Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Σάλος στις ΗΠΑ από τα απόρρητα που δημοσίευσε ο wikileaks.Έρευνα ζητάει ο ΟΗΕ


Περίπου 400 χιλιάδες στρατιωτικά έγγραφα σύμφωνα με τα οποία η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση αγνόησε στοιχεία που μαρτυρούσαν την επιβολή βασανιστηρίων σε αιχμαλώτους από τις ιρακινές αρχές, διέρρευσε η ιστοσελίδα WikiLeaks μέσω του τηλεοπτικού καναλιού Αλ Τζαζίρα.

Επίσης, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, σύμφωνα με τα έγγραφα, εκατοντάδες πολίτες έχασαν τη ζωή τους σε αμερικανικά σημεία ελέγχου στο Ιράκ μετά και την εισβολή το 2003.

Τουλάχιστον 109.000 άνθρωποι, το 63% των οποίων άμαχοι (66,081), σκοτώθηκαν στο Ιράκ από την αμερικανική εισβολή το Μάρτιο του 2003 και έως τα τέλη του 2009.

"Τα εμπιστευτικά έγγραφα που απέκτησε η WikiLeaks αποκαλύπτουν πως οι αμερικανικές δυνάμεις διέθεταν έναν απολογισμό που κατέγραφε τους ιρακινούς νεκρούς και τραυματίες, έστω κι αν το αρνούνται δημόσια", δηλώνει το κανάλι του Κατάρ.

"Δείχνουν πως ο πόλεμος προκάλεσε 285.000 θύματα, από τα οποία τουλάχιστον 109.000 είναι νεκροί", ανάμεσα στο 2003 και στα τέλη του 2009, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Το 63% των νεκρών ήταν άμαχοι.

Σύμφωνα με ένα νέο αμερικανικό απολογισμό που δημοσιεύθηκε διακριτικά στα τέλη Ιουλίου στην ιστοσελίδα της Κεντρικής Διοίκησης του Αμερικανικού Στρατού (Centcom), σχεδόν 77.000 Ιρακινοί σκοτώθηκαν στο διάστημα από τον Ιανουάριο του 2004 έως τον Αύγουστο του 2008, περίοδος η οποία ήταν η πιο αιματηρή σε επτά χρόνια πολέμου. Ανάμεσά τους, 63.185 άμαχοι και 13.754 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Η εκτίμηση του αριθμού των ιρακινών θυμάτων από την εισβολή που εξαπέλυσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες το Μάρτιο του 2003 είναι αντικείμενο αμφισβητήσεων και ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με την πηγή, ξεκινώντας από λιγότερους από 100.000 και φθάνοντας σε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες.

Σε μία έκθεση που δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 2009, το ιρακινό υπουργείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι οι νεκροί είναι 85.694 και οι τραυματίες 147.195.

Η ανεξάρτητη ιστοσελίδα Iraq Body Count εκτιμά από την πλευρά της πως ο αριθμός των αμάχων που σκοτώθηκαν από το 2003 είναι από 98.252 έως 107.235 άνθρωποι.

Μία αμφισβητούμενη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο βρετανικό περιοδικό The Lancet το 2006 ανέφερε πως ο πόλεμος κόστισε τη ζωή σε 655.000 Ιρακινούς, ένας αριθμός που υπερβαίνει όλες τις άλλες εκτιμήσεις.

Σύμφωνα με έναν απολογισμό που στηρίζεται στην ανεξάρτητη ιστοσελίδα www.icasualties.org, 4.425 αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στο Ιράκ από το 2003.

Νωρίτερα χθες η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, καταδίκασε "με πολύ σαφείς όρους" τη διαρροή κάθε εγγράφου που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή Αμερικανών.

Η κ. Κλίντον αρνήθηκε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες όσον αφορά τις ανακοινωθείσες αποκαλύψεις από το δορυφορικό κανάλι του Κατάρ, σύμφωνα με τις οποίες ο αμερικανικός στρατός "κάλυψε" το βασανισμό κρατουμένων από το ιρακινό κράτος και σκότωσε εκατοντάδες αμάχους στα οδοφράγματα που έστησαν οι στρατιώτες του.

"Όμως έχω τη σταθερή πεποίθηση πως οφείλουμε να καταδικάσουμε με πολύ σαφείς όρους τη μετάδοση κάθε πληροφορίας, είτε πρόκειται για άτομα είτε για οργανώσεις, που μπορεί να θέσει σε κίδυνο τη ζωή στρατιωτών και αμάχων των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους", δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πακιστανό υπουργό Εξωτερικών Σαχ Μεχμούντ Κουρέσι, η Κλίντον δήλωσε πως αντιτίθεται σε κάθε μετάδοση "που απειλεί την ασφάλειά μας και την εθνική ασφάλεια εκείνων με τους οποίους εργαζόμαστε μαζί".

"Τα περίπου 400.000 εμπιστευτικά έγγραφα του αμερικανικού στρατού που δημοσιοποιήθηκαν από τον ιστότοπο WikiLeaks αποκαλύπτουν "την αλήθεια" του πολέμου στο Ιράκ", δήλωσε ο ιδρυτής του ιστοτόπου, Τζούλιαν Εσέιντζ, σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο.

Έρευνα για τα βασανιστήρια στο Ιράκ ζητά ο ΟΗΕ από ΗΠΑ
Τη διεξαγωγή έρευνας για τα βασανιστήρια στο Ιράκ ζητά από τις ΗΠΑ ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ με αφορμή τη διαρροή μυστικών εγγράφων του αμερικανικού στρατού που δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα WikiLeaks και στα οποία μεταξύ άλλων αναφέρονται περιπτώσεις βασανιστηρίων στα οποία εμπλέκονταν και αμερικανοί αξιωματούχοι.
Ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια, Μάνφρεντ Νόβακ, κάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να ξεκινήσει έρευνα γα τις περιπτώσεις βασανιστηρίων που αποκαλύφθηκαν από τη δημοσιοποίηση των εγγράφων του αμερικανικού στρατού.

"Η κυβέρνηση Ομπάμα έχει την υποχρέωση, όταν αναφαίνονται σοβαρές κατηγορίες για βασανιστήρια εις βάρος ενός αμερικανού αξιωματούχου, να διερευνήσει και να καταλήξει σε συμπεράσματα... Αυτό το πρόσωπο θα πρέπει να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη", δήλωσε ο Νόβακ στο τέταρτο ραδιοφωνικό πρόγραμμα του BBC.

"Θα περίμενα να ξεκινήσει (μια τέτοια έρευνα) ήδη από καιρό καθώς ο πρόεδρος Ομπάμα ήρθε στην εξουσία υποσχόμενος μια αλλαγή... Ο πρόεδρος Ομπάμα έχει την υποχρέωση να ασχοληθεί με παρελθούσες περιπτώσεις. Είναι μία υποχρέωση να ερευνήσει", συνέχισε ο εισηγητής.

Ο Νόβακ παραδέχθηκε ωστόσο πως η έρευνα δεν μπορεί παρά να είναι αμερικανική. Οι διώξεις από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (CPI) δεν είναι δυνατές γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αναγνωρίζουν το δικαστήριο, είπε.

"Βάσει του καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (CPI), κάθε μορφή εκτεταμένων ή συστηματικών βασανιστηρίων συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, είτε συμβαίνει σε περίοδο ειρήνης είτε σε περίοδο πολέμου... Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν επικυρώσει το καταστατικό. Κατά συνέπεια, κανείς αμερικανός στρατιώτης δεν μπορεί να οδηγηθεί ενώπιον του CPI, εκτός εάν το έγκλημα διαπράχθηκε στο έδαφος μιας χώρας που έχει επικυρώσει το καταστατικό", εξήγησε, διευκρινίζοντας πως ούτε το Ιράκ έχει αναγνωρίσει τη δημιουργία του CPI.
ΕΝΕΤ

Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Εθνικές εκλογές ετοιμάζει Παπανδρέου αν οι Έλληνες καταψηφίσουν την κυβέρνητική πολιτική του μνημονίου!!


Τα Νέα

Διακαναλική συνέντευξη. Αυτή τη φορά, ο κ. Παπανδρέου, αρχής γενοµένης από µεθαύριο βράδυ στη διακαναλική συνέντευξη που θα δώσει, θα τονίσει και πάλι ότι η ψήφος των Ελλήνων στις προσεχείς εκλογές είναι πολιτική ψήφος διότι πλην των άλλων οι ψηφοφόροι θα κληθούν να αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας ή η χώρα θα κάνει βήµατα προς τα πίσω επιστρέφοντας στην καταστροφική περίοδο που την έφερε στη σηµερινή κρίσιµη κατάσταση. Συνεργάτες του ανέφεραν στα «ΝΕΑ» ότι ο κ. Παπανδρέου αισιοδοξεί πως οι Ελληνες θα ψηφίσουν µε σοβαρότητα και αντικειµενικότητα απέναντι στην προσπάθεια που καταβάλλει ο ίδιος και η κυβέρνησή του, και θα επιβραβεύσουν τα µέχρι τώρα αποτελέσµατα αυτής της προσπάθειας. Κατά τις ίδιες πηγές αυτό είναι και το προσωπικό του στοίχηµα σε σχέση µε τις εκλογές, δεδοµένου ότι ξένα µέσα ενηµέρωσης διαβλέπουν πως το ΠΑΣΟΚ θα υποστεί ισχυρή ήττα στις εκλογές, λόγω της αντίδρασης των πολιτών για τα µέτρα.

Σε κάθε περίπτωση, για το ΠΑΣΟΚ από πλευράς εντυπώσεων όλη η προσπάθεια θα επικεντρωθεί στον α’ γύρο των εκλογών, ενώ για τον β’ γύρο δεν φαίνεται να υπάρχουν αυταπάτες: όπως εκτιµάει το κυβερνητικό επιτελείο, οι υποψήφιοι του Κινήµατος θα βρεθούν αντιµέτωποι µε µετωπικά σχήµατα, µε στόχο να αποτραπεί µια πλειοψηφία ειδικά στους περιφερειάρχες...

Σενάρια. Γύρω από το αποτέλεσµα του α’ γύρου των εκλογών και βεβαίως από το κλείσιµο «ταµείου» το βράδυ της 14ης Νοεµβρίου έχει αναπτυχθεί µια ολόκληρη συζήτηση για το τι θα κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου στην περίπτωση που καταγραφεί καθαρή ήττα του ΠΑΣΟΚ. Αν και δύσκολα θα βρει κανείς απαντήσεις σε σχετικά ερωτήµατα, όλα δείχνουν ότι αυτό θα δυσχεράνει σηµαντικά την προσπάθεια της κυβέρνησης για ανασυγκρότηση της χώρας (πολλοί υποστηρίζουν ότι ενδεχοµένως να ανασταλούν κάποιες διαρθρωτικές αλλαγές, και οπωσδήποτε να δηµιουργηθεί ανάχωµα στις πιέσεις της Κοµισιόν για νέα µέτρα). Οµως ένα καθαρό αποτέλεσµα αυτής της µορφής ενδέχεται να επιταχύνει τις πολιτικές εξελίξεις.

Το σχετικό σενάριο µιλάει ακόµη και για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ίσως ώς τον Μάρτιο του 2011, οπότε και ισχύει το όριο των 18 µηνών από την προηγούµενη εκλογική αναµέτρηση που έχει θέσει ο νοµοθέτης για εκλογές µε λίστα και όχι µε σταυρό. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι αυτό είναι το πραγµατικό δίληµµα που πρέπει να προβάλει το ΠΑΣΟΚ εν όψει των εκλογών της 7ης Νοεµβρίου


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Το ανατολικό Αιγαίο στην Τουρκία, με διαταγή και υπογραφή του ΝΑΤΟ


Η σημερινή κυβέρνηση δεν αντιδρά και προσπαθεί να αποφύγει και την συζήτηση, ενώ θα έπρεπε να καταρρίψει τον παραλογισμό και την άτυπη συμμαχία στην έδρα του ΝΑΤΟ

Της Κύρας Αδάμ

Η κυβέρνηση υπαναχώρησε χθες από τις παράπλευρες διμερείς διαπραγματεύσεις, που δέχτηκε να ξεκινήσει τον περασμένο Ιούνιο με την Τουρκία, με στόχο να «μειωθεί η ένταση» στον εναέριο χώρο του Αιγαίου.
Αφορμή για τη δημοσιοποίηση των παράλληλων επιμέρους διαπραγματεύσεων ανάμεσα στους δύο γεν. γραμματείς των ΥΠΕΞ, αλλά και του περιεχομένου τους, υπήρξε δημοσίευμα, με την κατακλείδα ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που είχε ανάψει αρχικά το πράσινο φως, τώρα έδειξε «κόκκινο» στη διαδικασία αυτή.

Το περιεχόμενο των παράπλευρων διαπραγματεύσεων αυτών είχε αντικείμενο «τουρκικές προτάσεις» για τη μείωση της έντασης στο Αιγαίο, μέσω ενός «Κώδικα καλής συμπεριφοράς» που θα μείωνε τις ελληνικές αναχαιτίσεις στο Αιγαίο με αντάλλαγμα τη μείωση των τουρκικών υπερπτήσεων σε ελληνικά νησιά.

Φέτος την Ανοιξη

Στην πραγματικότητα η ιδέα αυτής της παράπλευρης διμερούς συνεννόησης για το Αιγαίο έχει τις ρίζες της στις αρχές της άνοιξης του 2010, όταν εμφανίστηκαν οι πρώτες πληροφορίες περί προώθησης συμφωνίας με την Τουρκία, «βάσει της οποίας το ανατολικό Αιγαίο από τον 25ο μεσημβρινό και ανατολικά, εντός του FIR Αθηνών, θα μετατραπεί σε περιοχή αποφυγής έντασης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία...».
Οι συναντήσεις, που διεκόπησαν τώρα, αφορούσαν ακριβώς αυτό το περιεχόμενο και μάλιστα κατά τρόπο συγκεκριμένο, για την επίτευξη μιας συμφωνίας «μείωσης της έντασης» ανάμεσα στις δύο πλευρές, αλλά σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας στα ανατολικά νησιά του Αιγαίου.

Η επιχειρηθείσα «διαπραγμάτευση» Αθήνας - Αγκυρας οδηγούσε κατ' ουσίαν στην επιβεβαίωση παραχωρήσεων προς την Τουρκία που έχουν συντελεστεί τα τελευταία έτη, χωρίς η παρούσα κυβέρνηση να αντιδρά ακόμα και σήμερα:
Από το δραματικό θανατηφόρο ατύχημα Ηλιάκη στην Κάρπαθο το 2006, σιωπηλά αλλά σταθερά οι ελληνικές κυβερνήσεις άλλαξαν πολιτική και με συγκεκριμένες «σιωπηλές» διαταγές οι ελληνικές αναχαιτίσεις περιορίστηκαν σε αριθμό και σε ποιότητα ανατολικά από τη μέση του Αιγαίου, ενώ αντιθέτως αυξήθηκαν οι τουρκικές υπερπτήσεις σε ελληνικά νησιά αμφισβητώντας εμπράκτως την ελληνική κυριαρχία επί αυτών. Παρά ταύτα, αυτή τη στιγμή η Αθήνα επιχειρεί να πείσει ότι γίνονται διαπραγματεύσεις και γι' αυτές τις αναχαιτίσεις που έχουν απομείνει.

Η ουσιαστική αλλαγή και δυσμενέστατη για την Ελλάδα επήλθε τον Αύγουστο του 2006, όταν το ΝΑΤΟ με δύο διαταγές (SHAPE Aegean Islands Policy και Standard Operating Procedure) απαγόρευσε σε ελληνικά αεροσκάφη να πετούν υπεράνω ή να προσγειώνονται στα ακόλουθα νησιά: Λήμνο, Σαμοθράκη, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Αστυπάλαια, Ρόδο, Χάλκη, Κάρπαθο, Κάσο, Τήλο, Νίσυρο, Κάλυμνο, Λέρο, Πάτμο, Λειψούς, Σύμη, Κω και Καστελόριζο.

ΝΑΤΟ: Οριο ο 25ος μεσημβρινός

Με άλλα λόγια, σύμφωνα με τη διεθνή νομοθεσία, με την απαγόρευση πτήσεων το ΝΑΤΟ καθορίζει ότι τα νησιά ανατολικά από τον 25ο μεσημβρινό δεν έχουν ελληνική κυριαρχία.
Ετσι, ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις που τα ελληνικά μαχητικά πετάνε ανατολικά από τη μέση του Αιγαίου, ενώ κατά κανόνα αναχαιτίζονται από τα τουρκικά, με το αιτιολογικό ότι παραβίασαν τις διαταγές του ΝΑΤΟ ή η Αγκυρα εκδίδει ανακοίνωση ότι τα ελληνικά μαχητικά παραβίασαν την κυριαρχία της Τουρκίας, σε συγκεκριμένα ελληνικά νησιά.

Η κυβέρνηση ουδέποτε έφερε το θέμα της απαράδεκτης αυτής πολιτικής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο στη Συμμαχία, ώστε να ανατραπεί αυτή η ανίερη συμμαχία ΝΑΤΟ - Τουρκίας.
Δεν το έπραξε ούτε και χθες κατά τις συναντήσεις των ΥΠΕΞ και ΥΕΘΑ με τον γεν. γραμματέα του ΝΑΤΟ Ράσμουσεν, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για την προετοιμασία της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα τον Δεκέμβριο, όπου εκεί μπορεί να τεθεί ένα τέτοιο θέμα.

Αντιθέτως οι δύο υπουργοί εξέφρασαν προχθές την πλήρη συμφωνία τους με το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ και δεν εξέφρασαν την παραμικρή δυσφορία τους, ούτε άφησαν ανοιχτό περιθώριο μη συμφωνίας, αν δεν διορθωθεί η απαράδεκτη από το 2006 πολιτική του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Και όλα αυτά, τη στιγμή που άλλες χώρες (π.χ. Τουρκία, Πορτογαλία κ.ά.) απειλούν με βέτο το νέο δόγμα, αν δεν ικανοποιηθούν επί μέρους αιτήματά τους
.


Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Δεύτερη σερί αποτυχία του Αμερικανικού εναέριου Laser


Ένα διαμορφωμένο Boeing Co 747 εξοπλισμένο με ένα ισχυρό λέιζερ απέτυχε να καταστρέψει εχθρικούς βαλλιστικούς πυραύλους παρά το γεγονός ότι τους εντόπισε από την θερμότητα των καυσίμων του.Παρόλα αυτά δεν κατάφερε να ενεργοποιήσει το σύστημα εκτόξευσης δεσμίδας laser.Αποτέλεσμα,η δεύτερη συνεχόμενη αποτυχημένη δοκιμή του συστήματος δήλωσε αξιωματούχος του πενταγώνου

Η Boeing είναι κύριος ανάδοχος του έργου, ενώ η Northrop Grumman προμηθεύει το λέιζερ υψηλής ενέργειας και η Lockheed Martin Corp έχει αναπτύξει την ακτίνα και τον ελέγχο πυρός του συστήματας.


Στον προϋπολογισμό του 2011,ο Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε από το Κογκρέσο έγκριση επιπλέον χρηματοδότησης 98.600.000 $ για το σύνολο της κατευθυνόμενης έρευνας για την ενέργεια συμπεριλαμβανομένου και του εναέριου Laser.


"Η πραγματικότητα είναι ότι θα χρειαστούμε ένα κάτι σαν λέιζερ 20 έως 30 φορές πιο ισχυρό από το Χημικό λέιζερ του αεροπλάνου και να είναι σε θέση να πάρει οποιαδήποτε (ασφαλής) απόσταση από το σημείο εκτόξευσης πυρός,"είπε ο Gates είπε στην Βουλή των αντιπροσώπων Η τεχνολογία αυτή δοκιμάζεται τώρα για άλλες πιθανές εφαρμογές της αντιπυραυλικής άμυνας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δαπανούν περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο για να αντιμετωπίσουν πιθανή επίθεση από πυραύλους που θα μπορούσαν να επιτίθενται με χημικά, βιολογικά ή πυρηνικές κεφαλές.

Η MDA δήλωσε στην ιστοσελίδα της ότι οι υπάλληλοι θα ερευνήσουν την αιτία της «αποτυχίας μετάδοσης» του Airborne Laser που έγινε αργά την Τετάρτη στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Καλιφόρνιας.

"Η απόδοση μιας βαλβίδας στο σύστημα λέιζερ είναι υπό εξέταση", ανέφερε η δήλωση.

Η MDA εξακολουθεί να θεωρεί πως η κατευθυνόμενη ενέργεια "με οποιαδήποτε μορφή," πιθανώς ένα λέιζερ στερεάς βάσης θα δώσει πολλές δυνατότητες στην πυραυλική άμυνα.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Πανικός στην κυβέρνηση και επίδομα ελεημοσύνης λόγω Δημαρά





Σοφία Βούλτεψη


Περιμέναμε να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία της Eurostat για το έλλειμμα, αλλά αυτό που δημοσιοποιήθηκε χθες ήσαν οι τελευταίες προ των εκλογών δημοσκοπήσεις.Και από τα γκάλοπ προκύπτει ότι η ατμόσφαιρα είναι βαριά για την κυβέρνηση, που σε μια σπασμωδική κίνηση πανικού, με μια καθαρά προεκλογική «παροχή», προσπαθεί όχι πλέον να κάνει αξιοπρεπή εμφάνιση στις περιφερειακές εκλογές, αλλά να σωθεί από την απόλυτη καταστροφή.

Οι δημοσκοπήσεις φέρνουν τον Γιάννη Δημαρά να προηγείται από τον πρώτο γύρο, γεγονός που έχει προκαλέσει έναν άνευ προηγουμένου πανικό, καθώς το πολιτικό σκηνικό αλλάζει άρδην.

Ο Γιάννης Δημαράς καλπάζει, εισπράττοντας όλο το κύμα της αντίδρασης και της αμφισβήτησης αυτών που πραγματικά διαχειρίστηκαν τις τύχες της χώρας, ενώ την ίδια ώρα η Κομισιόν προσφέρει την τελευταία της υπηρεσία προς την κυβέρνηση: Την απόλυτη σιωπή!

Τίποτε δεν έχει αλλάξει στην συμπεριφορά των εταίρων μας και δανειστών μας. Συνεχίζουν να παριστάνουν δήθεν τους ιππότες, αποφεύγοντας κάθε φορά να παρεμβαίνουν όταν η Ελλάδα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο.

Μέχρι στιγμής, όχι μόνο δεν έχουν αντιδράσει στην προεκλογική παροχή -ελεημοσύνη των 100 εκ ευρώ προς 500 χιλιάδες Έλληνες συνταξιούχους, αλλά χθες η Eurostat εξαίρεσε την Ελλάδα από τις ανακοινώσεις της για τα ελλείμματα των κρατών-μελών της Ε.Ε.

Σύμφωνα με την προεκλογική κυβερνητική εξαγγελία, οι συνταξιούχοι θα λάβουν – στο τέλος Δεκεμβρίου – από 100 ως 300 ευρώ. Αλλά ουδείς είναι πλέον βέβαιος ότι και αυτή η ισχνή παροχή θα δοθεί μετά την ανακοίνωση – όποτε αυτή γίνει – του ύψους του ελλείμματος. Μια παροχή που τελικά προβλέπεται για όσους βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή για συμπολίτες μας των οποίων παραβιάζονται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

Την ίδια ώρα, τα χρέη των δημοσίων φορέων διευρύνονται, ο αναπτυξιακός νόμος ακόμη αναμένεται (από πέρσι), θέτοντας σε κίνδυνος και τις «γρήγορες επενδύσεις» και με το Κατάρ βρισκόμαστε πάντα σε μακρόσυρτες συζητήσεις από… εδώ ως την Ντόχα!

Έντονες υπήρξαν οι αντιδράσεις όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που χρησιμοποίησαν σκληρές εκφράσεις για το προεκλογικό μπόνους. «Δεν ξέρω αν είναι δήλωση μετάνοιας ή δήλωση και πάλι εξαπάτησης των πολιτών», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς. «Δεν μασάμε», ήταν η απάντηση της κ. Παπαρήγα. «Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά», είπε ο κ. Καρατζαφέρης. Για προεκλογικό μανδύα μίλησε ο κ. Τσίπρας. «Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι», ήταν το σχόλιο του υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Χατζησωκράτη.


Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

CIA:Another secret army..


by James Dunnigan


The mass media finally broke the story that the CIA has formed a special operations force, composed of Afghans, to operate across the border in Pakistan to collect intelligence and kill Taliban and al Qaeda leaders. This force of about 3,000 was never a secret to the enemy, or anyone spending time on the Afghan side of the border. But the CIA carried out an effective deception program, based on the fact that Western journalists rarely go to such dangerous areas as the Afghan/Pakistani border. Afghan journalists could be kept out, or any reports they published got lost in the numerous wildly improbably stories they normally publish. The full details of this Afghan force won't emerge for years. But it's probably similar to earlier CIA/Special Forces efforts in this area.
The Afghan "secret army" is similar, but much smaller, than the one the CIA and the U.S. Army Special Forces set up in Vietnam. This one was also based on tribal warriors, who often crossed borders to carry out reconnaissance missions. This effort was started by the CIA in the 1950s, to keep an eye on what communist forces were doing in South Vietnam's western neighbor, Laos. By the end of 1963 the Special Forces had taken over from the CIA, and some 674 Green Berets (Special Forces) were working with the local tribes (called Montagnards), of whom some 40,000-60,000 were under arms. Since most Montagnards were not interested in getting involved in a major war outside their own home area, the Special Forces set up several military programs that gave Montagnard villagers a choice.

For Montagnards just looking for self defense against Viet Cong attacks, there were the Regional Forces programs. The Special Forces supplied weapons and training to villagers. While the Regional Forces were staunch in defending their villages, they were not much interested in going out looking for communist troops. For more mobile combat activities the Civilian Irregular Defense Groups (CIDGs) were set up. CIDG not only protected the Montagnards from communists and communist influence, but also fought to prevent the passage of Ho Chi Minh trail (in Laos) cargo into South Vietnam.

In 1965 Special Forces began organizing “Mobile Strike Force” battalions (nicknamed “Mike Force”) using Montagnard personnel, to provide more effective reaction forces for the protection of isolated camps. The idea was that if the VC hit a camp, a Mike Force battalion would immediately be sent in pursuit. These forces proved very effective in keeping the VC in check throughout the Central Highlands. There were five of these Mike Forces. Each consisted of a Special Forces A Team, one or more CIDG battalions, a recon company, and a Montagnard mercenary parachute company. There was one of these Strike Forces for each of the four corps areas in South Vietnam, plus one run solely by the Special Forces. "Mike Forces" were used to provide a mobile reserve for defending the areas held by CIDG units. These were mostly Montagnards and some non-tribal groups. In the Central Highlands and border areas, the Mike forces got a real workout. These forces were disbanded when the Special Forces left in 1971.

Many of the Montagnards were in it for the money as much as for the adventure. Their own jungle economy made little use of money, so the Special Forces often had to pay them in gold or goods. But this was still cheap. The highest paid Montagnard warrior made less than the lowest ranking U.S. soldier (you could put ten Montagnards in the field for what it cost to send one American out to fight). However, the Montagnards were not comparing themselves to Americans, but to Vietnamese, and they could not but notice that Uncle Sam paid them more than what South Vietnam officers earned. In the elite "Prairie Fire"/ SOG scouts the lowest paid Montagnard in received about $60 a month, more than what a South Vietnamese captain made. The Montagnards were paid in piasters (the South Vietnamese currency), but there were always plenty of traders bringing in goods for the Montagnards to spend their new wealth on. The Montagnards thought this was a most accurate and fair pay scale. The South Vietnamese generally kept their mouths shut.

By 1965, there were 1,828 Special Forces personnel in the highlands, training and leading some 60,000 tribal fighters. These included 1,800 in Mike Force units, that often crossed the border on reconnaissance missions and raids. By 1969, the tribal forces had been reduced to 37,000, but a quarter of them were Mike Force. In the next two years, all tribal units were disbanded, as U.S. forces withdrew.

Many of the Montagnards were warriors in the classic sense. Like the Gurkas and similar groups, they literally laughed at death and got on very well with the warrior types attracted to U.S. Army Special Forces duty. Indeed, it was the bond of trust, mutual dependence and fighting spirit between the Special Forces troopers and the Montagnards that produced a unique military organization. Many Special Forces soldiers voluntarily went back to Vietnam for tour after tour so as to keep close to "their Yards." Some of the Special Forces folks went native, moving in with the Montagnards, learning the language and customs and sometimes even marrying Montagnard women. The Yards reciprocated, becoming expert in the use of much U.S. military technology and creating some amazingly lethal combat units. The best Yard soldiers were young men in their late teens or early 20s. Like males their age the world over, they were fascinated by American technology and Americans in general. The Special Forces soldiers proved themselves competent fighters early on and a reputation was made that young Montagnards were eager to partake in. The Montagnards were given U.S. field uniforms to wear and weapons to use. Seeing some of the Special Forces troops dressed up (in person or in pictures), some Montagnards would emulate this. Spending their money on having replicas of Special Forces uniforms made (the green beret and better quality fatigued, starched and pressed), they would unexpectedly present themselves, spit shined boots and all, for inspection. The Special Forces NCOs and officers would go along with this, carefully scrutinizing these well turned out jungle warriors and congratulating those who got it right.

Although the Montagnards were basically mercenaries (although technically they were part of the South Vietnamese armed forces), they were irresistibly drawn to these foreign warriors who shared their desire to kill Vietnamese (at least the communist ones) and who possessed such a powerful warrior ethic of their own. This could be seen by those aspects of American culture the Montagnards were most enthusiastic about. Aside from the military technology, the Yards loved American action movies. Westerns were particular favorites, with the Yards seeing themselves as the cowboys and soldiers and the Indians as the hated Vietnamese. They were among the more enthusiastic fans of John WayneÂ’s much maligned move, "Green Beret." This film was generally derided even by many Special Forces, mainly for the numerous inaccuracies. But the Yards loved it. Any Western or other action movie that made it to a Montagnard base would be eagerly viewed time after time, despite the fact that most Montagnards had little or no knowledge of English.

The Yards knew the bush. They could track anything over any kind of terrain and could generally detect other troops in the forest long before Americans or Vietnamese could. The Americans brought with them a lot of useful technology. The Americans had the radios and the skills needed to call in air power and artillery. American medical technology not only went to war, but made life a lot more secure for the Montagnard families. The Montagnards were not always ideal soldiers. There is an ancient difference between warriors and soldiers. The former are eager and possess considerable combat skills, but lack discipline. Moreover, the Montagnards often served under their own leaders, which made it more difficult to turn the warrior habits into more disciplined behavior. The Special Forces worked on changing the warrior mentality, but it was slow going. Over the years, by tial, error and determined instructions, more and more of the Montagnards soldiers became disciplined fighters. But there were never enough of the disciplined Montagnards, and many of these were promoted to elite positions like paratroopers and long range scouts. Meanwhile, the Special Forces had to be careful how they used their Montagnard warriors. The Montagnards were stalwart in the defense, but could be difficult to control in an attack and had a hard time coordinating their actions in large scale operations.

In 1970, as the US began to “wind down” the war, administrative control of Montagnard CIDG and Mike Force was transferred to South Vietnam, which converted most of them into ARVN Ranger battalions. Although desertions rose, the Montagnard units remained very effective. For example, during the NVA “Easter Offensive” in 1972, Montagnards formed the backbone of the defense of the Central Highlands, during which most ARVN units more or less collapsed, and Montagnards fought hard in the defense of Pleiku and Kontum in 1973 and 1974. Only late in the war did the Communists made any serious inroads into the Montagnard community. During their final 1975 offensive the communists made promises and payments to some to key Montagnard groups and the South Vietnamese found that some of the Montagnard support they had long taken for granted was no longer there. After the war, however, the Communists engaged in payback against the Montagnards. Not exactly genocide, but if your name was on "the list" you were in big trouble. And all Vietnamese went back to dumping on the Yards. As the population of lowlanders continued to increase, more Vietnamese moved into traditional Montagnard territory, increasing friction and, ultimately, displacing the Yards.

The Special Forces experience in Vietnam has long been used in Afghanistan. What is known about the special Afghanistan border force is that it is very well paid, and members are carefully recruited and trained. This was an approach that worked for the force that operated across the border in Laos, although the most dangerous operations consisted mainly of Special Forces troops, with a few Montagnard men in each team.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Προς υλοποίηση ο South-Stream.Κάμφθηκαν και οι τελευταίες ενστάσεις της Βουλγαρίας


O ρωσικός ενεργειακός γίγαντας Gazprom και η βουλγαρική Energy Holding, υπέγραψαν, την Παρασκευή, συμφωνία για την εφαρμογή μελέτης, του βουλγαρικού τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου South Stream.

Το έγγραφο σκιαγραφεί τους μηχανισμούς συνεργασίας μεταξύ της εκμετάλλευσης και την εφαρμογή της αξιολόγησης του αγωγού στο βουλγαρικό έδαφος -από τη Gazprom- και καθορίζει το χρονοδιάγραμμα της συνεργασίας.

"Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις, που επιτεύχθηκαν, κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, η συμφωνία θα δημιουργήσει ένα νέο ρυθμό εργασιών, για το έργο στη Βουλγαρία", δήλωσε ο επικεφαλής της Gazpom, Αλεξέι Μίλερ.

"Δεν υπάρχουν πλέον εμπόδια για τη δημιουργία κοινής επιχείρησης που θα αναλάβει το σχεδιασμό, την κατασκευή και τη συντήρηση του βουλγαρικού κλάδου του αγωγού φυσικού αερίου", πρόσθεσε.


Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Τώρα που έρχονται εκλογές ας θυμηθούμε τι μας έφεραν ΠΑΣΟΚ-ΝΤΟΡΑ-ΛΑ.Ο.Σ



Μερικοί από τους ύποπτους όρους που υπογράφθηκαν με την τρόικα και καταδίκασαν τη χώρα μας....



1) Σελ.119- ΔΕΝ μπορεί η Ελλάδα να πάρει δάνειο από άλλο δανειστή(Κίνα-Ρωσία) καθώς επίσης δεν μπορεί να υποθηκεύσει ούτε να ενεχυριάσει για άλλον περιουσία ή έσοδα ή να μεταφέρει το χρέος της.....
.
Γι' αυτό όταν είπε η Ρωσία να μας δανείσει με χαμηλό επιτόκιο αντέδρασε η κυβέρνηση!!!!
2) Σελ. 120 παραγρ.13. υποπαραγρ.1.
Αντίθετα ο δανειστής επιτρέπεται να μεταβιβάσει τα δικαιώματα κ τις υποχρεώσεις του.
Δηλαδή μπορεί να δανειστήκαμε από τη Γερμανία αλλά να βρεθούμε χρεωμένοι στην Τουρκία ή τα Σκόπια!!!

Γιατί η Γερμανία θα τους έχει πουλήσει τα δανειακά δικαιώματα τις Ελλάδος

3) Σελ.129. παραγρ.14.υποπαραγρ.1 Η σύμβαση διέπεται από το Αγγλικό δίκαιο

4) Σελ 121. παραγρ.5 Το επιτόκιο για τα 80 δις ευρωπαϊκών δανείων είναι 5,2 κυμαινόμενο για την πρώτη 3ετία.6,2 για τα επόμενα χρόνια κ +2% τόκοι υπερημερίας εάν έχει λήξει το δάνειο, επαναπροσδιοριζόμενο ΑΝΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!

5) Σελ 123. Η Ελλάδα εάν δεν πληρώσει κάποιο από τα παλαιότερα δάνεια κ όχι τα 110 που παίρνουμε τώρα, που λήγουν ή προβεί σε αναστολή πληρωμών παλαιότερου δανείου, δεν μπορεί να εκταμιεύσει χρήματα από το μηχανισμό κ υποχρεούται να πληρώσει άμεσα το υπόλοιπο κεφάλαιο του δανείου του μηχανισμού μαζί με όλες τις επιβαρύνσεις.

6) Σελ.130, παραγρ.15+σελ 140,παραγρ 5... Για να είναι νόμιμη, για να ενεργοποιηθεί κ να ισχύει η σύμβαση, δεν χρειάζεται καμιά άλλη πράξη παρά μόνον την υπογραφή του Παπακων/νου κ τη νομική γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους του υπουργείου οικονομικών κ του υπουργείου δικαιοσύνης
Χούντα έχουμε κ θα υπογράφει ο υπουργός εν αγνοία της κυβέρνησης? ο υπουργός θα υπογράφει, ούτε καν ο πρωθυπουργός για να εκταμιεύεται το δάνειο?
ούτε ψήφιση ατη βουλή ούτε καν υπογραφή από τον πρόεδρο της δημοκρατίας, ούτε καν γνωμοδότηση!!!!

7) Σελ 123, παράγραφος 5... Μόνο το δικαστήριο της ευρωπαϊκής ένωσης κ τα συνταγματικά δικαστήρια των δανειστών μπορούν να ακυρώσουν τη σύμβαση γιατί παραβιάζεται το ευρωπαϊκό δίκαιο ή το σύνταγμα του δανειστή αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τη σύμβαση στην Ελλάδα δεν επιτρέπει κανένα δικαστήριο να εκδικάσει τέτοια προσφυγή! Αφήστε που δεν έχουμε κ συνταγματικό δικαστήριο στη χώρα μας, αλλά από εκεί και πέρα υπάρχει το διεθνές αλλά μας δένει τα χέρια.
Θα πρέπει να απευθυνθούμε για τους Γερμανούς στο δικαστήριο της Γερμανίας, για τους Άγγλους στης Αγγλίας!!!

Με την παρούσα ο δανειολήπτης αμετάκλητα κ άνευ όρων, παραιτείται από κάθε ασυλία την οποία έχει ή πρόκειται να αποκτήσει όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία απο νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα σύμβαση.
Όσον αφορά κατάσχεση, διαταγή κ όσον αφορά την εκτέλεση κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει δικαστικός νόμος Ούτε ο δανειολήπτης, ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία.

Να τους χαιρόμαστε!!



Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki