Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Εγκρίθηκε η γερμανική βοήθεια


Η γερμανική Κάτω Βουλή ενέκρινε το νομοσχέδιο για την αποδέσμευση των κονδυλίων που θα αποτελέσουν τη γερμανική συνεισφορά στο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.

Το νομοσχέδιο πέρασε με 390 ψήφους υπέρ, 72 κατά, ενώ 139 βουλευτές απείχαν. Μέσα στην ημέρα αναμένεται και η ψηφοφορία στην Ανω Βουλή.


Διάταγμα που θα τεθεί άμεσα σε ισχύ και το οποίο επιτρέπει την παροχή οικονομικής βοήθειας, ύψους 14,7 δισ. ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια στην Ελλάδα υπερψήφισε και η κυβέρνηση της Ιταλίας.



Οι ηγέτες της ευρωζώνης αναμένεται να συνεδριάσουν ατύπως στις Βρυξέλλες στις 20.00 όπου αναμένεται να εγκριθεί η απόφαση του Eurogroup για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής, θα βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή συνεδριάζει το ΔΝΤ για να αποφασίσει τις ενέργειες που θα γίνουν για την εκταμίευση του ποσού που θα χορηγήσει στην Ελλάδα, ύψους 30 δισ. ευρώ.

Στο μεταξύ η κρίση λόγω του ελληνικού χρέους θα βρεθεί και στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης των υπουργών οικονομίας της Ομάδας των επτά πλέον αναπτυγμένων βιομηχανικά κρατών (G7), όπως δήλωσε ο Ιάπωνας Υπουργός Οικονομίας, Ναότο Καν, στο Dow Jones Newswires.

Ολι Ρεν: «Παγκόσμιος κίνδυνος η χρεωκοπία της Ελλάδας»

Μια πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας θα μπορούσε να παραλύσει το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα και να προκαλέσει παγκόσμια ύφεση, όπως έγινε και στην περίπτωση της Lehman Brothers το 2008, προειδοποίησε την Παρασκευή ο επίτροπος της ΕΕ, Όλι Ρεν.


«Οι αμερικανικές αρχές ελάχιστα γνώριζαν το Σεπτέμβριο του 2008 για το τι θα επακολουθούσε μετά την πτώχευση της επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers», ανέφερε ο Ρεν στο φινλανδικό περιοδικό Suomen Kuvalehti, λίγες ώρες προτού ξεκινήσει η σύνοδος κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης για την επικύρωση της απόφασης στήριξης της Ελλάδας.


«Ως αποτέλεσμα», συνέχισε, «παρέλυσε το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα, οδηγώντας στη μεγαλύτερη ύφεση από τη δεκαετία του 1930». Σύμφωνα με τον Όλι Ρεν, οι συνέπειες από μια πτώχευση της Ελλάδας «θα είναι αντίστοιχες, αν όχι χειρότερες».


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.