Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Σύντομα εκλογές βλέπει το CNN…



Και για να το λένε οι Αμερικανοί κάτι ξέρουν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, πολύ κοντά στην πραγματικότητα είναι η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, εάν και εφόσον ο Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου το αποφασίσει και θελήσει να προβεί στη λήψη ακόμα πιο δυσάρεστων μέτρων για την ελληνική κοινωνία.

Εδώ και μέρες έχουμε πει, ότι τα επιτελεία των κομμάτων βρίσκονται σε πυρετώδεις προετοιμασίες, αναμένοντας πρόωρες εκλογές τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Τα σενάρια που ακούγονται είναι τα εξής. Πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο, παράταση της διοίκησης των Δημοτικών αρχών για ένα έτος ακόμα και Περιφερειακές εκλογές μόνο τον ερχόμενο Νοέμβριο.


Δεύτερο σενάριο...
Εθνικές και Αυτοδιοικητικές εκλογές μαζί το Νοέμβριο και τρίτο σενάριο, Εθνικές και Περιφερειακές εκλογές το Νοέμβριο και παράταση της θητείας των Δημάρχων για ένα ακόμη έτος.

Βέβαια στο τελευταίο σενάριο, αναρωτιέται κανείς τι θα γίνει με τη συνένωση των Δήμων που προβλέπεται από τον Καποδίστρια, ωστόσο στο Υπουργείο Εσωτερικών
μελετούν όλα τα ενδεχόμενα και αναζητούν εφικτές και υλοποιήσιμες λύσεις.

Στα επιτελεία των κομμάτων, όπως είπαμε επικρατεί αναβρασμός. Στο ΠΑΣΟΚ, ήδη ετοιμάζονται κινητοποιώντας τον εκλογικό μηχανισμό τους, στη Νέα Δημοκρατία ο ίδιος ο Πρόεδρος, κ. Σαμαράς, μίλησε στο συνέδριο για προεκλογική ετοιμότητα.

Μεγάλη έκπληξη θα είναι η συμμετοχή των δύο νέων σχηματισμών που αναμένονται στο πολιτικό σκηνικό, με τη Ντόρα Μπακογιάννη να έχει ξεκινήσει ήδη επαφές με ανθρώπους της κοινωνίας που κινούνται σε ολόκληρο το δημοκρατικό φάσμα και προετοιμάζοντας μια σύγχρονη και εφικτή πολιτική πρόταση με στόχο να καταθέσει συγκεκριμένες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα σήμερα.Ερωτηματικό αποτελεί πόσοι θα την ακολουθήσουν ενώ πρόσφατη είναι η εμπλοκή του ονόματός της στο σκάνδαλο της siemens καθώς και η σύμπλευση με το ΠΑΣΟΚ στην ψηφοφορία της βουλής για το μνημόνιο.

Ο Φώτης Κουβέλης από την άλλη, έχοντας καταφέρει να αποσπάσει τη θετική άποψη της κοινής γνώμης για την επιλογή του να παραιτηθεί από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α και να σχηματίσει έναν νέο φορέα που θα εκφράζει τη Δημοκρατική Ευρωπαϊκή Αριστερά, είναι αποφασισμένος να αναλάβει τα ηνία της εκπροσώπησης στο κοινοβούλιο των δυνάμεων της Αριστεράς.

Οι δύο νέες αναδυόμενες πολιτικές δυνάμεις, σύμφωνα με τις μετρήσεις (που αμφισβητούνται από πολλούς) δείχνουν να αποκτούν ερείσματα στην κοινή γνώμη εισβάλλοντας δυναμικά στο πολιτικό σύστημα και αποδυναμώνοντας τις παραδοσιακές δυνάμεις.
Φυσικά αυτή η τάση όπως έχει δείξει το παρελθόν μπορεί εύκολα να ατονήσει όσο πλησιάζουμε προς την κάλπη.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι το ενδεχόμενο κοινών εκλογών το σκέφτονται πολύ έντονα τα στελέχη του οργανωτικού τομέα της Ιπποκράτους, κάνοντας συγκεκριμένες εισηγήσεις ως προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργό, κ. Παπανδρέου, επιμένοντας πως έτσι θα διατυπωθεί η όποια δυσαρέσκεια του κόσμου στην κάλπη των δημοτικών ή περιφερειακών εκλογών και θα κρατήσει τις δυνάμεις του, το ΠΑΣΟΚ, στην κάλπη των Εθνικών εκλογών.

Το θέμα είναι αν μετά την ληστρική επιδρομή της κυβέρνησης στους μισθούς , τους φόρους και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων μπορεί να ελπίζει σε επανεκλογή της.

Τμήμα ειδήσεων elliniki stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.