Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Υπέρογκες δαπάνες για άχρηστο πολεμικό εξοπλισμό


16 δις ευρώ σε 8 χρόνια, ακόμα και για μηχανήματα που..δεν χρειάζονταν!!

16 δις ευρώ δαπανήθηκαν την περίοδο 1999-2007 για στρατιωτικό εξοπλισμό, ο οποίος ήταν άχρηστος, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα". Επιπλέον, τα ποσά τα οποία δαπανήθηκαν για τον συγκεκριμένο εξοπλισμό, ήταν πολλαπλάσια της αξίας του, και αγοράστηκαν με διακρατικές συμφωνίες και με απευθείας αναθέσεις.

Το ΣΔΟΕ έχει ήδη ξεκινήσει τις έρευνες, με σκοπό να συγκεντρώσει στοιχεία, που να αφορούν τα εξοπλιστικά προγράμματα της συγκεκριμένης 8ετίας.

Οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος πρόκειται πρωτίστως να εξετάσουν τις πραγματικές τιμές των μηχανημάτων που αγοράστηκαν, συγκρίνοντας τα ποσά που πλήρωσε η Ελλάδα, με αυτά που πλήρωσαν άλλες χώρες (Αίγυπτος,Τουρκία, Πολωνία) για τα ίδια μηχανήματα.

Επιπλέον, ένα άλλο στοιχείο που θα εξεταστεί είναι η αγόρα μηχανημάτων τα οποία είναι άχρηστα, λόγω των ιδιαιτεροτήτων του ελληνικού εδάφος.
Οι "Ράμπο" του Σώματος Δίωξης έιναι αποφασισμένοι να φτάσουν στην άκρη του νήματος αποκαλύπτωντας όλες τις πτυχές ενός ακόμη σκανδάλου, ανοίγωντας τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκόμενων προσώπων ακόμη και στο εξωτερικό.

Τμήμα ειδήσεων:elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.