Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Κατατέθηκε η πρόταση της Eurofighter για την Tranche 3B



Το κονσόρτσιουμ κατέθεσε την αρχική πρόταση του στον οργανισμό διαχείρισης του προγράμματος, ΝΕΤΜΑ, τον προηγούμενο μήνα. Ο τελευταίος θα διαπραγματευθεί με την εταιρία εκπροσωπώντας τα τέσσερα κράτη ώστε το συμβόλαιο να υπογραφεί το αργότερο στο τέλος του 2011. Ο χρονικός ορίζοντας είναι απαραίτητος ώστε να μην δημιουργηθεί κενό στη γραμμή παραγωγής που θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στο κόστος, όταν ολοκληρωθεί η παραγωγή των αεροσκαφών του συμβολαίου 3A στα μέσα του 2016.

Η διαμόρφωση των 124 αεροσκαφών του 3Β είναι πολύ πιθανό να είναι της ίδιας διαμόρφωσης με τα 124 του 3Α. Η Αγγλία έχει χρηματοδοτήσει μια αλλαγή ώστε τα δικά της αεροσκάφη να έχουν τις απαραίτητες προβλέψεις για την εγκατάσταση συστήματος radar με AESA.

Στους εξαγωγικούς στόχους περιλαμβάνεται πλέον και η Σερβία η οποία εξέδωσε Αίτημα Παροχής Πληροφοριών για την αντικατάσταση των MiG-21 και MiG-29 που διαθέτει. Η κίνηση εντάσεται στην προσπάθεια της χώρας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε η προσπάθεια εκ μέρους της Ιταλίας για ανατροπή της απόφασης της Ρουμανίας προμήθεια μεταχειρισμένων F-16.

Tμήμα ειδήσεων : elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.