Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Οργή Πούτιν για τις δηλώσεις Χ.Κλίντον περί κατοχής Γεωργιανής επικράτειας.




Στην αντεπίθεση πέρασε ο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά τις δηλώσεις της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον περί ρωσικής «κατοχής» των αποσχισθεισών γεωργιανών επαρχιών Αμπχαζίας και Νότιας Οσετίας

«Κάποιοι πιστεύουν ότι καταλήφθηκαν, άλλοι ότι απελευθερώθηκαν» δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός, τονίζοντας παράλληλα ότι η Γεωργία δεν πρέπει να αναζητά λύσεις... διά της πλαγίας οδού, υπονοώντας τις ΗΠΑ.


Κατά την επίσκεψή της στη Γεωργία, στο πλαίσιο περιοδείας στο πρώην σοβιετικό μπλοκ, η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε τη σταθερή υποστήριξη των ΗΠΑ στην εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας.

«Οι ΗΠΑ είναι αμετακίνητες στην αφοσίωσή τους στην εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας» δήλωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γεωργιανό πρόεδρο Μιχαήλ Σαακασβίλι"

Η Κλίντον επέκρινε τη Ρωσία για την κατασκευή στρατιωτικών βάσεων στις αποσχισθείσες γεωργιανές επαρχίες της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας -τις οποίες το Κρεμλίνο αναγνώρισε ως ανεξάρτητες το 2008 μετά τον πόλεμο στον Καύκασο.

Τμήμα ειδήσεων elliniki stratigiki

Υπό στενή παρακολούθηση των Αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών η μεγάλη Ρωσική άσκηση Vostok 2010


Τα ναυτικά γυμνάσια με πραγματικά πυρά και οι αποβατικές ασκήσεις που πραγμοτοποιούνται στα πλάισια της μεγάλης διακλαδικής άσκησης των Ρωσικών Ε.Δ , έχουν προκαλέσει την προσοχή των Αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών όπως μεταδίδουν Ρωσικά μέσα.

Οι ασκήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ρωσική άπω ανατολή με την συμμετοχή πάνω από 20.000 στρατιωτικών 70 αεροσκαφών και 30 πολεμικών πλοίων θα ολοκληρωθεί στις 8 Ιουλίου.

Σε επαγρύπνηση όμως βρίσκονται και οι Ιαπωνικές στρατιωτικές αρχές που παρακολουθούν διακριτικά τα σενάρια των Ρωσικών ασκήσεων.

Μάλιστα οι Ρώσικές αρχές ασφαλείας έχουν εντοπίσει ενέργειες συλλογής στοιχείων από αέρα και θάλασσα που αποδίδονται σε Αμερικανούς και Ιάπωνες.

Οπως δήλωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι, γνωρίζουν για αυτές τις ενέργειες οι οποίες είναι συχνές όσον αφορά τις κινήσεις του Ρωσικού στόλου στην Άπω ανατολή.

Τμήμα ειδήσεων elliniki stratigiki

ΡΩΣΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Ποιος θα το περίμενε σε ένα αμερικανικό εξοπλιστικό πρόγραμμα να εμφανιζόταν πρόταση η οποία θα στηριζόταν σε ρωσικό αεροσκάφος!

Πρόκειται για την US Aerospace Inc. η οποία ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει προσφορά η οποία θα στηρίζεται σε τρία μοντέλα του γνωστού ρωσικού σχεδιαστικού γραφείου Antonov! Πρόκειται για τα An-124-KC, το An-122-KC και το An-112-KC τα οποία, εάν η πρόταση γίνει δεκτή, πράγμα εντελώς απίθανο, θα κατασκευαστούν στην Ουκρανία και θα συναρμολογηθούν στις ΗΠΑ!

Οι υπεύθυνοι της εταιρίας διατύπωσαν την πεποίθηση ότι θα μπορέσουν να παρουσιάσουν το καλύτερο αεροσκάφος σε σημαντικά χαμηλότερη τιμή από τον ανταγωνισμό. Οι ανταγωνιστές της προσφοράς θα είναι το Boeing KC-767 τάνκερ νέας γενεάς και το KC-45 του παραρτήματος Βορείου Αμερικής του ευρωπαϊκού αεροδιαστημικού κολοσσού EADS.

Τμήμα ειδήσεων elliniki stratigiki

Nαυάγιο ADM- Σκαραμαγκάς. Ολοταχώς προς λύση Ελευσίνας και Όμιλο Ταβουλάρη.


Για κλείσιμο πάνε τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά αφού οι Γερμανοί κάνουν πίσω στην συμφωνία που είχαν υπογράψει με το Ελληνικό Δημόσι.Mε αυτό τον τρόπο και οι 2.000 εργαζόμενοι θα απολυθούν αλλά και τις φρεγάτες μας θα τις στείλουμε...στην Γαλλία.

Πάλι ο Σαρκοζί και ο όμιλος Ταβουλάρη θα είναι κερδισμένοι αφού εκεί θα αφήσουμε τα χρήματα του δημοσίου.

Θεωρητικά η συγκεκριμένη λύση ευνοεί το πρόγραμμα του Π.Ν. και ήταν η ορθότερη επιλογή λόγω της συνεργασίας των Γάλλων με τα ναυπηγεία Ελευσίνας.

Το θέμα είναι τι θα απογίνει ο Σκαραμαγκάς..

Τμήμα ειδήσεων elliniki stratigiki

Η EADS προωθεί το EF στην Τουρκία.


Με δηλώσεις του σε τουρκικό ιστότοπο, ο Enzo Casolini CEO Eurofighter GmbH εμφανίζεται να προωθεί το ενδεχόμενο πώλησης 50 μαχητικών EF-2000 στην τουρκική αεροπορία.

Η Τουρκία είναι μέλος του προγράμματος ανάπτυξης του αμερικανικού μαχητικού F-35 και έχει ενδιαφερθεί για την αγορά 100 με 120 κομμάτια του τύπου. Ωστόσο, έως σήμερα δεν έχει λάβει την οριστική απόφαση για την αγορά τους.
Αυτή αναμένεται να παρθεί το ερχόμενο έτος.

Η ανεπίσημη (;) προσφορά του Cazolini αφορά την εγχώρια κατασκευή του ευρωπαϊκού αεροσκάφους και την εκμάθηση κατασκευής ολόκληρου του αεροσκάφους (αναφέρει χαρακτηριστικά την ικανότητα των Ιταλών τεχνικών να το κατασκευάσουν ολόκληρο αν και σήμερα παράγουν ένα μέρος του), αντί 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο ίδιος υπολογίζει ότι είναι εφικτή η απόσβεση του κόστους εφόσον σημειωθούν οι απαραίτητες εξαγωγές. Προσφέρεται, τέλος, η εγχώρια παραγωγή ηλεκτρονικών συστημάτων του Eurofighter, κυρίως μερών του radar.

Tμήμα ειδήσεων elliniki stratigiki