Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Πάνω από 50 PAK FA θα παραλάβει η Ρωσία μετά το 2016




Σύμφωνα με δήλωση του Vladimir Popovkin, ανώτατου αξιωματούχου του ρωσικού υπουργείου άμυνας, η Ρωσία πρόκειται να παραγγείλει σε πρώτο στάδιο αρκετές δεκάδες μαχητικών 5ης γενιάς PAK FA, τουλάχιστον σε 50 μονάδες. Ο Popovkin συμπλήρωσε επίσης ότι τα πρώτα έξι με 10 αεροσκάφη θα αγορασθούν μετά το 2012

Όπως δήλωσε ο Popovkin το PAK θα είναι ανώτερο του Αμερικανικού ανταγωνιστικού F-22 Raptor.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος επισκέφτηκε την Ρωσική βάση ώστε να ενημερωθεί για την εξέλιξη του T-50, δήλωσε ότι το νέο Ρωσικό υπερμαχητικό 5ης γενιάς θα είναι έως και 3 φορές φθηνότερο από τους δυτικούς ανταγωνιστές του!!!




Οι Ρώσοι θεωρούν στρατηγικής σημασίας όπλο το μαχητικό 5ης γενιάς.
Για τον λόγο αυτό ο Πούτιν ανέφερε ότι η χρηματοδότηση του project είναι εγγυημένη και ήδη η κατασκευάστρια εταιρεία έχει λάβει προκαταβολικά πάνω από 30δις ρούβλια.


Ο Ρώσος πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι με τον εκσυγχρονισμό και τις αναβαθμίσεις που έχουν προγαραμματίσει για το αεροσκάφος, ο χρόνος ζωής του θα αυξηθεί σε 30-35 χρόνια.

Ακόμα αναφέρθηκε ότι το PAK θα παραδοθεί στην Ρωσική Π.Α το 2015 , θα φέρει υπερσύγχρονους νέας γενιάς πυραύλους αέρος-αέρος, αέρος-εδάφους, πυράυλους εναντίων πλοίων και 2 κανόνια 30mm.

Τέλος το βεληνεκές του αεροσκάφους θα είναι 5.500 χλμ ενώ οι Ρώσοι αξιωματούχοι επιμένουν ότι θα είναι ένα αμιγώς stealth μαχητικό.

Τμήμα ειδήσεων : elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.