Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Συνεχίζεται η στρατιωτική συνεργασία Τουρκίας-Ισραήλ



Σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet που επικαλείται δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Vecdi Gonul, οι τουρκο-ισραηλινές αμυντικές συμφωνίες δε θα επηρεαστούν από τη πρόσφατη κρίση στις σχέσεις των δύο χωρών, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.
Εντός του Ιουλίου αναμένεται να ολοκληρωθεί και η παράδοση των τελευταίων τεσσάρων Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (UAV) τύπου Ηeron. Από τα υπόλοιπα 6 που έχουν ήδη βρίσκονται σε υπηρεσία στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, τα 5 είναι επιχειρησιακά (και χρησιμοποιούνται σε αποστολές αναγνώρισης κατά του ΡΚΚ) ενώ ένα κρίθηκε επισκευάσιμο μετά από ατύχημα στο έδαφος.

Η τουρκική εταιρία BMC προχωρά κανονικά στη παραγωγή 468 οχημάτων MRAP που βασίζονται στο Navigator της ισραηλινής Hatehof.
Η ισραηλινή αεροπορική βιομηχανία ΙΑΙ και η εταιρία ηλεκτρονικών Elbit συνεχίζουν κανονικά τη συνεργασία τους με την Άγκυρα για την αναβάθμιση των εκπαιδευτικών αεροσκαφών Τ-38.

Άγνωστο παραμένει κατά πόσο θα ενεργοποιηθεί η συμφωνία μεταξύ Aselsan και Israeli Military Industries για την αναβάθμιση αρμάτων μάχης Μ60 τρίτων κρατών στο πνεύμα του σχετικού προγράμματος των ΤΕΔ. Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι για τη πώληση προηγμένων αντιβαλλιστικών συστημάτων Arrow 2 για το πρόγραμμα προμήθειας Συστημάτων Άμυνας Μακράς Ακτίνας κατά Αεροσκαφών και Βλημάτων της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας (Τ-LORAMIDS).

Τμήμα ειδήσεων : elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.