Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Υπο πίεση ο τουρκικός στρατός στο Κουρδιστάν



Το Κουρδικό Εθνικοαπελευθερωτικό Κίνημα έχει αρχίσει να ασκεί πίεση στο στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στο Κουρδιστάν, με σκοπό να καταρρακώσει το ηθικό του και να αντιληφθούν πλέον όσοι υπηρετούν εκεί ότι αντιμετωπίζονται από το λαό ως στρατός κατοχής.

Μετά από καταγγελίες αξιωματικών που υπηρετούν στην πόλη Βαν ότι οι γυναίκες τους δέχονται παρενοχλήσεις και επιθέσεις από αγνώστους, μετά από ομολογίες γυναικών αξιωματικών που υπηρετούν σε φυλάκια του Τούντζελι ότι οι αξιωματικοί και οι στρατιώτες δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στα χωριά και τις κωμοπόλεις, προχθές, στην κωμόπολη Σεμντίνλι, νεαροί έκαψαν δυο οχήματα που ανήκαν σε εμπόρους ιδιώτες και μετέφεραν ψωμί και τρόφιμα στο στρατόπεδο, για το συσίτιο των στρατιωτών.

Χθες, Κούρδοι αντάρτες σταμάτησαν και πυρπόλησαν τέσσερα ιδιωτικά φορτηγά που μετέφεραν άμμο στο στρατόπεδο Άκτουτουν, για οικοδομικές εργασίες που γίνονται εκεί.
Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο στρατόπεδο δέχτηκε επίθεση από Κούρδους αντάρτες, κατά τη διάρκεια της οποίας έχασαν τη ζωή τους 17 Τούρκοι στρατιώτες.

Tμήμα ειδήσεων : elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.