Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Διάβημα των ΗΠΑ στην Κυπριακή Δημοκρατία για την φυγή του Ρ. Μέτσος


Eκτεθειμένη έναντι των Ηνωμένων Πολιτειών, που παρουσιάζονται σφόδρα ενοχλημένες, έμεινε η Κύπρος για τον χειρισμό της υπόθεσης του φερόμενου ως κατασκόπου Κρίστοφερ Ρόμπερτ Μέτσος.

Ο 54χρονος, καναδικής καταγωγής, Μέτσος, που είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας την Τρίτη το πρωί -ενώ ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για τη Βουδαπέστη- ως ο 11ος της ομάδας που σύμφωνα με τους Αμερικανούς διενεργούσαν κατασκοπεία για λογαριασμό των Ρώσων, εξαφανίστηκε μετά την απόφαση του Δικαστηρίου Λάρνακας να τον αφήσει ελεύθερο με χρηματική εγγύηση 20.000 ευρώ μέχρι τις 29 Ιουλίου, ημέρα που είχε οριστεί για έναρξη της διαδικασίας έκδοσής του στις ΗΠΑ.

Ο Μέτσος καταζητείται εκ νέου και από τις κυπριακές αρχές, με πιθανότερη όμως εκδοχή να το έχει "σκάσει" στο εξωτερικό μέσω Κατεχομένων. Ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Λευκωσία Φρανκ Ούρμπαντσιτς ανέβηκε χθες το πρωί στο Προεδρικό και προέβη σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο Χριστόφια.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Λουκάς Λουκά, χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφαση του Δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερο τον Μέτσος υπό περιοριστικούς όρους, αποκαλύπτοντας ότι ο ίδιος μαζί με τον Γενικό Εισαγγελέα είχαν αποφασίσει να την εφεσιβάλουν, αλλά δεν πρόλαβαν...

Τμήμα ειδήσεων elliniki stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.