Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

ΗΠΑ και Ισραήλ ετοιμάζονται για επίθεση στο Ιράν


Η Ισραηλινή εφημερίδα israel today έχει σχετικό ρεπορτάζ που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το Ισραήλ σε συνεργασία με τις ΗΠΑ προετοιμάζουν πόλεμο στο Ιράν.

Στα πλαίσια αυτής της μυστικής προετοιμασίας εντάσσεται και η παραχώρηση βάσης της Σαουδικής Αραβίας σε ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη στην περιοχή tabuk.
Μάλιστα την Τετάρτη οι Ιρανοί ανέφεραν την προσγείωση Ισραηλινών μαχητικών στην περιοχή, κάτι που δεν διαψεύστηκε από τον τοπικό Σαουδάραβα αξιωματούχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας η συγκεκριμένη βάση προβλέπεται να είναι το κέντρο επιχειρήσεων στην επίθεση κατά του Ιράν.

Η Σαουδική Αραβία , αν και θεωρεί το Ισραήλ "εχθρικό" κράτος, το ίδιο επικίνδυνο και εχθρικό θεωρεί και ένα Σιιτικό Ιράν με πυρηνικά όπλα.

Από την άλλη μεριά, οι Ιρανικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών ανέφεραν συγκέντρωση Αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν κάτι που επιβεβαίωσε και το Αζερικό πρακτορείο ειδήσεων Trend.

Και όλα αυτά παράλληλα με την μετακίνηση Αμερικανικού στόλου στην Ερυθρά θάλασσα με την συμμετοχή και Ισραηλινού πολεμικού σκάφους.

Τμήμα ειδήσεων elliniki stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.