Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Ξεπουλάνε την Θράκη πολιτικοί πιόνια του Τουρκικού Προξενείου




Σύμφωνα με δημοσίευση του newsbomb η Θράκη παίζεται αυτήν την εποχή στα ζάρια από το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, Έλληνες πολιτικούς και πολιτευτές που έχουν μετατραπεί σε πιόνια του (προξενείου). Αυτή η φοβερή καταγγελία έρχεται από έναν πρώην αντιπρόεδρο της βουλής και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, κ. Παναγιώτη Σγουρίδη.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, ο οποίος εκλεγόταν για πολλά χρόνια βουλευτής Ξάνθης, παρά τον πόλεμο που δεχόταν από τους «σκληροπυρηνικούς» μουσουλμάνους κάνει λόγο για συνδιοίκηση του Τουρκικού Προξενείου με τοπικούς πολιτικούς και πολιτευτές της Θράκης και για κέντρα, που μας παίζουν στα ζάρια, για μια χούφτα μειονοτικούς πελατειακούς ψήφους.



Το όνομα του κ.Σγουρίδη είχε ακουστεί έντονα ως υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ για την 1η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Τελικά δεν επιλέχθηκε με τη δικαιολογία ότι «δεν τα πάει καλά με το μουσουλμανικό στοιχείο». Για να μην προκληθούν υποτίθεται αντιδράσεις στη μειονότητα ο κ. Σγουρίδης δεν επελέγη. Αποτέλεσμα να κατέβουν στις εκλογές σε Ξάνθη και Κομοτηνή δύο ανεξάρτητοι συνδυασμοί , οι οποίοι εκπροσωπούν το «σκληρό» κομμάτι της μειονότητας.


Στη δήλωσή του – που θα προκαλέσει πολιτικό σάλο – ο πρώην αντιπρόεδρος της βουλής κ.Π. Σγουρίδης τονίζει τα εξής: «Η αλήθεια είναι ότι οι σχέσεις μου με το μουσουλμανικό στοιχείο είναι καλές έως πολύ καλές. Είναι κακές με τους ανθρώπους του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής και τους εξαρτώμενους από αυτούς πολιτικούς και πολιτευτές. Διότι δεν δέχομαι στην ακριτική και ευαίσθητη 1η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. τη συνδιοίκηση με το Τουρκικό Προξενείο. Δεν δέχομαι για μια χούφτα μουσουλμανικούς ψήφους να οδηγείται η περιοχή σε επικίνδυνα μονοπάτια. Δεν δέχομαι να υψώνεται η σημαία των Τούρκων της Δυτικής Θράκης σε κάθε εκδήλωση παρουσία του Προξένου και σε κάθε επίσκεψη των επικεφαλής των γκρίζων λύκων», και βέβαια δεν δέχομαι με τίποτα Έλληνες πολιτικούς να φωτογραφίζονται δίπλα αυτήν».




Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Η ΕΑΒ συμμετέχει στην κατασκευή του ευρωπαϊκού UCAV



Στην ανάπτυξη και κατασκευή του πρώτου πρωτότυπου ευρωπαϊκού μη επανδρωμένου μαχητικού αεροσκάφους UCAV, nEUROn, από έξι εταιρείες χωρών της Ευρώπης συμμετέχει η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη.

Στη κοινοπραξία μετέχουν επίσης η Dassault Aviation (Γαλλία), η SAAB (Σουηδία), η ALENIA (Ιταλία),η EADS-CASA (Ισπανία) και η RUAG (Ελβετία).

Συγκεκριμένα η ΕΑΒ έχει αναλάβει την σχεδίαση, ανάλυση και κατασκευή:

•του συστήματος εξαγωγής καυσαερίων (Exhaust Assembly) που είναι κρίσιμο σημείο εντοπισμού του θερμικού ίχνους του αεροσκάφους,
•της οπίσθιας ατράκτου (Aft Fuselage) του αεροσκάφους, καθώς και
•του πίνακα ελέγχου των ηλεκτρονικών συστημάτων του αεροσκάφους πριν από την πτήση (VMS Avionics Test Ring).
Η πρώτη δοκιμαστική πτήση του αεροσκάφους προγραμματίζεται για τον Μάιο



Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Χοντρό φτύσιμο στην κυβέρνηση του ΔΝΤ από το ΚΑΤΑΡ.Απόσυρση ενδιαφέροντος για τον Αστακό


Αποσύρουν το ενδιαφέρον τους από την επένδυση του Αστακού οι επενδυτές του Κατάρ, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Πληροφορίες της Ημερησίας αναφέρουν μάλιστα ότι απέστειλαν και επιστολή στον υφυπουργό Εξωτερικών Σ. Κουβέλη, στην οποίο φέρεται να επικαλούνται διαφορές ως προς την τιμή διάθεσης του ηλεκτρικού ρεύματος προς την Ιταλία.

Η είδηση προκάλεσε ανησυχία στο εσωτερικό της κυβέρνησης, υπουργοί με διαρροές και υπονοούμενα ρίχνουν τις ευθύνες σε συναδέλφους τους, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι η εξέλιξη αυτή θα πλήξει την προσπάθεια της κυβέρνησης για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Πάντως πηγές της κοινοπραξίας διέψευδαν την αποχώρηση των επενδυτών του Κατάρ, και επιπλέον ισχυρίζονταν ότι το ενδιαφέρον των Ιταλών είναι αυξημένο για την αγορά ηλεκτρικού ρεύματος από την μονάδα παραγωγής με LPG ισχύος 700ΜW.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Ο Ρωσικός στόλος έτοιμος να παραλάβει τα νέας γενιάς πυρηνικά υ/β class Borey.


Η ναυτική βάση του Ρωσικού Στόλου του Ειρηνικού στο Vilyuchinsk στην χερσόνησο Καμτσάτκα είναι πλήρως προετοιμασμένη για να φιλοξενήσει τα νέας γενιάς πυρηνοκίνητα υποβρύχια της Ρωσίας κλάσης Borey,σύμφωνα με αποκάλυψη Ρωσου στρατιωτικού αναλυτή

Τα νέα υποβρύχια κλάσης Borey ,έχουν την δυνατότητα να μεταφέρουν έως 12 βαλλιστικούς πυραύλους Bulava και αναμένεται να αποτελέσουν τον πυρήνα της στρατηγικής του στόλου υποβρυχίων της Ρωσίας μετά το 2018.

"Πριν από την άφιξη του υποβρυχίου Yury Ντολγκορούκι στο Vilyuchinsk, όλες οι προβλήτες και οι κύριες εγκαταστάσεις στη βάση έχουν ανακατασκευαστεί, νέα ασφάλεια και συστήματα επικοινωνίας έχουν εγκατασταθεί ενώ και το εκπαιδευτικό κέντρο έχει εκσυγχρονιστεί", δήλωσε ο Ιγκόρ Korotchenkο μέλος του Δημόσιου Συμβουλίου του Υπουργείου Άμυνας.

Το υ/β Γιούρι Ντολγκορούκι,το οποίο έχει ολοκληρώσει τις δοκιμές στη Λευκή Θάλασσα, αναμένεται να τεθεί σε υπηρεσία για το Ρωσικό ναυτικό στο εγγύς μέλλον, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των δοκιμών Bulava.

Αλλα 3 πυρηνικά υποβρύχια Borey το Alexander Nevsky, το Βλαδίμηρος Μονομάχος και Αγ.Νικόλαος, βρίσκονται σε διάφορα στάδια ολοκλήρωσης. Η Ρωσία σχεδιάζει να κατασκευάσει οκτώ υ/β αυτής της κλάσης το 2015.

Ο στόλος Vilyuchinsk περιλαμβάνει 4 υ/β Delta III (K-211 Πετροπαβλόφσκ-Καμτσάτσκι, K-223 Podolsk, K-433 Sv. Γκεόργκι Pobedonosets, και K-44 Ριαζάν), το οποίο μεταφέρθηκε στην Vilyuchinsk από το βόρειο στόλο.

Αυτά τα υποβρύχια φέρουν το πυραυλικό σύστημα D-16R με 16 R-29R (SS-N-18) βλήματα και σταδιακά αποσύρονται από υπηρεσία



Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΤΡΟΠΗ:ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ.


ΣΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ των προστίµων που είχαν επιβληθεί από την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών στις εταιρείες Vodafone και Εricsson για το σκάνδαλο των υποκλοπών προχώρησε η Ολοµέλεια του Συµβουλίου της Επικρατείας, αναπέµποντας και τις δύο υποθέσεις στην ΑΔΑΕ προκειµένου να αποφανθεί εκ νέου κατ’ εφαρµογήν της προβλεπόµενης διαδικασίας.

Η Ολοµέλεια του ΣτΕ ακύρωσε τις δύο αποφάσεις της ΑΔΑΕ, µε τις οποίες είχαν επιβληθεί πρόστιµα ύψους 76 εκατ. ευρώ στη Vodafone και 7,3 εκατ. στην Εricsson, δεδοµένου ότι οι αντίστοιχες συνεδριάσεις της Αρχής δεν ήταν δηµόσιες όπως προβλέπεται τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή νοµοθεσία. Σύµφωνα µε την εν λόγω απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο κανονισµός της ΑΔΑΕ που απαγορεύει τη δηµοσιότητα των συνεδριάσεων είναι παράνοµος, καθώς προσκρούει στις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύµβασης Δικαιωµάτων του Ανθρώπου περί «δίκαιης δίκης» (άρθρο 6) και στις επιταγές του Συντάγµατος για το απόρρητο των επικοινωνιών και του τρόπου λειτουργίας ανεξάρτητων αρχών (άρθρα 19 και 101Α).

prezatv


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Επικίνδυνη παραδοχή Ερντογάν: “Δεν ελέγχω τους στρατιωτικούς – Απλά κάνω συστάσεις”! (Εκτός αν μας δουλεύει πάλι)


Επικίνδυνες θέσεις εκφράζει σήμερα σε συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με το defencenet

Ουσιαστικά «νίπτει τα χείρας του» και ομολογεί ότι δεν μπορεί να ελέγξει τις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας προχωρόντας απλώς σε … «συστάσεις» (!) προς το στρατιωτικό κατεστημένο “να μην πετάνε επάνω από ελληνικά νησιά” και (άκουσον-άκουσον!) ότι “λαμβάνει σαφείς αποστάσεις από τις επιλογές που ακολουθούν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του”.

Που σημαίνει ότι δεν έχει καμία δύναμη να ελέγξει τους στρατιωτικούς. Άρα τι ακριβώς μπορεί να εγγυηθεί ο Τούρκος πρωθυπουργός πέρα από τις επικοινωνιακές αερολογίες του;
Μάλιστα τα λεχθέντα στην συνέντευξη από τον Ρ.Τ. Ερντογάν αγγίζουν τα όρια του γελοίου που μόνο ραγιάδες οσφυοκάμπτες θα μπορούσαν να τα εκλάβουν στα σοβαρά. Υποστήριξε ανερυθρίαστα ότι οι πτήσεις πάνω από τα νησιά «δε γίνονται τόσο συχνά όσο παλιά» και μας το παίζει και ολίγον … “Ονούρ” με το δραματικά γελοίο επιχείρημα:
«Εμείς θέλουμε να μη γίνονται καθόλου πτήσεις αλλά το Γενικό Επιτελείο Στρατού έχει μία «ευαισθησία» και εγώ στεναχωριέμαι». Α, τον κακομοίρη τι τραβάει! Και γιατί δεν παραιτείται αφού το Γενικό Επιτελείο «τον γράφει» κανονικά;


Η συνέντευξη δίνεται στον καλό δημοσιογράφο, αλλά και μέλος του περιβόητου ΕΛΙΑΜΕΠ, Αλέξη Παπαχελά για την εκπομπή του ΣΚΑΪ «Νέοι Φάκελοι».
Εδώ πλέον επιβεβαιώνονται όλοι εκείνοι μεταξύ και κυρίως οι Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι θεωρούν ότι σήμερα, λόγω της σφοδρής σύγκρουσης κεμαλικών και νεο-οθωμανών στην Τουρκία, η κατάσταση στο Αιγαίο ενέχει περισσότερους κινδύνους από οποιαδήποτε άλλη φορά στο παρελθόν.

Χαρακτηριστική απόδειξη είναι η επιχείρηση «Βαριοπούλα» με το σενάριο της κατοχής του Βορείου Έβρου, αλλά και η αναβάθμιση και προσαρμογή των τουρκικών σχεδίων της «Βαριοπούλας», όπως αποκαλύπτει η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί.

Αλλά στην συνέντευξή του ο Ρ.Τ.Ερντογάν λέει και άλλα πολλά ενδιαφέροντα, όπως ότι «Δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μονομερείς κινήσεις στο Αιγαίο» (δηλαδή ζητεί να δηλώσουμε ότι παραιτούμεθα του δικαιώματος επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια για να άρει το casus belli, αποδεικνύοντας), ρίχνει την καραμέλα της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο, δηλώνει ότι αρνείται να έρθει στην Αθήνα αν παρευρεθεό ι Μ.Νετανιάχου (ελπίζουμε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός να μην φοβηθεί τον Τούρκο ομόλογό του) κατηγορώντας την ισραηλινή κυβέρνηση για «Πολιτική θρασύτητα».
Από εκεί και πέρα λέει ότι « Δεν βλέπω γιατί να μην υπάρξει συμφωνία στο Αιγαίο και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για συνεργασία… Με το φίλο μου τον κ. Παπανδρέου προσπαθούμε να αλλάξουμε την πορεία των πραγμάτων.»
Ο Ταγίπ Ερντογάν ρωτήθηκε ακόμα για τις πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από το Αιγαίο.
Πάνω σε αυτό, όμως, επέρριψε ευθύνες στην ελληνική πλευρά, λέγοντας ότι η Ελλάδα κάνει πτήσεις μέχρι τη δική μας υφαλοκρηπίδα και εδώ χρειάζεται μία αλληλοκατανόηση μόλις χθες το defencenet.gr αποκάλυψε ότι θεωρούν τουρκικό εναέριο χώρο την περιοχή του Αγαθονησίου. «Αν ένα σκάφος απογειώνεται από τη μία χώρα, ένα άλλο αεροσκάφος θα πρέπει να απογειωθεί και από την άλλη» Και βάζει στην μέση την ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου: «Οι πτήσεις θα πρέπει να ελέγχονται από το ΝΑΤΟ»
Από εκεί και πέρα μιλάει και για «αλλαγή της ψυχολογίας της κοινής γνώμης» (που προφανώς δεν πρέπει να αντιδρά όταν τα τουρκικά μαχητικά παραβιάζουν τα σύνορά μας) Αλλά θα πρέπει να αλλάξουμε και την ψυχολογία της κοινής γνώμης , αν μην βλέπει δηλαδή τα πράγματα από την στρατιωτική πλευρά. Νομίζω ότι υπάρχει μία κόπωση απ΄αυτή τη συζήτηση».

Καμία κόπωση αγαπητέ Ταγίπ! Εδώ είναι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και σας περιμένουν απόλυτα ξεκούραστες…



Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Είμαστε ή δεν είμαστε «χρεωκοπημένη χώρα»;


Το μεγάλο ερώτημα που θέτει ο τρόπος διαχείρισης της υπόθεσης του ελλείμματος είναι, αν το Μνημόνιο προκλήθηκε από την προπεριγραφόμενη άφρονα διαχείριση της κατάστασης από την κυβέρνηση Παπανδρέου ή, αντιθέτως, προκλήθηκε από άλλους λόγους. Η απάντηση, προφανής για όποιον θέλει να μείνει προσηλωμένος στα γεγονότα, είναι ότι το Μνημόνιο ούτε αναγκαίο κακό ήταν, ούτε αναπόφευκτο, ακόμη και την ύστατη στιγμή.

Το σημαντικότερο ερώτημα που τίθεται, όμως, για την πλήρη ηθική και πολιτική απονομιμοποίηση του Μνημονίου, είναι το αν η χώρα ήταν ούτως η άλλως «χρεωκοπημένη», ώστε να χρειάζεται ούτως ή άλλως κάποιο Μνημόνιο. Διότι σε μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού υπάρχει η βαθύτερη πεποίθηση ότι, επειδή ήμασταν λίγο ή πολύ «χρεωκοπημένοι», το Μνημόνιο είναι και «καλό πράγμα», ασχέτως εάν ήταν επί της ουσίας αναπόφευκτο ή όχι.

Επείγει λοιπόν η αποδόμηση και του τελευταίου, αλλά ουσιαστικότατου επιχειρήματος των μνημονιακών δυνάμεων περί δήθεν «χρεωκοπημένης» χώρας. Ουσιαστικότατου, επειδή είναι σύμφυτο με την εγγενή (και, για να πούμε την αλήθεια, όχι τελείως αδικαιολόγητη…) τάση του Νεοέλληνα για συλλογική αυτοϋποτίμηση.

Οδηγεί το μεγάλο χρέος σε χρεωκοπία;

Το επιχείρημα το ξέρουμε, το έχουμε χιλιοακούσει: Έχουμε τεράστιο χρέος και γι’ αυτό, λέει, είμαστε «χρεωκοπημένοι».

Το ότι ζούμε με αυτό το «τεράστιο χρέος» εδώ και 20 χρόνια χωρίς να χρεωκοπήσουμε δεν φάνηκε βέβαια να παραξενεύει κανέναν…

Οδηγείται όμως μια χώρα σε χρεωκοπία μόνο και μόνο λόγω του χρέους της; Μόνο και μόνο δηλαδή επειδή το χρέος της είναι «μεγάλο» και «δεν έχει να το ξεπληρώσει»;

Καμία σχέση! Και μόνον το ότι αναρωτιούνται διεθνή δημοσιεύματα αν μπορούμε να «ξεπληρώσουμε» το χρέος μας, δείχνει πόσο ύποπτη είναι η όλη μεθόδευση της επιχείρησης «χρεωκοπία της Ελλάδας».

Καμία ανεπτυγμένη χώρα δεν είναι αυτή τη στιγμή σε θέση να «ξεπληρώσει το χρέος της». Ακόμη και από τη Γερμανία αν ζητήσουν να πληρώσει το χρέος της, θα πτωχεύσει την άλλη στιγμή, για τον απλούστατο λόγο ότι το χρέος της, όπως και κάθε χώρας είναι υπερβολικά υψηλό για τα δεδομένα του ετήσιου προϋπολογισμού της. Διπλάσιο και βάλε!

Τι συμβαίνει λοιπόν και δεν πτωχεύουν τα κράτη; Πολυ απλά, κάθε χώρα ανανεώνει το χρέος της, αποπληρώνοντας τα παλιά ομόλογα και εκδίδοντας καινούργια.

Το ίδιο συμβαίνει και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Από οποιαδήποτε επιχείρηση κι αν ζητηθεί να «ξεπληρώσει το χρέος της», και από την υγιέστερη παγκοσμίως, θα καταρρεύσει την άλλη στιγμή.

Αυτό δηλαδή που συμβαίνει είναι ότι, στη διεθνή οικονομία, όλοι χρωστάνε σε όλους υπέρογκα ποσά που ποτέ δεν θα μπορούσαν να αποπληρώσουν αν τους ζητούνταν: Τα κράτη και οι επιχειρήσεις στις τράπεζες, οι τράπεζες η μία στην άλλη, και, τελικά, το σύνολο των τραπεζών στους καταθέτες τους, που αφήνουν τα χρήματά τους εκεί, και όχι στα σεντούκια τους, επειδή εμπιστεύονται ότι θα ξαναπάρουν τα λεφτά τους πίσω όποτε τα ζητήσουν. Η εμπιστοσύνη προς τους μεγάλους παγκόσμιους δανειολήπτες (κυρίως, κράτη και τράπεζες) είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για τη λειτουργία της παγκόσμιας οικονομίας.

Είναι ακριβώς αυτή η «δομική» εμπιστοσύνη που καθιστά τόσο εύκολο το δανεισμό των κρατών, ακόμη και, έως πρόσφατα, της «υπερχρεωμένης» Ελλάδας. Και είναι ακριβώς η μεθοδική αποδόμηση αυτής της εμπιστοσύνης, με τις κυβερνητικές δηλώσεις, τις άστοχες ενέργειες, τη μη έγκαιρη λήψη μέτρων, τη σκόπιμη διευκόλυνση της υποτιμητικής κερδοσκοπίας (σκάνδαλο Τ+10) και τα υπεράριθμα δημοσιεύματα στο διεθνή οικονομικό τύπο, που κατέστησε την Ελλάδα «αναξιόπιστη» σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά τις εκλογές, ώστε να κλείσει η στρόφιγγα παροχής δανείων από τις διεθνείς αγορές.

Στην ουσία, όμως, το μόνο που χρειάζεται ένα κράτος για να μην χρεωκοπήσει, είναι, όχι να μπορεί να αποπληρώσει «το χρέος του» (πράγμα έτσι κι αλλιώς αδύνατον), αλλά το να μπορεί να πληρώνει τους τόκους του χρέους του. Το κεφάλαιο του χρέους δεν αποπληρώνεται ποτέ, ιδωμένο συνολικά, αλλά μόνον ανανεώνεται.

Μπορεί λοιπόν η Ελλάδα του «υπέρογκου χρέους» των 300 δις ευρώ να πληρώνει τους τόκους αυτού του χρέους;

Θα εκπλαγείτε αν μάθετε ότι το 2010 η Ελλάδα προβλέπει συνολική δαπάνη τόκων στον προϋπολογισμό ύψους μόνον 12,95 δις ευρώ, ή 5,30% του ΑΕΠ! Ποσό καθόλου υπέρογκο και απόλυτα εφικτό για την Ελλάδα, ακόμη και υπό συνθήκες βαθιάς ύφεσης.

Ακόμη και μετά το καταστροφικό για την οικονομία μας Μνημόνιο, το ποσοστό αυτό αναμένεται να φτάσει το 8,4%. Αρκετά υψηλό μεν, αλλά όχι τέτοιο που να μην αντέχεται με τίποτα.

Για να γίνει αντιληπτό πόσο εφικτή είναι η πληρωμή του 5,3% του ΑΕΠ σε τόκους από την Ελλάδα, ας συγκρίνουμε μόνον την ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη, τις ΗΠΑ, που πληρώνουν το 2010 413,95 δις δολάρια σε τόκους ή 2,84% του ΑΕΠ τους, καθώς και την ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης, τη Γερμανία, που πληρώνει το 2010 36,81 δις ευρώ σε τόκους ή 2,23% του ΑΕΠ της. Τα νούμερα της Ελλάδας ναι μεν είναι δυσμενέστερα, αλλά σαφώς δεν είναι καταστροφικά! Σαφώς δεν είναι για χρεωκοπία!

«Δεν παράγουμε τίποτα»

Η άλλη χιλιοπαιγμένη ατάκα των καιρών είναι το περίφημο «δεν παράγουμε τίποτα».

Καταρχάς, πριν ξεχάσουμε αυτά που ξέρουμε, ας ορίσουμε τις έννοιες. Η κουβέντα «δεν παράγουμε τίποτε» είναι, από μόνη της, κενή νοήματος. Προφανώς και παράγουμε. Κάθε άνθρωπος που εργάζεται, παράγει μέρος του εθνικού προϊόντος, είτε πρόκειται για πρωτογενή παραγωγή, είτε για μεταποιητική-βιομηχανική, είτε για παροχή υπηρεσιών.

Αυτό που εννοούν όσοι λένε ότι «δεν παράγουμε τίποτα» είναι ότι δεν έχουμε ισχυρή μεταποιητική βιομηχανία.

Αυτό είναι, βέβαια, αλήθεια.

Όμως το κρίσιμο ζήτημα δεν είναι αν έχουμε μεταποιητική βιομηχανία, αλλά πόση σχέση έχει η μη ύπαρξη ισχυρής μεταποιητικής βιομηχανίας με τη δυνατότητα πληρωμής των τόκων για το δημόσιο χρέος και ανανέωσης των ομολόγων μας.

Για να πληρώνονται οι τόκοι χρειάζονται φόροι και φόρους πληρώνει η ελληνική οικονομία ασχέτως αν αυτοί προέρχονται από οικονομία παροχής υπηρεσιών ή μεταποιητική οικονομία.

Βέβαια, για να τα πούμε όλα, αδύναμη εξαγωγική βιομηχανία σημαίνει αυξημένο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών. Αλλά αυτό είναι ένα φαινόμενο που δεν οδηγεί αναγκαστικά σε χρεωκοπία και που αντιμετωπίζεται με ενίσχυση όσων κλάδων της ελληνικής οικονομίας έχουν εξωστρεφή χαρακτηριστικά, όπως, πρώτα από όλα, στην περίπτωση της Ελλάδας, ο τουρισμός και η ναυτιλία. Το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών δηλαδή δεν οδηγεί παρά μόνον πολύ μακροπρόθεσμα σε χρεωκοπία, κι αυτό μόνον όταν δεν αντιμετωπιστεί καθόλου όσο θα αυξάνεται.

Όμως, πρόβλημα αυξανόμενου αρνητικού ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών έχουν ούτως ή άλλως όλες οι δυτικές οικονομίες (πλην Γερμανίας), που εξακολουθούν να αποβιομηχανίζονται προς όφελος οικονομιών με φθηνότερα εργατικά χέρια. Με την ίδια λογική που χρησιμοποιείται το επιχείρημα «δεν παράγουμε τίποτα» στην περίπτωση της Ελλάδας, θα έπρεπε όλος ο δυτικός κόσμος να οδεύει αυτή τη στιγμή προς χρεωκοπία.

Ακόμη λοιπόν και αν δεχτούμε ότι «δεν παράγουμε τίποτα», το φαινόμενο αυτό δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση «ελληνική χρεωκοπία».

Φόρους για να χρηματοδοτείται το χρέος παράγει, πολύ απλά, ακόμη και μια οικονομία παροχής υπηρεσιών!

Καθαρά τεχνητό το κλείσιμο των αγορών!

Φαίνεται λοιπόν ότι ούτε τα νούμερα, ούτε τα γεγονότα «βγαίνουν» για να θεωρηθεί η χώρα μας «χρεωκοπημένη» και να μην μπορεί να χρηματοδοτήσει την ομαλή δανειοδότησή της.

Δια της εις άτοπον απαγωγής καταλήγουμε στο προφανές συμπέρασμα ότι στο Μνημόνιο δεν οδηγηθήκαμε επειδή είμαστε, δήθεν, χρεωκοπημένοι, αλλά κατόπιν των «αφύσικα» καταστροφικών χειρισμών του ΓΑΠ.

Αν όμως η επιχείρηση «αναξιοπιστία της Ελλάδας» στηρίζεται μόνον στις καταστροφικές ενέργειες της κυβέρνησης ΓΑΠ και τα δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου, εύκολα προκύπτει ότι το κλείσιμο της στρόφιγγας των διεθνών αγορών προς την Ελλάδα προκλήθηκε με τρόπο απολύτως τεχνητό!

Εξίσου τεχνητά συντηρούνται σήμερα κλειστές οι αγορές, εξαιτίας κυρίως της πεποίθησης των αγορών ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει τελικά σε αναδιάρθρωση χρέους, πράγμα που θα σημαίνει ότι όσοι έχουν ελληνικά ομόλογα ότι θα χάσουν ένα μέρος των χρημάτων τους. Και κανένας δεν μπορεί να θέλει ελληνικά ομόλογα, όταν η συνεχιζόμενη διατήρηση της Lazard ως συμβούλου της κυβέρνησης ΓΑΠ «φωνάζει» σε όλους ότι η Ελλάδα πάει φουλ για αναδιάρθρωση.

Αντίστροφα, το άνοιγμα των αγορών είναι εξαιρετικά εύκολο να επιτευχθεί για την Ελλάδα, μόλις σταματήσει η τεχνητή πρόκληση αναξιοπιστίας στην ελληνική οικονομία.

Κι αν σήμερα είναι σε θέση να δανείζονται από τις αγορές χώρες, όπως η τριτοκοσμική Ουκρανία, που κάθε χειμώνα αναρωτιέται η Ευρώπη αν θα έχει να πληρώσει τη Ρωσία για το φυσικό της αέριο, καθώς και το κατεστραμμένο και βυθισμένο σε ατελείωτο εμφύλιο πόλεμο Ιράκ, πώς είναι δυνατόν να μην μπορεί να δανειστεί η Ελλάδα, μέλος της Ευρωζώνης;

Είναι λοιπόν περισσότερο από προφανές ότι το κλείσιμο των αγορών επήλθε με τεχνητό τρόπο, προϊόν πολιτικής απόφασης του κυρίου Παπανδρέου και των διεθνών πατρώνων του.

Όλα αυτά τα προφανή, τουλάχιστον για τον υπογράφοντα, που αναφέρονται στην ανάρτηση, καθιστούν εξαιρετικά ύποπτες δηλώσεις, όπως αυτές του κυρίου Γιούνκερ, που περιγράφουν την Ελλάδα ως μία οικονομία δήθεν καταδικασμένη στο Μνημόνιο, στη χρεωκοπία και δεν ξέρω κι εγώ σε τι άλλο.

Με ποια σκοπιμότητα όμως να πάρθηκε άραγε μια τέτοια εξωφρενική πολιτική απόφαση; Ε, ας αφήσουμε και κάτι για να συζητήσουμε στα σχόλια…
antinews



Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

ΚΑΙ ΤΟ MEGA ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ.ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΝ ΤΟΝ ALPHA;Η ΜΗΠΩΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΛΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΝΤΟΡΑ;


Μπόμπολας και Βαρδινογιάννης δείχνουν αποφασισμένοι να πουλήσουν τις συμμετοχές τους στο Mega και μάλιστα σε μια συγκυρία που το κανάλι είναι στα πάνω του.

Κι αυτό γιατί, ως καλοί καπεταναίοι γνωρίζουν, πως όταν πλακώσει η καταιγίδα της χρεοκοπίας στη Ψωροκώσταινα, το κανάλι τους δεν θ αξίζει παρά όσο ένα πακέτο Καρέλια Αγρινίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του "Κουρδιστού Πορτοκαλιού", ενδιαφέρον εκτός από Ρώσο μεγιστάνα, δείχνουν και οι Γερμανοί του RTL, oι οποίοι δεν θέλουν να χάσουν τον έλεγχο στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα!

Θεωρούν μάλιστα τον ALPHA, σαν ένα κανάλι εκπαίδευσης των στελεχών τους γι αυτό και δεν πολυνοιάζονται για την ποιότητα του προγράμματός του που ανταγωνίζεται εκείνη του Σχιστού.

Οι Γερμανοί έχουν έλθει σε απαφή με Βαρδινογιάννη και Μπόμπολα και έχουν γίνει τα πρώτα ραντεβού σε Ανάβρυτα και Χαλάνδρι!

Σημειώστε οτι η Ντόρα ανακοινώνει στις 21 Νοεμβρίου την ίδρυση του φιλογερμανικού κόμματός της.

Στο μεταξύ καμαρώνουμε όλοι την ποιότητα ενημέρωσης του καναλιού καθημερινά!!

“Σε αυτό το Κανάλι το μόνο που είναι Α, είναι ο τίτλος του…”,

είπε ο Λάκης Λαζόπουλος στη διάρκεια της τελευταίας εκπομπής του, περιγράφοντας με τον λιτό θανατηφόρο τρόπο του, το τηλεοπτικό τέρας που δημιούργησαν οι Γερμανοί στην Κάντζα.

Οι άνθρωποι του RTL που υποτίθεται ότι γνώριζαν απο τηλεόραση, δεν άφησαν παρακμιακό σκουπίδι του εγχώριου lifestyle, αναξιοποίητο. Βουτώντας στη Βιστωνίδα του trash, οι Μάινοι και οι Παπαδρόσοι ανέσυραν απο το βυθό ότι πιο χυδαίο υπήρχε σε ανθρώπινο δυναμικό στα λασπόνερα της δημοσιογραφικής-τηλεοπτικής πιάτσας.



Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Έντονος προβληματισμός στην Ν.Κορέα από τις αποτυχίες και τα προβλήματα των SM-2 Harpoon



Εντονος προβληματισμός επικρατεί στο πολεμικό ναυτικό της Νότιας Κορέας με το ποσοστό αποτυχίας του πυραυλικού συστήματος SM-2 Ηarpoon. Σε 23 δοκιμές εκτόξευσης τα τελευταία χρόνια, πάνω από 20 %των πυραύλων απέτυχε να χτυπήσει το στόχο του.

Μερικές από τις αποτυχίες οφείλονται σε λάθος χειρισμούς, αλλά τα περισσότερα προβλήματα εξαιτίας των ελαττωματικών ανταλλακτικών και θέματων συντήρησης γενικότερα.

Τα σύγχρονα βλήματα συνήθως αποθηκεύονται σε σφραγισμένο εκτοξευτή.Αισθητήρες παρακολουθούν την εξέλιξη των εξαρτημάτων του πυραύλου και αυτά αντικαθίστανται όπως απαιτείται. Αλλά σύντομα έρχεται η στιγμή για αναβάθμιση,διάλυση κτλ. Σε γενικές γραμμές, το σύστημα αυτό λειτουργεί καλά. Για παράδειγμα, το Ναυτικό των ΗΠΑ έχει αγοράσει πάνω από 6.000 πυραύλους cruise Tomahawk, αλλά λειτουργούν μόνο περίπου 2.000 από αυτούς.Όσοι λόγω χρονολογίας δεν λειτουργούν θα πρέπει είτε να καταστρέφονται είτε να αναβαθμίζονται.



Τον τελευταίο καιρό, το Ναυτικό των ΗΠΑ έχει "ανακαίνισει" περίπου 250 Tomahawks με κόστος περίπου 200.000 δολάρια τον καθένα. Είναι προτίμοτερο και πολύ πιο οικονομικό από την αγορά νέων. Πιο πρόσφατες εκδόσεις της Tomahawk είναι εξοπλισμένες με αισθητήρες που αναφέρουν την κατάσταση των περισσότερων ανταλλακτικών Αυτό δεν αποκλείει ανακαίνιση, αλλά κάνει τη διαδικασία λιγότερο συχνή και πιο φθηνή. Η προσέγγιση αυτή επιτυγχάνεται συνήθως πάνω από 90 τοις εκατό για την αξιοπιστία των πυραύλων καύσης.

Οι στρατιωτικοί της Νότιας Κορέας αναστατώθηκαν από το χαμηλό επίπεδο αξιοπιστίας των δικών τους πυραύλων.



Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ


Ανάρτηση ΙΝ.ΚΑ

Δεν μας έφταναν η... κατάργηση και μείωση των μισθών και των συντάξεων, αυξήσεις φόρων, κατάργηση δικαιωμάτων και αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης…

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από έγκριτες εφημερίδες, και από το Διαδίκτυο, η κυβέρνηση προωθεί δύο μέτρα, συν τοις άλλοις πολυέξοδα για το κράτος :

1ο Θέλει να αντικαταστήσει την Ταυτότητα την με «κάρτα πολίτη», που πολύ σωστά έχει χαρακτηριστεί Κάρτα Φακελώματος του Πολίτη, η οποία μάλιστα δεν έγινε δεκτή στην Αγγλία, λόγω μεγάλου και άσκοπου κόστους και των αντιδράσεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Αυτή η κάρτα προγραμματίζουν να ενημερώνεται με κάθε αλλαγή στην οικονομική κατάσταση (ακίνητα, κινητές αξίες, λογαριασμοί, οφειλές), οικογενειακή κατάσταση, κατάσταση υγείας (φάρμακα, εισαγωγές σε νοσοκομεία, κληρονομικό ιστορικό), μετακινήσεις ταξίδια κτλ.

Όλα τα προηγούμενα θα εμφανίζονται σε «ενιαία οθόνη». Αναφέρουν ότι ο ίδιος κάτοχος «θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα στοιχεία του από το Διαδίκτυο» – λες και δεν τα ξέρει. Θα έχει όμως και το κράτος πρόσβαση και μάλιστα σε τομείς που μέχρι σήμερα δεν επιτρέπεται. Εννοείται ότι πρόσβαση θα «αποκτήσουν» όλοι οι μεγάλοι προμηθευτές (πολυεθνικές, ασφαλιστικές, τράπεζες, διαγνωστικά κέντρα, πολυκλινικές, ιδιωτικά γραφεία «εύρεσης εργασίας», ενοικίασης εργαζομένων, εισπρακτικές … ) και βέβαια οι χάκερς.

Είναι γνωστό ότι το διαδίκτυο είναι και θα είναι πάντα διάτρητο. φυτίλια συννεφάκια.
2ο Θέλει να επιβάλλει υποχρεωτικά σε όλες τις συναλλαγές την «κάρτα των συναλλαγών», που και αυτή έχει χαρακτηριστεί Χαφιές του Καταναλωτή, και αυτή δεν έγινε δεκτή ούτε καν από τον αρμόδιο επίτροπο της φορολογίας της ΕΕ.

Τη δεύτερη κάρτα επιδιώκουν να την έχει συνέχεια ο καταναλωτής (από ποια μέχρι ποια ηλικία άραγε;) για να καταγράφεται η κάθε συναλλαγή: το προϊόν ή η υπηρεσία, ο χρόνος και η χρηματική της αξία. Είναι προφανές ότι με αυτό τον τρόπο, και επειδή κάθε προϊόν διαθέτει μπαρ-κοντ –με μία αναγωγή στα προϊόντα που αγοράζει- θα είναι γνωστά τα πάντα ανεξαιρέτως, για τον πολίτη – καταναλωτή: Οι συνήθειές του, τα πιστεύω του, η σεξουαλική του ζωή … η υγεία του κλπ.

Με αυτές τις υποχρεωτικές κάρτες ουσιαστικά δρομολογούν να καταργηθεί το Τραπεζικό Απόρρητο, το Ιατρικό Απόρρητο, και γενικά κάθε είδους απόρρητο στην ιδιωτική ζωή, θα ενοποιηθούν όλοι οι αριθμοί (ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, κτλ ) και θα μετατραπεί ο πολίτης σε έναν ανθρωποαριθμό.


Το ΙΝΚΑ δηλώνει κάθετα ότι δεν θα δεχτεί τον Μεγάλο Αδελφό, δεν έχει να διαπραγματευτεί και να διαβουλευτεί την αξιοπρέπεια του πολίτη – καταναλωτή και καταδικάζει απερίφραστα τα προτεινόμενα μέτρα.

Καλεί όλες οργανώσεις πολιτών, τους συνδικαλιστικούς και τους επιστημονικούς φορείς και όλα τα πολιτικά κόμματα για να μην περάσει το φακέλωμα.
Το ΙΝΚΑ θα χρησιμοποιήσει κάθε νομικό μέσο, αλλά καλεί από τώρα τους πολίτες σε ετοιμότητα αν χρειαστεί, για να μην παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΥΠΟΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΦΤΩΧΙΑ
ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ.

ΥΓ: Το Διαδίκτυο είναι χρήσιμο αλλού και όχι για φακέλωμα. Το ΙΝΚΑ έχει υποδείξει και πώς θα καταπολεμηθεί η Γραφειοκρατία και πώς θα εντοπιστούν οι φοροφυγάδες, που άλλωστε είναι γνωστοί. Τα επιχειρήματα αυτά είναι κουκούλες προσχήματα.



Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Έμπλεξε την βούρτσα με την π.....τσα


Ο Δογματικός (Το Ποντίκι)

Δεν ξέρω αν το γνωρίζατε, αλλά «οι διεθνείς σχέσεις δεν είναι ένα παιχνίδι ανταγωνισμού». Στην ανθρώπινη Ιστορία, συνεπώς, οι διεθνείς σχέσεις υπήρξαν πάντοτε ένα ατελείωτο γαϊτανάκι από ανταλλαγές φιλοφρονήσεων, συνεργασίες και ερωτικά καυγαδάκια. Ποιος όμως είναι ο ρομαντικός Δον Κιχώτης που έχει αυτή την άποψη για την εξωτερική πολιτική;

Jerusalem Post, να πείσει για το ότι «η εξέλιξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας - Ισραήλ δεν πρέπει να συσχετίζεται με την επιδείνωση των διμερών σχέσεων Τουρκίας - Ισραήλ». Εξ άλλου «η κάθε μία από τις διμερείς σχέσεις έχει τη δικήΠοιος άλλος από τον υπουργό μας επί των Εξωτερικών Δημήτριο Δρούτσα, ο οποίος τη διατύπωσε επιχειρώντας, σε συνέντευξή του στην ισραηλινή εφημερίδα της δυναμική και το δικό της ιστορικό υπόβαθρο. Αυτό που κάνουμε σήμερα είναι να γράφουμε νέες σελίδες στην ιστορία των σχέσεων Ελλάδας - Ισραήλ».

Στην ίδια συνέντευξη στην Jerusalem Post ο δημοσιογράφος Χερμπ Κέινον είχε την... έμπνευση – αλλά και την ανοχή του υπουργού μας – να ρωτήσει: «Τι θα κάνετε αν η Τουρκία απαγορεύσει την πραγματοποίηση πτήσεων ισραηλινών αεροπλάνων στον ελληνικό εναέριο χώρο;»!

Πράγματι, για το ότι γράφουμε, ως διπλωματία, νέες σελίδες κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλλει πλέον. Και ιδού η απόδειξη: Στη συνάντηση του Δρούτσα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου συμφωνήθηκε να συγκαλείται κοινό υπουργικό συμβούλιο, με σύνθεση ανάλογη του εκάστοτε θέματος.
Πράγματι λοιπόν η ελληνική διπλωματία γράφει χρυσές σελίδες και το πνεύμα Δρούτσα θριαμβεύει. Άλλωστε το ίδιο δεν κάνουμε και με την Τουρκία; Κοινό υπουργικό συμβούλιο – θεματικό πάντα. Η διμερής συνεργασία στο απόγειό της.

Άντε τώρα να μιλήσεις για τους ωκεανούς αίματος και δακρύων που συνθέτουν την ανθρώπινη Ιστορία, για να έρχεται σήμερα ένας... Δρούτσας και να λέει ότι «οι διεθνείς σχέσεις δεν είναι ένα παιχνίδι ανταγωνισμού».


Μιλάμε, αν δεν το έχετε αντιληφθεί, για τον υπουργό Εξωτερικών μιας χώρας που αντιμετωπίζει αμφισβήτηση των συνόρων και της κυριαρχίας της, από την οποία ζητείται να παραχωρήσει το μισό Αιγαίο και να δεχτεί συνδιαχείριση σε ολόκληρο, να εγκαταλείψει στις ορέξεις της Τουρκίας ό,τι έχει απομείνει από την κάποτε ενιαία και ανεξάρτητη Κύπρο, να δεχτεί την ύπαρξη στρατηγικών μειονοτήτων όχι μόνο στη Θράκη, αλλά επίσης στη Κω και τη Ρόδο.

Ναι, πρόκειται για τον υπουργό Εξωτερικών (και τον πρωθυπουργό του βεβαίως - βεβαίως) μιας χώρας που σύρεται με αμερικανική επιθυμία – ή μήπως... ρητή εντολή; – σε μια «συνεργασία» που απλώς εξυπηρετεί τα προσωρινά κέφια της υπερδύναμης αποδεχόμενη να γίνει σήμερα πεδίο βολής για την άσκηση των ισραηλινών δυνάμεων εν όψει πιθανής επέμβασης στο Ιράν.

Κι όλα αυτά με τον κίνδυνο να στρέψει εναντίον της όχι μόνο την επίσημη διπλωματία των άλλων χωρών της Μέσης Ανατολής και του αραβικού κόσμου, αλλά και τους «θερμοκέφαλους» που πάντα ψάχνουν τον αδύναμο κρίκο για να στείλουν το σκοτεινό «μήνυμά» τους στην υφήλιο.

Η αναγνώριση της FYROM ως Μακεδονίας από τη Συρία, αλλά και το ότι στο περιορισμένο «τουρ» στη Μέση Ανατολή ο Δρούτσας απέφυγε τη Δαμασκό είναι μια ένδειξη όχι βεβαίως για την «πολυδιάστατη» ανάπτυξη διμερών σχέσεων, αλλά για την υπόγεια ψυχρότητα που πλέον υπάρχει μεταξύ Ελλάδας και Συρίας.

Το ερώτημα φυσικά είναι, σε όλο αυτό το παιχνίδι των «σχέσεων», πώς η Ελλάδα θα καταφέρει να ισορροπήσει μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών, Τουρκίας και Ισραήλ.

Το δεύτερο ερώτημα είναι τι θα συμβεί όταν – όπως άλλωστε επισημαίνουν μετά βεβαιότητος και Αμερικανοί διπλωμάτες – ο άξονας ΗΠΑ - Τουρκίας - Ισραήλ θα ανασυσταθεί με νέους όρους. Ποια θα είναι η θέση της Ελλάδας σ’ αυτό το τοπίο;


Ας μην ξεχνάμε ότι τα προηγούμενα χρόνια, επί υπουργίας Εξωτερικών του νυν πρωθυπουργού, η βήμα προς βήμα προσέγγιση με την Τουρκία τελούσε, υποτίθεται, υπό την επίνευση των ΗΠΑ και οι «αισιόδοξοι» θεωρούσαν πως ήταν ελεγχόμενη και χωρίς μεγάλο ρίσκο – πολεμικό τουλάχιστον. Σήμερα, καθώς η Ελλάδα κάνει μια μεγαλοπρεπή τούμπα όχι απλώς υπό αμερικανική καθοδήγηση, αλλά με το πιστόλι της χρεοκοπίας στον κρόταφο, οι κινήσεις της είναι πολύ περισσότερο επισφαλείς.

Ας μην ανησυχούμε όμως πολύ και μας πουν... άλλη μια φορά μίζερους και γκρινιάρηδες. Ο Δρούτσας καθησύχασε τους αγωνιώντες παράγοντες του Μεσανατολικού ζητήματος: «Δεν είμαστε εδώ για να επιβάλουμε λύση σε οποιονδήποτε». Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας ήταν σαφής και κρυστάλλινος κι ένας στεναγμός ανακούφισης απλώθηκε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. Ευτυχώς δεν θέλουμε να επιβάλουμε και λύση...


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Χέρι-χέρι ΠΑΣΟΚ-Καρατζαφέρης και στα αμυντικά θέματα


"Για κοινή περπατησιά" και για συνεννόηση ευρύτερη των θεμάτων που άπτονται της Εθνικής Άμυνας έκανε λόγο ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού μετά την συνάντησή του με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο στο Πεντάγωνο.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε ότι "δεν υπάρχει αμυντική πολιτική χωρίς αρραγές εσωτερικό μέτωπο και χωρίς υψηλό εθνικό φρόνημα" και χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα υπεύθυνη την στάση του ΛΑΟΣ "στα θέματα της εθνικής άμυνας και τον εξοπλιστικών προγραμμάτων με στόχο πάντα την προάσπιση της διαφάνειας και του δημοσίου συμφέροντος".

Ο υπουργός Άμυνας πρόσθεσε ότι παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει καταβάλλει μια τεράστια προσπάθεια με διακομματική συναίνεση τους τελευταίους δώδεκα μήνες, έχει πολλά πράγματα να κάνει στον τομέα αυτό. "Και για αυτό ευχαριστώ πάρα πολύ τον κ. Καρατζαφέρη γιατί βοηθάει με το κόμμα του στην επίτευξη ενός κοινού εθνικού στόχου" συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο νόμου για την πώληση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και την παραλαβή των γερμανικών υποβρυχίων τύπου 214 έγινε νόμος του κράτους με τις ψήφους των βουλευτών της συμπολίτευσης και του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού.

"Το ενδιαφέρον μας δεν περιορίζεται μόνο στην πλατεία Συντάγματος αλλά φτάνει κι εδώ στη Μεσογείων" αντέτεινε ο κ. Καρατζαφέρης και πρόσθεσε ότι "τα θέματα είναι εξαιρετικά σοβαρά", ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κ. Βενιζέλο επειδή "είχε την ευγενή καλοσύνη να ενημερώσει σε βάθος τόσο για τα γεωστρατηγικά θέματα όσο και για το θέμα των εξοπλισμών"

protothema


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Η USAF προσγειώνεται ανώμαλα στα νέα δυσμενή οικονομικά δεδομένα


Μαύρες προβλέψεις για μεγάλες περικοπές δαπανών στον προϋπολογισμό της άμυνας και της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ σύμφωνα με τον επικεφαλή της υπηρεσίας προσωπικού, στρατηγού Norton Schwartz.

Το budget αμυντικών δαπανών "πιθανότατα θα συνεχίσει να καταρρακώνεται" ενώ η πραγματική αγοραστική δύναμη μειώνεται συμπλήρωσε ο Schwartz. Ο κατάλογος των πιθανών θυμάτων είναι μακρύς. Οι συνταξιούχοι στρατιωτικοι μάλλον θα πρέπει να καταβάλουν μεγαλύτερο μέρος των ιατρικών δαπανών, περισσότερες βάσεις θα κλείσουν τα παλαιά αεροσκάφη θα εκσυγχρονιστούν για να υπηρετήσουν περισσότερα χρόνια και θα κατασκευαστούν ελάχιστα νέα αεροσκάφη.

Με το μαχαίρι στον προϋπολογισμού, η Πολεμική Αεροπορία θα μειωθεί προσθέτοντας μόνο προηγμένα σύστημα "όπου μπορούμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο Schwartz.

Ο αμυντικός προϋπολογισμός έχει νέο στόχο 1 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περικοπές(!!!!)για τη μείωση του ομοσπονδιακού ελλείμματος και του εθνικού χρέους κατά τα επόμενα 10 χρόνια από μια ομάδα νομοθετών με επικεφαλής τον Reps. Barney Frank (D-Mass) τον Ron Paul (R -Τέξας) και τον γερουσιαστή Wyden Ron (D-Ore.). Η ομάδα των περίπου 50 μελών του Κογκρέσου ζητεί οι στρατιωτικές δαπάνες να υπόκεινται στους ίδιους αυστηρούς ελεγχους όπως και οι πολιτικές δαπάνες. Επιπλέον υποστηρίζουν ότι σημαντικές περικοπές σε αμυντικές δαπάνες είναι αναγκαίες και μπορεί να γίνουν με έναν τρόπο που δεν θα θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.

Αυτό που προκαλεί σύγχυση στον σχεδιασμό αυτό είναι η νέα εμφάνιση απειλών και απαιτήσεων, καθώς και η ανάγκη να προγραμματιστεί σε μεγάλης κλίμακας συγκρούσεις μεγάλης διάρκειας(!!) που θα απαιτήσει ένα «διαφορετικό τρόπο αντίδρασης", συμπλήρωσε ο Schwartz.

Το F-35 είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των αντικρουόμενων αναγκών, απαιτήσεων και των οικονομικών περιορισμών που απαιτεί το δημοσιονομικό περιβάλλον.

Το πρόγραμμα θα μπορούσε να επωφεληθεί από ένα πολυετές συμβόλαιο, αλλά μόνο αν υπάρχει σταθερότητα στον προϋπολογισμό και μια μακροπρόθεσμη απαίτηση αγορών για το αεροσκάφος είπε ο Schwartz. Επίσης, θα μπορούσε να υπάρξει περιθώριο για έναν ανταγωνιστικό σχεδιασμό κινητήρα για το Joint Strike Fighter, εάν η Rolls-Royce και η General Electric καταβάλλουν περισσότερα από τα $ 1.9 δις που έχουν προυπολογιστεί.

Μέρος της οικονομικής στρατηγικής της Πολεμικής Αεροπορίας, θα πρέπει να εστιάσει στην ανάπτυξη προηγμένων ραντάρ για τα stealth F-35, F-22 και Β-2.Η USAF θα πρέπει να διαθέτει ικανότητες προηγμένων, μεγάλης εμβέλειας ηλεκτρονικές επίθεσεις και δυνατότητες εισβολής σε δίκτυα για να διεισδύσει και να αχρηστεύει τις αντιαεροπορικές δυνάμεις.

Ένα παράδειγμα εξοικονόμησης χρημάτων είναι το Project EA-18G Growler (υποστήριξη ηλεκτρονικού πολέμου) να χρησιμοποιείται και από το Ναυτικό και από την Αεροπορία αντί η τελευταία χρησιμοποιεί δικό της αεροσκάφος όπως το jammer. Ένα σκέλος αυτής της προσπάθειας αφορά το υπο ανάπτυξη νέας γενιάς πρόγραμμα Jammer του ναυτικού που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και από τις δύο υπηρεσίες, πρώτα μέσα από το EA-18G και στη συνέχεια από το F-35.

Τέλος ο Schwartz παρέθεσε μερικά στατιστικά στοιχεία σχετικά με τα λεγόμενά του. Όσον αφορά τη σύγκρουση στο Αφγανιστάν, ανεξάρτητες μελέτες δείχνουν ότι μόνο το 8% των απωλειών μεταξύ των αμάχων προκαλούνται από βόμβες αέρος-εδάφους. Το κόστος της ιατρικής περίθαλψης για τους στρατιωτικούς θα αυξηθεί από 40 δισεκατομμύρια δολάρια τώρα σε $ 60 - 65 δισ μέχρι το 2015, η οποία θα αποτελεί το 12-15% του αμυντικού προϋπολογισμού.



Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Συνεχίζονται τα παιχνίδια ADM-THYSSEN για τα Ναυπηγεία τορπιλίζοντας την παραλαβή του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ



Σύμφωνα με δημοσίευση του defencenet.gr απόλυτο σκοτάδι υπάρχει μέχρι στιγμής σε ότι αφορά τόσο την τύχη της σύμβασης με την ADM για τα ΕΝΑΕ, την αναθεώρηση των συμβάσεων ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ και NEPTUNE II και την παραλαβή του υποβρυχίου S120 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ από το Κίελο, παρά την νέα «σύμπλευση» της Παρασκευής μεταξύ των Ε.Βενιζέλου και των I.Safa και C.H.Atzpodien. Αυτό που πρέπει να υπογραμμιστεί σήμερα είναι ότι ξεκαθαρίζει πλέον το θέμα της «συνδεδεμένης εταιρείας» η οποία θα αναλάβει τα ΕΝΑΕ «προσωρινά».

Η μοναδική εταιρεία που μπορεί να θεωρηθεί «συνδεδεμένη» είναι αυτή που προβλέπει ο νόμος 2190: «Συνδεδεμένη εταιρεία» νοείται αυτή της οποίας τις δικαιοπραξίες εγγυάται κατά 100% η αρχική εταιρεία. Π.χ. αν η Prininvest ή οποιαδήποτε άλλη εταιρεία, αναλάβουν τα ΕΝΑΕ για να βρίσκεται εν ισχύ η αξιολόγηση της Lazard στην ADM πρέπει να εγγυηθεί η τελευταία 100% τις πράξεις και την φερεγγυότητα της Prininvest ή οιασδήποτε άλλης εταιρείας.

Μέχρι στιγμής τέτοιο έγγραφο δεν έχει φτάσει ούτε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ούτε στο υπουργείο Οικονομικών, ούτε στο Ανάπτυξης.

Δεν λέμε ότι δεν θα συμβεί αυτό. Λέμε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί και δεν υπάρχει καμία ειδοποίηση για το αν θα συμβεί. Φυσικά και οι εμπλεκόμενοι υπουργοί γνωρίζουν ότι αν δεν υπάρξει εγγυητική επιστολή της Abu Dhabi Mar, καμία εταιρεία δεν μπορεί να αναλάβει τα ΕΝΑΕ, πέρα από την ίδια την ADM. Οτιδήποτε άλλο οδηγεί σε παράβαση του νόμου.

Μέχρι να λυθεί αυτό το πρόβλημα δεν διαφαίνεται παραλαβή του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ... Από εκεί και πέρα θέρουμε και πάλι το ερώτημα "Ποιος και πότε θα πληρώσει τους εργαζόμενους των ΕΝΑΕ που είναι απλήρωτοι από τις 14 Αυγούστου"; Ο νέος ιδιοκτήτης αποκλείεται. Στην καλύτερη περίπτωση η όποια εταιρεία (που φτάσαμε...) είναι ο νέος ιδιοκτήτης των ΕΝΑΕ στις 22 Οκτωβρίου (αν και εφ'όσον) θα αναλάβει τις υποχρεώσεις της εταιρείας από εκείνη την ημέρα. Το κράτος; Μα, τελείωσαν τα 20 εκατ. ευρώ του δανείου που είχε δοθεί με κρατική εγγύηση.

Υπάρχει ένα οφειλόμενο ποσό 1,8 εκατ. ευρώ από την παράδοση της Φ/Γ AIΓΑΙΟΝ, το οποίο είναι πολύ μικρό για να εξοφληθούν υποχρεώσεις 70 ημερών (περίπου 10 εκατ. ευρώ συνολικά μαζί με ταμεία, προμηθευτές κλπ)

Σε ότι αφορά τις λοιπές εκκρεμότητες των ΕΝΑΕ ένα χθεσινό δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, δείχνει ότι το πρόβλημα των οφειλόμενων φόρων είναι αφ’ενός μεγαλύτερο απ’ότι αναμενόταν (για την ακρίβεια υπερτριπλάσιο) και ότι η εισαγγελική έρευνα «δείχνει» πολλά στελέχη των Γερμανών οι οποίοι έκλεβαν κανονικότατα την εταιρεία και το ελληνικό δημόσιο. Κατ’αυτό τον τρόπο απαντάται και το ερώτημα που είχε θέσει προ ημερών το defencenet.gr («Φαντασθείτε τι έχει γίνει για να ζητούν μετ’επιτάσεως φορολογική και ποινική ασυλία»).

Ένα άλλο ζήτημα το οποίο καλό είναι να δώσουν έστω και τώρα απαντήσεις τα συναρμόδια υπουργεία, είναι η απώλεια 120 εκατ. ευρώ από τα αντισταθμιστικά οφέλη των αρχικών συμβάσεων. Οι συμβάσεις τροποποιήθηκαν, τα αντισταθμιστικά χάθηκαν και φυσικά δεν υπήρξαν εκπτώσεις στην τιμή των υποβρυχίων (μάλλον αυξήσεις)...



Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Η CIA και οι hackers.


Ο περισσότερος κόσμος δεν μπορεί να πιστέψει πως είναι δυνατόν η ισχυρότερη και πιο καλά οργανωμένη μυστική υπηρεσία πληροφοριών στον κόσμο να έχει πέσει θύμα hacking ουκ ολίγες φορές.

Από τη δεκαετία του ’90 μέχρι και σήμερα η C.I.A. αποτελεί το μεγαλύτερο στόχο επίδοξων hackers και εισβολέων σε παγκόσμιο επίπεδο. Με αρκετές επιτυχημένες προσπάθειες, hackers έχουν καταφέρει να αποσπάσουν πολύτιμα στοιχεία και πληροφορίες από τα αρχεία...της C.I.A. δημιουργώντας πονοκέφαλο στους υπεύθυνους και πολλές φορές θέτοντας σε κίνδυνο την αξιοπιστία της υπηρεσίας.

Σε κάθε περίπτωση είναι απαράδεκτο για μια μυστική υπηρεσία πληροφοριών (και δει της κορυφαίας των κορυφαίων!) να μην είναι επαρκώς ασφαλισμένη από συχνές επιθέσεις hackers είτε μεμονομένες είτε καλά οργανομένες.

Το ερώτημα είναι εάν η C.I.A. δεν είναι ασφαλής όσον αφορά τις διαδικτυακές επιθέσεις τότε οι υπόλοιπες μυστικές υπηρεσίες ανά τον κόσμο (ΜΙ6, FSB και φυσικά η δική μας ΕΥΠ) πόσο ασφαλείς είναι ;


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Τουρκικά μέσα μεταδίδουν πιέσεις ΗΠΑ σε Τουρκία για την αντιπυραυλική ασπίδα


Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέιτς, διέψευσε πληροφορίες που μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ότι οι ΗΠΑ πιέζουν την κυβέρνηση της Άγκυρας να συμμετάσχει στα σχέδια του ΝΑΤΟ για αντιπυραυλικό αμυντικό σύστημα.

Ο κ. Γκέιτς έκανε τις παραπάνω δηλώσεις σε ομιλία του στο αμερικανο-τουρκικό Συμβούλιο στην Ουάσιγκτον την Δευτέρα. Παρά το γεγονός ότι ο Υπουργός Άμυνας αρνήθηκε ότι οι ΗΠΑ πιέζουν την Άγκυρα, ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ, περιλαμβανομένης και της Τουρκίας, θα στηρίξουν την υιοθέτηση του συστήματος στην σύνοδο του ΝΑΤΟ, στη Λισσαβόνα, τον επόμενο μήνα.

Αμερικανοί και Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν επιβεβαιώσει ότι τα δύο κράτη είναι σε διαπραγματεύσεις για το πώς η Τουρκία θα μπορούσε να συνεισφέρει στην αντιπυραυλική ασπίδα.

Η Τουρκία έχει εκφράσει ανησυχία ότι το αμυντικό αντιπυραυλικό σύστημα θα στοχεύει το Ιράν, ένα σημαντικό γείτονα της.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Πανικό στο πενταγώνο από την νέα δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων


Το Πεντάγωνο ετοιµαζόταν χθες για να αντιµετωπίσει τη µεγαλύτερη διαρροή απόρρητων πληροφοριών στην ιστορία του, καθώς ο ιστότοπος Wikileaks αναµενόταν να δηµοσιοποιήσει 400.000 απόρρητα έγγραφα για τον πόλεµο στο Ιράκ.

Ο Wikileaks αναµένεται ότι θα δηµοσιοποιήσει τα έγγραφα ταυτοχρόνως µέσω τριών εντύπων – της αµερικανικής εφηµερίδας «Νιου Γιόρκ Τάιµς», της βρετανικής «Γκάρντιαν» και του γερµανικού περιοδικού «Ντερ Σπίγκελ». Η επιχείρηση σχεδιάζεται εδώ και εβδοµάδες και το Πεντάγωνο ζήτησε χθες από τα έντυπα να µη δηµοσιεύσουν, ούτε να δηµοσιοποιήσουν στους ιστότοπους τα απόρρητα έγγραφα. Ο όγκος των απόρρητων πληροφοριών είναι τουλάχιστον τετραπλάσιος του όγκου του υλικού για τον πόλεµο στο Αφγανιστάν που ο ιστότοπος είχε δηµοσιοποιήσει τον Ιούλιο µέσω των ίδιων εντύπων. Εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε την Κυριακή πως δεν είναι σαφές πότε θα δηµοσιοποιηθούν τα απόρρητα έγγραφα, αλλά το υπουργείο εκτιµούσε πως η αποκάλυψή τους θα γινόταν χθες ή σήµερα. Ωστόσο, άλλες πηγές που επικαλούνταν χθες η βρετανική εφηµερίδα «Ιντιπέντεντ» έλεγαν πως µπορεί να περάσει ακόµη τουλάχιστον µια εβδοµάδα.

Τα έγγραφα για το Ιράκ αναµένεται ότι θα είναι ακόµη πιο αποκαλυπτικά απ’ ό,τι ήταν τα έγγραφα για το Αφγανιστάν και, ενόψει της δηµοσιοποίησής τους, το Πεντάγωνο δηµιούργησε µια οµάδα 120 προσώπων η οποία θα εξετάσει τις εν δυνάµει επιπτώσεις της διαρροής. Οι ΗΠΑ έχουν καλέσει τον Wikileaks να επιστρέψει τα έγγραφα υποστηρίζοντας ότι η αποκάλυψή τους θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.


Ο ιστότοπος ο οποίος ιδρύθηκε πριν από τέσσερα χρόνια και είναι µη κερδοσκοπική οργάνωση είχε δικαιολογήσει τη δηµοσιοποίηση των εγγράφων για το Αφγανιστάν επικαλούµενος το συµφέρον της τεκµηρίωσης της ιστορίας του πολέµου. Ο ιδρυτής του ιστότοπου, ο 39χρονος Αυστραλός Τζούλιαν Ασάνζ, είχε δηλώσει πως όλα τα ντοκουµέντα ελέγχθηκαν ώστε να µην περιλαµβάνουν ονόµατα πληροφοριοδοτών των δυτικών δυνάµεων. Για τη διαρροή των εγγράφων για τον πόλεµο στο Αφγανιστάν κατηγορείται σήµερα ο στρατιώτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ, ο οποίος εργαζόταν ως αναλυτής πληροφοριών. Ο Μάνινγκ βρίσκεται ήδη στη φυλακή κατηγορούµενος για τη διαρροή ενός απόρρητου βίντεο που έδειχνε το πλήρωµα ενός αµερικανικού ελικοπτέρου να επιτίθεται και να σκοτώνει δέκα αµάχους στο Ιράκ.

Κατηγορίες

Μετά την αποκάλυψη των εγγράφων για το Αφγανιστάν, ο Ασάνζ κατηγορήθηκε στη Σουηδία για βιασµό και σεξουαλική παρενόχληση. Αρχισαν έρευνες, µετά ήρθη η κατηγορία για βιασµό και µετά διατυπώθηκε και πάλι, όλα µέσα σε διάστηµα µιας εβδοµάδας. Ο Ασάνζ αρνήθηκε τις κατηγορίες, όµως χθες ανακοινώθηκε πως η σουηδική υπηρεσία µετανάστευσης απέρριψε την αίτησή του για άδεια διαµονής. Ο Αυστραλός επεδίωκε να δηµιουργήσει µια βάση για τον Wikileaks στη Σουηδία ώστε να επωφεληθεί από τους σουηδικούς νόµους που προστατεύουν αυτούς που αποκαλύπτουν πληροφορίες για το δηµόσιο συµφέρον.

newsroom Δολ


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Επίθεση Τσετσένων στο κοινοβούλιο.Νεκροί οι αντάρτες.


Όλοι οι ένοπλοι αντάρτες που πραγματοποίησαν επίθεση σήμερα το πρωί στο τοπικό κοινοβούλιο της Τσετσενίας, σκοτώθηκαν από τις κυβερνητικές δυνάμεις, ανακοίνωσε αστυνομική πηγή σε αυτή την ταραγμένη δημοκρατία του ρωσικού Καυκάσου, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

"Η επιχείρηση τελείωσε, όλοι οι αντάρτες είναι νεκροί", δήλωσε η ίδια πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία Ιντερφάξ και Ρία Νοβόστι μετέδωσαν ότι δύο αντάρτες που πραγματοποίησαν την επίθεση, ανατινάχτηκαν στο εσωτερικό του κτιρίου του κοινοβουλίου.

Τέσσερις εργαζόμενοι στο κοινοβούλιο σκοτώθηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών μεταξύ των ανταρτών και των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Το Ρία Νοβόστι μετέδωσε ότι βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχτηκε μπροστά από το κοινοβούλιο την ώρα που οι βουλευτές έφθαναν στα γραφεία τους: "Την ώρα που προσέρχονταν οι βουλευτές με τα οχήματά τους, εισήλθε στο χώρο της Βουλής και ένα ΙΧ με τρομοκράτες. Ένας εξ' αυτών ανατινάχθηκε επιτόπου και άλλοι δύο ή τρεις εισέβαλαν στο κτήριο του Κοινοβουλίου. Ακολούθησαν πυροβολισμοί".

Το Ιντερφάξ μετέδωσε ότι οι αντάρτες κρατούσαν ομήρους αλλά είναι ασαφές πόσοι ήταν οι όμηροι. Πηγές του πρακτορείου Ρόιτερς στο Γκρόζνι ανέφεραν ότι το κτίριο παραμένει αποκλεισμένο.



Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Κρύβονται σαν τα ποντίκια.Φυγάδεψαν τον πρωθυπουργό..μέσω Δομοκού φοβούμενοι τον κόσμο



Πρωτοφανής διασυρμός ενός πρωθυπουργού που κρύφτηκε μετά την προεκλογική φιέστα στη Λάρισα.Φοβήθηκε να αντικρύσει τους καθημερινούς πολίτες στα μάτια και πήρε τα βουνά!Τι απέκρυψαν οι Αρχές και δεν αποκάλυψαν τα συμβατικά ΜΜΕ για την περιπλάνησή του από χωρίου εις χωρίον στην ορεινή κεντρική Ελλάδα χθές Κυριακή.

Εναν άνευ προηγουμένου αυτοεξευτελισμό υπέστη την Κυριακή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επιστρέφοντας οδικά από τη Λάρισα.Φοβήθηκε να κυττάξει στα μάτια τους πολίτες που είχαν ανοίξει τα διόδια της Πελασγίας και έντρομος ζήτησε από τους υπεύθυνους να γυρίσει στην Αθήνα μέσω του ορεινού Δομοκού.Το αποκαλυπτικό βίντεο ξεσκεπάζει την κυβερνητική γύμνια, με τους πάνοπλους άνδρες της επίλεκτης ΟΠΚΕ και των δυνάμεων ασφαλείας να περιμένουν τον πρωθυπουργό στα ανοιχτά διόδια για να τον προστατέψουν από τους.. πολίτες, ενώ αυτός έχει τραπεί σε φυγή παίρνοντας κυριολεκτικά τα βουνά..

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

Πολίτες των Επιτροπών Αγώνα Εργαζομένων και Ανέργων που διαδηλώνουν κατά των Διοδίων ανοίγοντας τον σταθμό Πελασγίας προκειμένου να περνούν ελεύθερα οι οδηγοί την Κυριακή το μεσημέρι,έχουν περάσει άλλη μία ημέρα αγώνα στο δρόμο.Ξαφνικά ο χώρος κατακλύζεται από ενστολες δυνάμεις της Αστυνομίας,δυνάμεις της κρατικής ασφάλειας που σε λίγο πλαισιώνονται από πάνοπλους άνδρες της επίλεκτης ΟΠΚΕ.
Ο επικεφαλής κρατικής ασφάλειας Κεντρικής Ελλάδας και ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας, πληροφορούν τους πολίτες ότι θα πρέπει να απομακρυνθούν από το χώρο διότι πρόκειται να περάσει ο πρωθυπουργός,επιστρέφοντας από τη Λάρισα.
Οι πολίτες μέλη των Επιτροπών Αγώνα Εργαζομένων και Ανέργων απορρίπτουν κάθε περίπτωση απομάκρυνσής τους και δηλώνουν ότι είναι μία ευκαιρία για τον πρωθυπουργό να συνειδητοποιήσει παιρνώντας, την ογκούμενη αγανάκτηση του κόσμου για τα χαράτσια των διοδίων που απλά είναι μέρος της λαίλαπας που περιλαμβάνει την περικοπή μισθών και συντάξεων και τη ληστρική επιδρομή του κράτους εναντίον του λαικού εισοδήματος που μεταφράζεται σε ανεργία,λουκέτα και οικονομικό χάος.
Οι υπεύθυνοι επιμένουν και οι πολίτες αρνούνται κάθετα να απομακρυνθούν.Η ώρα περνάει, αλλά ο έλληνας πρωθυπουργός δέν εμφανίζεται..

ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του SC, όταν οι υπεύθυνοι της ακολουθίας του πληροφορούν τον πρωθυπουργό ότι στο δρόμο πρός την Αθήνα θα συναντήσει αναγκαστικά πολίτες που διαμαρτύρονται,ζητάει να μήν περάσει από το σημείο της συγκέντρωσης προκειμένου να αποφύγει τη συνάντηση αυτή.Οι υπεύθυνοι ασφαλείας του προτείνουν να αλλάξει κατεύθυνση και να γυρίσει στην Αθήνα μέσω Δομοκού.

Το ταξίδι της ντροπιαστικής επιστροφής του ελληνα πρωθυπουργού και της περιπλάνησης του στην ορεινή κεντρική Ελλάδα, μόλις έχει αρχίσει..

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΑΠ΄ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΡΟΜΟ!!

Στο χθεσινό άνοιγμα στην Πελασγία 17-10-10 γύρω στις 3 μμ ήρθε η πληροφορία ότι ο ΓΑΠ (Γιωργάκης Ανδρέα Παπανδρέου) πρωθυπουργός της Τρόικα,ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα βρεί λεφτά και τελικά μας γδέρνει, θα πέρναγε από τα διόδια , επιστρέφοντας από την Λάρισα. Οι συγκεντρωμένοι συναγωνιστές στο άκουσμα αυτής της είδησης ένοιωσαν την οργή τους να χτυπάει κόκκινο. Για να δούμε θα πληρώσει διόδια ο Γιωργάκης; σχολίαζε χλευαστικά ένας, ενώ επαιρνε την απάντηση " Μπα, θα έρθει με το ποδήλατό του αρκεί να μην του βγεί η αλυσίδα και τι θα κάνει μετά".

Δεκάδες περιπολικά, ασφαλίτικα, κάθε είδους υπηρεσίας εμφανίστηκαν στα διόδια Πελασγίας από το πουθενά.
Γέμισε ο τόπος με χρυσά αστέρια και στρατηγούς με γραβάτες και ΟΠΚΕ. Έγινε σύσταση απο τους στρατηγούς να φύγουμε με τα πανό μας και να πάμε..αλλού - στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, για να μην ενοχληθεί ο πρωθυπουργός απο το θέαμα των εκατοντάδων συναγωνιστών μας , που διαδήλωναν για την κατάργηση όλων των διοδίων και για Ελεύθερους δρόμους για όλους.Βέβαια κανείς δεν κουνήθηκε, αρνούμενοι να δεχτούμε άλλη μια υποχώρηση προς χάριν του Γιωργάκη.
Ένα σύνθημα δημιουργήθηκε αυθόρμητα και δόνησε την ατμόσφαιρα:

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΑΠ΄ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΡΟΜΟ!

Αυτό που ακούστηκε σαν ένα περιπαικτικό σύνθημα , όμως , έγινε πραγματικότητα:
Ο ΓΑΠ γύρισε στην Αθήνα μέσω Δομοκού!!!
Είναι τόσο ανασφαλείς που φοβούνται την λαϊκή οργή. Ξέρουν ότι μια σπίθα μπορεί να δημιουργήσει ένα κύμα κινητοποιησεων και ανεξέλεγκτης εξέγερσης. Ο λαός έχει στραγγίξει και αυτό ήταν το μήνυμα των συγκεντρωμένων τόσο στο Δημαρχείο του Μώλου Φθιώτιδας, όσο και στα διόδια της Πελασγίας.
Στην συγκέντρωση στον Μώλο, που διοργανώθηκε απο την τοπική Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων ενάντια στα διόδια πήραν μέρος εκατοντάδες κάτοικοι σε μια κατάμεστη αίθουσα, που στάθηκε ανίκανη να χωρέσει όλους τους συμμετέχοντες. Έγινε γόνιμη συζήτηση και τέθηκαν αρχές λειτουργίας της πάλης μας για την κατάργηση όλων των διοδίων.

Στην συνέχεια οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν με τα αυτοκίνητα τους στα διόδια της Πελασγίας, όπου διαδραματίστηκαν τα προαναφερθέντα.
Αυτό που φάνηκε ξεκάθαρα από τα χθεσινά είναι ένα:
Φοβούνται την οργή μας που θα γίνει ένα ποτάμι που θα τους πνίξει και όταν βρίσκουν τον λαό μπροστά τους αλλάζουν δρόμο:
ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΑΠ΄ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΡΟΜΟ!!

infognomonpolitics



Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki