Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Το έδαφος για την επιστροφή του στο Κρεμλίνο προετοιμάζει ο Βλαντιμίρ Πούτιν


Την πρόθεση του να επιστρέψει στο Κρεμλίνο για ακόμη μία θητεία εκφράζει, εμμέσως, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, δηλώνοντας ότι οι εκλογές του 2012 τον ενδιαφέρουν «περισσότερο απ' οποιονδήποτε άλλον».

Σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται τη Δευτέρα, στην εφημερίδα «Kommersant», και στο ερώτημα εάν δεν τον απασχολούν οι προεδρικές εκλογές γιατί έχει πάρει τις αποφάσεις του, ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας λέει χαρακτηριστικά:

«Όχι, με ενδιαφέρουν. Θα ήθελα να πως 'όπως τον καθέναν', αλλά στην πραγματικότητα με ενδιαφέρουν περισσότερο απ' οποιονδήποτε άλλον».

Πρόσφατα, το δρόμο για την επιστροφή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην προεδρία της χώρας άνοιξε και ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα είναι υποψήφιος εάν και ο μέντοράς του Βλαντιμίρ Πούτιν αποφασίσει να διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο.

«Δεν θέλω να δω έναν αγώνα εξουσίας. Αυτό θα ήταν κακό για τη Ρωσία» είχε δηλώσει.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν διετέλεσε πρόεδρος της Ρωσίας από το 2000 ώς το 2008.

Εξαιτίας της απαγόρευσης που υπάρχει για τρίτη διαδοχική θητεία, το 2007 έθεσε υποψηφιότητα για πρωθυπουργός και παρέδωσε την προεδρία στον Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Παρόλα αυτά, παραμένει ο κυρίαρχος ηγέτης της χώρας.


Tμήμα ειδήσεων elliniki stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.