Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Ο Αντώνης Σαμαράς νέος πρόεδρος της Ν.Δ. - Συγχαρητήρια της Ντόρας στον νέο ηγέτη της παράταξης


H Nτόρα Μπακογιάννη πριν από δύο λεπτά συνεχάρη τον Αντώνη Σαμαρά για την νίκη του. Αυτό σημαίνει ότι και απόλυτη πλειοψηφία να μην συγκεντρώσει ο αντίπαλός της, η υποψήφια για την προεδρία της Ν.Δ. δεν πρόκειται να κατέβει σε δεύτερο γύρο. Πάντως φαίνεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει πάνω από 50% των ψήφων από σήμερα.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

(Ανανέωση "5" 23:58): Ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται ότι είναι ο μεγάλος νικητής της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης με ποσοστό που αυτή την στιγμή στο 25% των καταμετρημένων ψήφων δείχνει να φτάνει πάνω από το 50%! Αν δεν υπάρξει κάποια δραματική αλλαγή στην καταμέτρηση των ψήφων τότε ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι από σήμερα ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. σε ένα ιστορικό come back. Το μόνο ερώτημα είναι αν θα καταφέρει από σήμερα να κερδίσει το 50%+1 ψήφο. Αλλά σε οποιαδήποτε περίπτωση η δυναμική του είναι τέτοια που και σε δεύτερη Κυριακή να πάει ο εκλογικός αγώνας στη Ν.Δ., πολύ δύσκολα θα μπορούσε να απωλέσει την μάχη.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

(Ανανέωση "4" 23:10) Ποσοστό 59% στις πρώτες 60.000 καταμετρημένες έγκυρες ψήφους κερδίζει ο Αντώνης Σαμαράς,σύμφωνα με πληροφορίες από το επιτελείο του. Αντίθετα το επιτελείο της Ντόρας Μπακογιάννη δίνει στο 7,2% των εκλογικών τμημάτων της χώρας να κερδίζει η πρώην υπουργός Εξωτερικών το 52%, και ο Α.Σαμαράς το 39%. (Ανανέωση "3" 22:50) Καθαρό προβάδισμα του Αντώνη Σαμαρά δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα που έρχονται στην δημοσιότητα από το επιτελείο του, έναντι της Ντόρας Μπακογιάννη και σαφώς χαμηλότερα ποσοστά για τον τρίτο υποψήφιο Παναγιώτη Ψωμιάδη από αυτά που του έδιναν οι δημοσκοπήσεις καταγράφονται μέχρι τώρα. Αν και είναι πολύ νωρίς (σε μία ώρα θα είναι πιό ξεκαθαρισμένη η εικόνα), αν συνεχιστεί η τάση αυτή, τότε ο Αντώνης Σαμαράς εκλέγεται από σήμερα νέος πρόεδρος της Ν.Δ. με ποσοστό άνω του 51%...


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

(Ανανεωση "2" 21:30) Νέα παράταση, χωρίς χρονικό όριο, αλλά με μοναδική προϋπόθεση να ψηφίσουν όλοι όσοι περιμένουν από το πρωί, δόθηκε στην ψηφοφορία. Υπολογίζεται, πάντως ότι τα πρώτα αποτελέσματα θα έχουν βγεί γύρω στα μεσάνυκτα από τα εκλογικά κέντρα που έκλειισαν στις 21:30. (Ανανέωση 19:40):Μέχρι τις 21.30 παρατείνεται η ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας λόγω της προσέλευσης ποιυ έχει ξεπεράσει κάθε πρόβλεψη: Υπολογίζονται κοντά σε 700.000 οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. που τελικά θα σπεύσουν να ψηφίσουν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δοθεί και νέα παράταση για τις 22:30!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τεράστια προσέλευση καταγράφεται από το πρωί στα εκλογικά κέντρα που έχουν στηθεί σε ολόκληρη της χώρα για την εκλογή νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, παρά το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργήθηκε στις 10:00 και είχε ως αποτέλεσμα να πέσει το κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου και καταμέτρησης ψηφισάντων επί δύο ώρες .

Ν.Δ. έθεσε θέμα ΟΤΕ, ο ΟΤΕ απάντησε ότι δεν ευθύνεται και φαίνεται ότι τελικά ήταν πρόβλημα λογισμικού της εταιρείας ΜRB που έχει αναλάβει το έργο. Εξ αυτού του προβλήματος, η ώρα κλεισίματος της κάλπης με απόφαση της επιτροπής εκλογικής διαιδκασίας της Ν.Δ. μετατέθηκε κατά μία ώρα και οι κάλπες κλείνουν στις 20:00.

Υπενθυμίζεται ότι αν χρειαστεί δεύτερος γύρος την επόμενη Κυριακή μεταξύ των δύο πρώτων στην σημερινή ψηφοφορία, δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο οι ψηφοφόροι που θα έχουν ψηφίσει σήμερα. Ο τελικός αριθμός των οποίων φαίνεται ότι θα είναι πολύ υψηλότερος από ότι αναμενόταν: Πάνω από 400.000 άτομα αναμένεται να προσέλθουν, με το επιτελείο τοτυ Αντώνη Σαμαρά να υπολογίζει τον τελικό αριθό αυτών που θα ψηφίσουν σε 500.000! Είναι γεγονός ότι μέχρι το μεσημέρι είχαν ψηφίσει κάπου 200.000 ψηφοφόροι, ένα νούμερο που κάποιοι ανέμεναν ότι θα ήταν ο τελικός συνολικός αριθμός!

Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι η μεγάλη προσέλευση θα ευνοήσει περισσότερο τον Αντώνη Σαμαρά έναντι της Ντόρας Μπακογιάννη, λόγω της υψηλότερης καταγραφόμενης από όλες τις έρευνες απήχησης του Μεσσήνιου πολιτικού στο ευρύ στρώμα ψηφορόρων της Ν.Δ..

Ο τρίτος υποψήφιος ο Παναγιώτης Ψωμιάδης προχώρησε σε δηλώσεις αμφισβήτησης του αποτελέσματος λόγω του τεχνικού προβλήματος που δημιουργήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της επιτροπής εκλογικής διαδικασίας Δημήτρη Σιούφα, ο οποίος βέβαια φέρει μεγάλη ευθύνη για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε.

Το defencenet.gr, παρακολουθεί με όλο του το επιτελείο από πολύ κοντά την εκλογική διαδικασία και θα σας ενημερώνει για κάθε νεότερη εξέλιξη με συνεχείς ανανεώσεις.




Τμήμα ειδήσεων:elliniki-stratigiki