους της…

Ο γόος του Απλού Έλληνα Πολίτη για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα ΑΕΙ της Χώρας συμπυκνούται σε δύο και μόνο λέξεις: Νομιμότητα και Επιστημοσύνη».
Εξάλλου στις 6 Ιουνίου ο «Συναξαριστής» επανήλθε στο θέμα, σημειώνοντας ότι αυτές τις ώρες της βαθιάς οικονομικής κρίσης, που «η χώρα οδεύει προς την καταστροφή, η επιστημονική κοινότητα εμφανίζεται (;) να τελεί σε “χειμερία νάρκη” για τα τεκταινόμενα»:

«Η πνευματική ηγεσία σε περιόδους εθνικών κρίσεων, παντού και πάντοτε, έδιδε το “παρών” και διασάλπιζε το “δέον γενέσθαι”… Προς τι η σημερινή αιδήμων σιωπή;
Αλλά και οι θεματοφύλακες της νομιμότητας, η ηγεσία του Αρείου Πάγου, όταν κατά σκανδαλώδη εξοργιστικό τρόπο παραβιάζεται η νομιμότητα (περιπτώσεις της “καθηγήτριας” πανεπιστημίου κ. Θάλειας Δραγώνα, ειδικής γραμματέως του υπουργείου Παιδείας, για την οποία το ίδιο το ΔΙΚΑΤΣΑ πιστοποιεί ότι στερείται “βασικού τίτλου σπουδών”, αλλά και πλειάδας άλλων “καθηγητών” ΑΕΙ, που στερούνται διδακτορικού τίτλου σπουδών, στοιχείου sine qua non, αλλά αναδείχθηκαν παρανόμως στο αξίωμα του καθηγητή ΑΕΙ), τι πράττουν;
“Υπάρχουν Δικαστές στο Βερολίνο”; Ιδού η απορία…»

Tμήμα ειδήσεων : elliniki stratigiki

Αδειάζει και ο Λαβρόφ την Κυβέρνηση Παπανδρέου



"Σκωτσέζικο ντους" στην κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου από την Μόσχα: Δύο εικοσιτετράωρα μετά τις δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Οικονομικών Αλεξέϊ Κούντριν περί "μίνι χρεοκοπίας" της Ελλάδας ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση σχετικά με την τοποθέτηση του Ρώσου υπουργού Οικονομικών, αλλά και το αν η Ρωσία εξακολουθεί να έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία δήλωσε:


"Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβιέντεφ, υποστήριξε ενεργά και χαιρέτισε εκείνα τα μέτρα, που επεξεργάστηκε η ΕΕ για την υποστήριξη της ελληνικής οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού της συστήματος και αυτή είναι η θέση της ρωσικής Ομοσπονδίας".

Αυτό δήλωσε «Δεν άκουσα αυτή τη δήλωση και θεωρώ ότι σε κάθε περίπτωση η Ρωσία δεν μπορεί να έχει θέση, η οποία δεν σχετίζεται με τη σφαίρα αρμοδιοτήτων της Ρωσίας» είπε ο Σ.Λαβρόφ ανοίγοντας και πάλι το ... κρύο: Το ότι η Ελλάδα δεν σχετίζεται με την σφαίρα αρμοδιοτήτων της Ρωσίας οπωσδήποτε θέλει "ειδική" ανάγνωση...

Ο επικεφαλής της ρωσικής εξωτερική πολιτικής πρόσθεσε σε «ανασκευαστικούς» τόνους ότι «η επίλυση των οικονομικών-χρηματιστικών προβλημάτων είναι πρωτίστως δική τους αρμοδιότητα και, στην περίπτωση της Ελλάδας, όπως καταλαβαίνω, είναι επίσης ζήτημα, με το οποίο ασχολείται δραστήρια η ΕΕ».

Πρακτικά η Μόσχα "νίπτει τα χείρας της" και εξαιρεί την Ελλάδα από τους "στρατηγικούς της εταίρους" με ότι αυτό συνεπάγεται. Επιβεβαιώνοντας τις απόψεις που θέλουν την Ρωσία να έχει κατατάξει στην στενή φιλοαμερικανική ομάδα των κυβερνήσεων της Δύσης της ελληνική κυβέρνηση...

Τμήμα ειδήσεων : elliniki stratigiki

Αμερικανικός στόλος διέσχισε την διώρυγα του Σουέζ


Τη διώρυγα του Σουέζ διέσχισε την Παρασκευή 19 Ιουνίου ένα μεγάλο στόλος αποτελούμενος από αμερικανικά και ισραηλινά πολεμικά πλοία, με προορισμό την Ερυθρά Θάλασσα, αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.

Περισσότερα από 12 πολεμικά πλοία του Αμερικανικού Ναυτικού και τουλάχιστον ένα πολεμικό σκάφος του Ισραήλ, διέσχισαν την Παρασκευή την διώρυγα του Σουέζ.

Σύμφωνα με πηγές από την Αίγυπτο, χιλιάδες στρατιώτες των ενόπλων δυνάμεων της Αιγύπτου αναπτύχθηκαν κατά μήκος της διώρυγας, για να διασφλίσουν τον πλού του πολεμικού στόλου.

Συμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο στόλος ήταν ο μεγαλύτερος που διέσχισε τη διώρυγα εδώ και πολλά χρόνια.


Ισραηλινές πηγές αναφέρουν πως μεταξύ των πλοίων ήταν και το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Harry Truman με 60 πολεμικά αεροσκάφη στο κατάστρωμα και 6000 περίπου ναύτες και πεζοναύτες.

Δημοσιεύματα της Jerusalem Post προς ημερών, θέλουν μέρος του υποβρυχίου στόλου του Ισραήλ να έχει διασχίσει επίσης τη διώρυγα, με άγνωστη κατεύθυνση.

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Το τέλος των ρωσικών αγωγών



Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Οι περιβόητες προεκλογικές ανησυχίες που είχε εκδηλώσει για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης βρήκαν σφοδρή ανταπόκριση στην άκρως τρυφερή στα περιβαλλοντικά θέματα καρδιά του Βούλγαρου πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος ανακοίνωσε ως γνωστόν την αποχώρηση της χώρας του από τον πετρελαιαγωγό αυτόν, με αποτέλεσμα τη ματαίωση της κατασκευής του.

Οσο κυβερνούσαν τη Βουλγαρία οι σοσιαλιστές, οι οποίοι διατηρούν στενές σχέσεις με τη Ρωσία, κάθε τόσο ανακαλύπτονταν και καθαιρούνταν Βούλγαροι αξιωματούχοι επί ενεργειακών θεμάτων που είχαν εξαγοραστεί από τους Αμερικανούς προκειμένου να δημιουργούν προσκόμματα στην υλοποίηση ρωσικών ενεργειακών προγραμμάτων που συμπεριλάμβαναν τη Βουλγαρία, μεταξύ των οποίων και ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης.

Τώρα όμως οι Αμερικανοί έχουν πολιτικά δικό τους τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπορίσοφ, οπότε δεν χρειάζονται πλέον τεχνάσματα τεχνητών καθυστερήσεων. Η Σόφια προχωράει ευθέως σε ματαιώσεις των έργων αυτών.

Δεν ματαιώνεται όμως μόνο ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, ο οποίος όσο και αν ήταν δημοφιλέστατος στο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο της Ελλάδας, ήταν στην πραγματικότητα ένα ασήμαντο για τη Ρωσία έργο και μάλιστα αμφίβολης οικονομικής βιωσιμότητας.

Το σοβαρότερο είναι ότι πρέπει να θεωρείται ήδη τελειωμένη ουσιαστικά υπόθεση και η κατασκευή του εξαιρετικής γεωπολιτικής σπουδαιότητας ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου «Σάουθ Στριμ (Νότιο Ρεύμα)», ο οποίος θα μετέφερε με υποθαλάσσιους αγωγούς στη Μαύρη Θάλασσα ρωσικό φυσικό αέριο από το λιμάνι του Νοβοροσίσκ, στην ανατολική ακτή του Εύξεινου Πόντου, στη Βάρνα της Βουλγαρίας και από εκεί στη Βόρεια Ελλάδα μέχρι τη Θεσπρωτία, όπου πάλι με υποθαλάσσιο αγωγό στο Ιόνιο θα περνούσε στη Νότια Ιταλία.

Ο «Σάουθ Στριμ» για την ακρίβεια θα είχε δύο κλάδους.

Εναν αυτόν που προαναφέρθηκε και έναν δεύτερο που από τη Βουλγαρία θα πήγαινε στην Ουγγαρία και την Αυστρία μέσω Σερβίας και Ρουμανίας. Οι Ρώσοι όμως δεν εμπιστεύονται πια τους Βούλγαρους του Μπορίσοφ.

Αλλωστε και να ήθελαν να έχουν αυταπάτες, στις 11 Ιουνίου ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας ανακοίνωσε τη ματαίωση της κατασκευής του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης και στις 12 Ιουνίου ακολούθησε ο Βούλγαρος υφυπουργός Εξωτερικών που διακήρυξε ότι για τη Σόφια έχει μεγαλύτερη σημασία η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου «Ναμπούκο» που προωθούν με λύσσα οι Αμερικανοί για να μεταφέρει αμερικανικών συμφερόντων φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν και την Κασπία μέσω Τουρκίας και Βουλγαρίας προς την Κεντρική Ευρώπη, παρά η κατασκευή του ρωσικού αγωγού «Σάουθ Στριμ».

Η ρωσική απάντηση δεν άργησε να δοθεί. Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της ρωσικής εταιρείας φυσικού αερίου Γκαζπρόμ Αλεξέι Μίλερ έσπευσε στο Βουκουρέστι.

Εκεί συναντήθηκε με τον Ρουμάνο υπουργό Οικονομίας και Εμπορίου Αντριάν Βιντιάνου και κατά τον ρωσικό Τύπο συζήτησε μαζί του, αν και τίποτα τέτοιο δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί επίσημα, τη μεταφορά του σταθμού υποδοχής του υποθαλάσσιου αγωγού από τη Βάρνα στο ρουμανικό λιμάνι της Κοστάνζας, ώστε να βγει εκτός του ρωσικού αγωγού εντελώς η Βουλγαρία.

Αν όντως υλοποιηθεί αυτή η σοβαρότατη αλλαγή, η Ελλάδα θα βρεθεί ολοκληρωτικά έξω από το ενεργειακό παιχνίδι των αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου προς την Ευρώπη. Τα όνειρα περί «ενεργειακού κόμβου» σαφέστατα υπήρξαν υπερβολικά, αλλά σίγουρα συνιστά σοβαρό γεωπολιτικό πλήγμα για τη χώρα μας το διαγραφόμενο ναυάγιο της ενεργειακής συνεργασίας της με τη Ρωσία έστω και σε αυτό το χαμηλό επίπεδο.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου πάντως είναι ούτως ή άλλως υπέρ των αγωγών αμερικανικών συμφερόντων, οπότε σίγουρα καθόλου δεν θα στενοχωρηθεί από αυτές τις εξελίξεις.

Η Αθήνα Yπό τουρκικό ενεργειακό ζυγό


ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ για την Ελλάδα από τη διαφαινόμενη κατάρρευση της ενεργειακής συνεργασίας με τη Ρωσία δεν είναι η διάψευση των ελπίδων και αυταπατών περί μετατροπής της χώρας μας σε «ενεργειακό κόμβο». Είναι κάτι πολύ σοβαρότερο: η προοπτική της ενεργειακής εξάρτησης της χώρας μας από αγωγούς φυσικού αερίου που έρχονται μέσω Τουρκίας, πράγμα που σημαίνει ότι η Ελλάδα θα περιέλθει σταδιακά υπό τον ενεργειακό ζυγό εξάρτησης από την Αγκυρα! Φυσικό αέριο αμερικανικών συμφερόντων μέσω αγωγών που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Τουρκίας είναι φυσικά ό,τι πιο εφιαλτικό θα μπορούσε να συμβεί στη χώρα μας σε περίοδο ελληνοτουρκικής κρίσης.

TΜήμα ειδήσεων : elliniki-stratigiki

Μεγαλώνει επικίνδυνα το ρήγμα


Του Μιχάλη Ιγνατίου,mignatiou@aol.com

Το ρήγμα μεταξύ Αγκυρας και Τελ Αβίβ μεγαλώνει επικίνδυνα. Ο χρόνος θα δείξει ποια από τις δύο χώρες θα έχει τις περισσότερες απώλειες. Θα τολμήσω να υποστηρίξω ότι το Ισραήλ δεν θα είναι ο μεγάλος χαμένος αυτής της διαμάχης που είχε τους πρώτους νεκρούς στα νερά της Μεσογείου.....


ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝΤα όνειρα της ισλαμικής κυβέρνησης της Τουρκίας για υπόταξη του μουσουλμανικού κόσμου στις εντολές της Αγκυρας προκαλούν δικαιολογημένες αντιδράσεις στις αραβικές χώρες. Οι αντιδράσεις ήταν αναμενόμενες και βασικό στοιχείο όσων δεν συμφωνούν αποτελεί το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια η Τουρκία απουσίαζε από τους αγώνες των Παλαιστινίων επιλέγοντας και προτιμώντας τη στρατηγική σχέση με τον ορκισμένο εχθρό των Αράβων, το Ισραήλ.

Ο Ταγίπ Ερντογάν που ενισχύθηκε με πολλά εκατομμυρία από τις χώρες της Μέσης Ανατολής είδε το φως(!) πριν από δύο χρόνια και ξεκίνησε τον «αγώνα» υπέρ των Παλαιστινίων στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδίου του Αχμέτ Νταβούτογλου για τη δήθεν ένωση υπό την Τουρκία των όπου γης μουσουλμάνων. Μέχρι τότε συνέχισε να αλληλο-υποστηρίζεται με και από το εβραϊκό κράτος, το οποίο εκμεταλλευόταν για να κερδίζει τους Ελληνες και τους Αρμένιους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα κέρδη του Ισραήλ από αυτή τη σχέση ήταν ελάχιστα και είναι ν’ απορεί κανείς πώς άνθρωποι έξυπνοι όπως είναι οι Εβραίοι αποδέχθηκαν την άνευ προηγουμένου εκμετάλλευσή τους από τους Τούρκους.

Ακόμα και όταν ο νεοσουλτάνος Ερντογάν προσέβαλε τον πρόεδρο Πέρες οι Ισραηλινοί υπέκυψαν και συνέχισαν να εξυπηρετούν την Τουρκία. Ενα από τα projects που ανέλαβαν ήταν να επιβάλουν το μέγα ψέμα, ότι για την απομόνωση των Τουρκοκυπρίων ευθύνονται οι Ελληνοκύπριοι και όχι ο τουρκικός κατοχικός στρατός.

Το ρήγμα μεταξύ Αγκυρας και Τελ Αβίβ μεγαλώνει επικίνδυνα. Ο χρόνος θα δείξει ποια από τις δύο χώρες θα έχει τις περισσότερες απώλειες. Θα τολμήσω να υποστηρίξω ότι το Ισραήλ δεν θα είναι ο μεγάλος χαμένος αυτής της διαμάχης που είχε τους πρώτους νεκρούς στα νερά της Μεσογείου. Ηδη, στο αμερικανικό Κογκρέσο δυσκολεύουν τα πράγματα για την Αγκυρα και θα προβλέψω ότι το Εβραϊκό Λόμπι θα στηρίξει αυτή τη φορά την αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας. Υπενθυμίζω ότι όλες τις προηγούμενες φορές ήταν οι Αμερικανοεβραίοι αυτοί που κέρδισαν τους Αρμένιους, όχι οι Τούρκοι, κάτι που ομολόγησαν την περασμένη εβδομάδα χωρίς αιδώ οι ηγέτες του εβραϊκού ΑΙΡΑC.
Πιστεύω ότι το επόμενο θέμα που θα θελήσει το Εβραϊκό Λόμπι να προκαλέσει στην Αγκυρα θα είναι το Κυπριακό. Οι συζητήσεις που ξεκίνησαν με το Ελληνικό Λόμπι φανέρωσαν την επιθυμία των Αμερικανοεβραίων να προκαλέσουν την Τουρκία και σ’ αυτό το μέτωπο.

Η μεγαλύτερη όμως κόντρα θα αφορά το Κουρδικό. Τούρκοι διπλωμάτες στην Ουάσιγκτον ισχυρίστηκαν σε συνομιλίες τους με Αμερικανούς αναλυτές και αξιωματούχους ότι το Ισραήλ ελέγχει την κατάσταση στο ιρακινό Κουρδιστάν. Υποστήριξαν ότι Ισραηλινοί αξιωματικοί του στρατού και της Μοσάντ εκπαιδεύουν ακόμα και τώρα τους Κούρδους του Ιράκ. Προχώρησαν και ένα βήμα παραπάνω ισχυριζόμενοι ότι οι τελευταίες νίκες του ΡΚΚεναντίον του τουρκικού στρατού είχαν «ισραηλινό άρωμα». Πρόκειται για υπερβολές ή οι τουρκικοί ισχυρισμοί έχουν δόση αλήθειας; Οι πληροφορίες αυτές διοχετεύθηκαν και στο παρελθόν χωρίς να υπάρξει διάψευση. Σημασία έχει ότι όταν οι Ισραηλινοί αντιμετώπιζαν τα τουρκικά καράβια στη Μεσόγειο, οι Κούρδοι αντάρτες κτυπούσαν ένα καλά φυλασσόμενο στρατόπεδο στην Τουρκία χρησιμοποιώντας μεθόδους που ήταν άγνωστες μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Η κατάσταση παρακολουθείται με περισσή προσοχή από τους Αμερικανούς που βλέπουν δύο συμμάχους τους να διαλύουν μία στρατηγική σχέση που δημιουργήθηκε με άπειρες οικονομικές και στρατιωτικές θυσίες της Ουάσιγκτον. Θα μπορέσουν να σώσουν τη σχέση; Με τα σημερινά δεδομένα είναι αδύνατον. Πιστεύω ότι όσοι θεωρούν το νεοαποικιακό δόγμα Νταβούτογλου ως ένα άλμα στο κενό δεν θα διαψευστούν...


Τμήμα ειδήσεων : elliniki-stratigiki

Ενδεχόμενη κυβερνοεπίθεση θα μπορούσε να παραλύσει τις ΗΠΑ



Εχθρικές δυνάμεις θα χρειάζονταν μόνο δύο χρόνια προετοιμασίας με κόστος λιγότερο από $50 εκατ. δολάρια για να εξαπολύσουν μια κυβερνοεπίθεση που θα μπορούσε να εξουδετερώσει κρίσιμες υποδομές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν κορυφαίοι ειδικοί αναλυτές από 40 χώρες στο συνέδριο που πραγματοποιεί στην Εσθονία η μονάδα πληροφοριακής ασφάλειας του ΝΑΤΟ. "Βασικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένων των σταθμών παραγωγής ενέργειας, έχουν καταστεί ευάλωτες λόγω της εξάρτησής τους από διαδικτυκές συνδέσεις" δήλωσε η Melissa Hathaway, πρώην αρμόδιας για θέματα Κυβερνοασφάλειας στα Συμβούλια Εθνικής Ασφάλειας και Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Το συνέδριο κυβερνοασφάλειας του ΝΑΤΟ δεν είναι τυχαίο ότι πραγματοποιείται στην Εσθονία. Το 2007, ιστότοποι της κυβέρνησης, των τραπεζών και πολλών επιχειρήσεων της χώρας τέθηκαν εκτός λειτουργίας σε πολυήμερες κυβερνοεπιθέσεις. Οι επιθέσεις ξεκίνησαν με αφορμή την απομάκρυνση ενός σοβιετικού μνημείου από το κέντρο της πρωτεύουσας Ταλίν. Λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα, η Βορειοατλαντική Συμμαχία ίδρυσε Κέντρο Κυβερνοασφάλειας με έδρα το Ταλίν.

Σύμφωνα με προηγούμενες εκθέσεις του αμερικανικού Πενταγώνου, δυνατότητες κυβερνοπολέμου αναπτύσσουν επίσης η Κίνα και η Βόρειος Κορέα.

Τμήμα ειδήσεων : elliniki-stratigiki

Φθηνότερο και λιγότερο stealth υπόσχεται η lockheed το F-35


H Lockheed Martin θα παραθέσει πιθανόν μια τιμή για το αεροσκάφος F-35, η οποία θα είναι για την τέταρτη παρτίδα παραγωγής περίπου το 20% πιο χαμηλή από την εκτίμηση του κόστους της ομάδας αξιολόγησης του Αμερικανικού Πενταγώνου, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Μπομπ Στίβενς, σε δημοσιογράφους την Πέμπτη 17 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Lockheed Martin έχει καταφέρει να μειώσει το κόστος ανά μονάδα κατά 50% για τις πρώτες παρτίδες. Η τέταρτη παραγωγική παρτίδα (LRIP-4,) αφορά την κατασκευή 32 μονάδων, ενώ η 5η παρτίδα (LRIP-5) την κατασεκυή 42.

Το μέσο κόστος παραγωγής ενός F-35 θα μπορούσε να φθάσει στα 60 εκατομμύρια δολάρια ανά μονάδα μέχρι το 2016 και το 2017, σύμφωνα με αξιωματούχους της εταιρίας. Αυτό εξαρτάται όμως από τις παραγγελίες των ΗΠΑ και των διεθνών εταίρων, για έναν υγιή αριθμό αεροσκαφών. Το ποσό των 60 εκατομμυρίων δολαρίων (σε τιμές 2010) ανά μονάδα αφορά την παραλλαγή της συμβατικής απο- και προσγείωσης (CTOL).


Σύμφωνα με την εταιρία, η συμπίεση του κόστους επιτυγχάνεται με πολύ μέτριες αλλαγές στις αποθήκες οπλισμού, αλλά δεν θα υπάρχουν αλλαγές στην εξωτερική σχεδιαστική γραμμή του αεροσκάφους. Θα είναι δυνατόν να μεταφέρει μέχρι έξι AIM-120 AMRAAM εσωτερικά αντί των τεσσάρων που μπορεί έως σήμερα (με αυτή την αναλογία, το F-35 δεν θα μεταφέρει βόμβες εσωτερικά.) Με έξι AMRAAM στο εσωτερικό, το F-35 θα πλησιάζει την ικανότητα του F-22, αλλά χωρίς τους δύο AIM-9 του Raptor.

Καθώς η συζήτηση οργιάζει γύρω από την αύξηση του κόστους ενός F-35 και το κόστος του κύκλου ζωής του, η Lockheed Martin προβάλει το επιχείρημα πως στη νέα χαμηλή τιμή θα συμβάλει η χρήση μιας νέας χαμηλής παρατηρησιμότητας ουσίας (LO).

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους της εταιρίας, εάν η ίδια είναι σε θέση να εξασφαλίσει ικανοποιητικό όγκο παραγωγής, το F-35 θα έχει ανάλογο κόστος όπως ένα F/A-18 Super Hornet ή η πιο προηγμένη έκδοση του F-16. Επιπλέον, η τιμή για το το F-35 θα περιλαμβάνει όλα τα συστήματα αποστολής που συνήθως πωλούνται ξεχωριστά για τα τέταρτης γενιάς μαχητικά.

Τμήμα ειδήσεων : elliniki stratigiki

Η απάτη με τα Γερμανικά υποβρύχια.Ακριβότερα τα δικά μας που "γέρνουν"!!!!


343 εκατ. ευρώ το κάθε τουρκικό υποβρύχιο Type-214, έναντι 500 εκατ. ευρώ των ελληνικών!

Στα πλαίσια της ετήσιας αναφοράς που δίνει η τουρκική SSM ανακοινώθηκαν μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία όσον αφορά το εξοπλιστικό πρόγραμμα της γειτονικής χώρας.

Πιο συγκεκριμένα στην ετήσια αναφορά της υπηρεσίας παρουσιάζεται το κόστος για ορισμένα από τα εν εξελίξει προγράμματα για τα οποία είναι υπεύθυνη η SSM. Έτσι έγινε γνωστό το τελικό ποσό του κόστους του συμβολαίου που υπογράφηκε μεταξύ της HDW και του τουρκικού κράτους για την ναυπήγηση των 6 υποβρυχίων Τ-214ΤΝ το οποίο φτάνει τα 2,060 δις ευρώ, δηλαδή 343 εκατ. ευρώ ανά σκάφος χωρίς όμως να διευκρινίζεται αν σε αυτό το ποσό περιλαμβάνεται και το κόστος ολοκλήρωσης των τουρκικών υποσυστημάτων που αναπτύσσονται με ξεχωριστό προϋπολογισμό.

Δύο ακόμα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και ανακοινώθηκε ο προϋπολογισμός τους είναι η ναυπήγηση των 4 κορβετών για την Ακτοφυλακή και η ναυπήγηση 16 περιπολικών Ανοικτής Θαλάσσης για το Ναυτικό. Το κόστος για το πρώτο πρόγραμμα είναι 352,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή 88 εκατ. ευρώ ανα σκάφος και 402 εκατ. ευρώ για τα περιπολικά δηλαδή 25,13 εκατ. ευρώ ανα σκάφος.

Επιπρόσθετα ανακοινώθηκε ότι το πρόγραμμα σχεδίασης του radar SAR και του radar MMW για το υπό ανάπτυξη επιθετικό ελικόπτερο Τ-127 ολοκληρώθηκαν, ενώ εξίσου στο ίδιο στάδιο βρίσκεται και η σχεδίαση του σκοπευτικού επί κράνους AVCI για το ίδιο ελικόπτερο.

Μία ακόμα ενδιαφέρουσα είδηση σχετικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα της Τουρκίας είναι η ανάπτυξη των δύο αυτοκινούμενων radar αντιπυροβολικού COBRA που είχαν αγοραστεί κρυφά από τη Γερμανία πριν από δύο περίπου χρόνια, στις μονάδες που εδρεύουν στις πόλεις Kesan και στο Corlu της Θράκης.

Τέλος όσον αφορά το υπό ανάπτυξη άρμα μάχης Altay η σχεδιαστική ομάδα του πρόκειται να χρησιμοποιήσει για τα 4 πρωτότυπα που θα κατασκευαστούν κιβώτιο ταχυτήτων της εταιρείας Allison και κινητήρα των 1500 ίππων της γερμανικής MTU.

Όταν το άρμα εισέλθει στην φάση της μαζικής παραγωγής η εταιρεία που θα το κατασκευάσει (OTOKAR, Koc Group) πρόκειται να χρησιμοποιήσει κιβώτιο ταχυτήτων και κινητήρα εγχώριας ανάπτυξης και παραγωγής. Σχετική ενημέρωση για το θέμα είχε η SSM από την εταιρεία OTOSAN.

Τμήμα ειδήσεων : elliniki-stratigiki