Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

ΥΠΕΡ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑΝΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ...





Διαβάστε τι ακριβώς γράφει για την Ελλάδα η περιβόητη "Διεθνής Αμνηστία" στην έκθεσή της, επεμβαίνοντας ξεκάθαρα στα εσωτερικά της Πατρίδας ΜΑΣ, φτάνοντας στο σημείο να συνηγορεί ακόμη και υπέρ της παράνομης "τουρκικής ένωσης Ξάνθης":

"Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους συνεχίστηκαν οι καταγγελίες για κρούσματα κακομεταχείρισης από μέλη των σωμάτων ασφαλείας. Ένα νέο Προεδρικό Διάταγμα στέρησε από τους αιτούντες άσυλο το δικαίωμα αποτελεσματικής προσφυγής. Υπήρξαν καταγγελίες για αυθαίρετες επαναπροωθήσεις παράτυπων μεταναστών και πιθανών αιτούντων άσυλο από τον Έβρο. Σύμφωνα με καταγγελίες, έως και 100 άτομα έμειναν άστεγα, χωρίς πρόσβαση σε υπηρεσίες, μετά την βίαιη έξωση μεγάλου αριθμού παράτυπων μεταναστών και αιτούντων άσυλο από τον χώρο όπου είχαν κατασκηνώσει στην Πάτρα. Οι συνθήκες κράτησης σε διάφορα κέντρα κράτησης μεταναστών και φυλακές εξακολούθησαν να προκαλούν ανησυχία. Επιθέσεις από ένοπλες αντικυβερνητικές ομάδες είχαν ως αποτέλεσμα τραυματισμούς.

Γενικές πληροφορίες

Ένοπλες αντικυβερνητικές ομάδες πραγματοποίησαν αριθμό ένοπλων επιθέσεων συμπεριλαμβανομένου και ενός αστυνομικού τμήματος. Επίσης έκαναν βομβιστικές επιθέσεις, κάποιες σε τράπεζες, μια στο σπίτι ενός μέλους του Κοινοβουλίου και μία στο σπίτι ενός μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και επτά άλλοι τραυματίστηκαν, τρεις εκ των οποίων σοβαρά.

Πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο και μετανάστες

Υπήρξε ανησυχία για τη συχνή αποτυχία των αστυνομικών αρχών στα σημεία εισόδου της χώρας να καταγράψουν ατομικά αιτήματα ασύλου, στερώντας έτσι την πρόσβαση αυτών των ανθρώπων στη διαδικασία ασύλου. Τον Ιούνιο, ένα νέο Προεδρικό Διάταγμα (81/2009) εισήγαγε βλαπτικές αλλαγές στις διαδικασίες εξακρίβωσης της προσφυγικής ιδιότητας. Μεταξύ άλλων, το νέο διάταγμα κατάργησε τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή, στερώντας έτσι ουσιαστικά από τους αιτούντες άσυλο το δικαίωμά τους για προσφυγή κατά των πρωτοβάθμιων αποφάσεων. Το μόνο που απέμεινε είναι η δικαστική επανεξέταση των υποθέσεων από το Συμβούλιο της Επικρατείας, η οποία περιορίζεται στην εξέταση του σύννομου χαρακτήρα της απόφασης. Τον Ιούλιο η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ανακοίνωσε την απόφασή της να μην συμμετέχει στις διαδικασίες χορήγησης ασύλου, εάν δεν γίνουν ουσιαστικές αλλαγές. Στο τέλος του χρόνου, η νέα κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδια αναμόρφωσης της διαδικασίας χορήγησης ασύλου, την ίδρυση νέας ανεξάρτητης Υπηρεσίας Ασύλου και τη δημιουργία κέντρων εξακρίβωσης για τους παράτυπους μετανάστες στα σημεία εισόδου της χώρας. Συστήθηκαν Επιτροπές Εμπειρογνωμόνων για να ετοιμάσουν προτάσεις για τα ζητήματα αυτά.
Διάφορα άτομα επαναπροωθήθηκαν με τη βία σε χώρες όπου κινδυνεύουν να υποστούν σοβαρές καταπατήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τον Ιούλιο, 18 Κούρδοι αιτούντες άσυλο τουρκικής εθνικότητας, μεταξύ των οποίων τέσσερις ασυνόδευτοι ανήλικοι, επεστράφησαν με τη βία στην Τουρκία. Οι αστυνομικές αρχές, που ήταν υπεύθυνες για την κράτησή τους στα Χανιά, αρνήθηκαν να παραλάβουν αιτήματα ασύλου για τους τέσσερις ανήλικους, καθώς και να προωθήσουν στις αρμόδιες αρχές τις αιτήσεις των 14 ενηλίκων..

Τμήμα ειδήσεων : elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.