Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Ενδεχόμενη κυβερνοεπίθεση θα μπορούσε να παραλύσει τις ΗΠΑ



Εχθρικές δυνάμεις θα χρειάζονταν μόνο δύο χρόνια προετοιμασίας με κόστος λιγότερο από $50 εκατ. δολάρια για να εξαπολύσουν μια κυβερνοεπίθεση που θα μπορούσε να εξουδετερώσει κρίσιμες υποδομές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν κορυφαίοι ειδικοί αναλυτές από 40 χώρες στο συνέδριο που πραγματοποιεί στην Εσθονία η μονάδα πληροφοριακής ασφάλειας του ΝΑΤΟ. "Βασικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένων των σταθμών παραγωγής ενέργειας, έχουν καταστεί ευάλωτες λόγω της εξάρτησής τους από διαδικτυκές συνδέσεις" δήλωσε η Melissa Hathaway, πρώην αρμόδιας για θέματα Κυβερνοασφάλειας στα Συμβούλια Εθνικής Ασφάλειας και Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Το συνέδριο κυβερνοασφάλειας του ΝΑΤΟ δεν είναι τυχαίο ότι πραγματοποιείται στην Εσθονία. Το 2007, ιστότοποι της κυβέρνησης, των τραπεζών και πολλών επιχειρήσεων της χώρας τέθηκαν εκτός λειτουργίας σε πολυήμερες κυβερνοεπιθέσεις. Οι επιθέσεις ξεκίνησαν με αφορμή την απομάκρυνση ενός σοβιετικού μνημείου από το κέντρο της πρωτεύουσας Ταλίν. Λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα, η Βορειοατλαντική Συμμαχία ίδρυσε Κέντρο Κυβερνοασφάλειας με έδρα το Ταλίν.

Σύμφωνα με προηγούμενες εκθέσεις του αμερικανικού Πενταγώνου, δυνατότητες κυβερνοπολέμου αναπτύσσουν επίσης η Κίνα και η Βόρειος Κορέα.

Τμήμα ειδήσεων : elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.