Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Στις Κουρίλες νήσους συνεχίζονται οι Ρωσικές Ναυτικές ασκήσεις.Αντίδραση της Ιαπωνίας.


Και ενώ η μεγάλη διακλαδική Ρωσική άσκηση Vostok 2010 βρίσκεται σε εξέλιξη , υπήρξε αντίδραση της Ιαπωνίας για τα Ναυτικά γυμνάσια που πραγματοποιεί ο Ρωσικός στόλος στις Νότιες Κουρίλες.

Όπως αναφέρουν Ιαπωνικά μέσα, προβληματισμό και ένταση έχει προκαλέσει στις Ιαπωνικές αρχές η Ρωσική ναυτική άσκηση που γίνεται στα χωρικά ύδατα της νήσου Iturup, δηλ του μεγαλύτερου νησιού από τις διαφιλονικούμενες Κουρίλες.

"Αυτό που συμβαίνει είναι εντελώς απογοητευτικό.Απ όσο γνωρίζω, δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν ναυτική άσκηση σε αυτήν την περιοχή", δήλωσε η Ιάπωνας υπουργός εξωτερικών Katsuya Okada.

Και συμπλήρωσε ότι η Ιαπωνία είχε εκφράσει ανεπίσημα τους προβληματισμούς της για την Ρωσική άσκηση vostok 2010 και κυρίως για τα ναυτικά γυμνάσια που είχαν προγραμματιστεί.

Από την άλλη ανώτατοι αξιωματούχοι του Ρωσικού Ναυτικού επιβεβαιώνουν ότι η άσκηση παρακολουθείται στενά από στρατιωτικές υπηρεσίες της Αμερικής και της Ιαπωνίας

Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει εδώ και δεκαετίες σοβαρή διαμάχη μεταξύ Ρωσίας και Ιαπωνίας για τις Νότιες Κουρίλες ((Iturup, Kunashir, Shikotan, and Habomai) τις οποίες οι Ιάπωνες θεωρούν αναπόσπαστο κομμάτι της επικράτειάς τους.

Η διαμάχη αυτή μάλιστα έχει αποτρέψει τις 2 χώρες στο να συνάψουν συνθήκη ειρήνης από το τέλος του Β.Π.Π!!!


Τμήμα ειδήσεων elliniki stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.