Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2010

Το Πολεμικό Ναυτικό παραλαμβάνει τη φρεγάτα «ΑΙΓΑΙΟΝ»Σύμφωνα με δημοσιεύματα , επίκειται μια εξαιρετικής σημασίας εξέλιξη που αφορά στην ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού, σε μια εποχή ιδιαιτέρως δύσκολη κατά την οποία οι προκλήσεις στο Αιγαίο πολλαπλασιάζονται…

Η θετική εξέλιξη αφορά στην ολοκλήρωση από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά των εργασιών εκσυγχρονισμού μέσης ζωής (mid-life upgrade) της έκτης και τελευταίας φρεγάτας τύπου «S» (Standard), της φρεγάτας «ΑΙΓΑΙΟΝ».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επίσημη τελετή παράδοσης-παραλαβής παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Με την παράδοση της φρεγάτας, ολοκληρώνεται ένα πολυσυζητημένο πρόγραμμα που αποσκοπούσε στην επιχειρησιακή ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο όπως προαναφέρθηκε έχει ιδιαίτερη σημασία στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία που έχει επηρεάσει και τους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Και ένα επιπρόσθετο ετοιμοπόλεμο πλοίο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά.

Και ο νοών (η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας) νοήτω…

Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, τη δεκαετία του 1990 προχώρησε στην απόκτηση τεσσάρων (4) επιπλέον φρεγατών τύπου Standard από το Ολλανδικό Βασιλικό Ναυτικό, ενώ ακολούθησαν 4 ακόμη πλοία την δεκαετία του 2000. Η φρεγάτα «ΑΙΓΑΙΟΝ» ναυπηγήθηκε το 1980 και παρελήφθη από το Πολεμικό Ναυτικό το 1993.

πηγή:defencepoint


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.