Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Μεντβέντεφ: Το Ιράν βρίσκεται κοντά στην κατασκευή πυρηνικών όπλων!!!



Ο πρόεδρος της Ρωσίας υποστηρίζει ότι η Τεχεράνη σε λίγο καιρό θα απόκτηση τη δυνατότητας να κατασκευάζει πυρηνικά όπλα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι το Ιράν βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση της δυνατότητας για την κατασκευή πυρηνικών όπλων.

«Το Ιράν βρίσκεται κοντά στην απόκτηση της δυνατότητας που, κατ' αρχήν, θα μπορεί να χρησιμεύσει για την κατασκευή πυρηνικών όπλων», δήλωσε ο Μεντβέντεφ σε συνάντηση πρεσβευτών στη Μόσχα.

Η δήλωση αυτή, η οποία έγινε μετά από τη διαφωνία με την Τεχεράνη με αφορμή τη στήριξη της Μόσχας στις κυρώσεις κατά του Ιράν, αποτελεί μία από τις σπάνιες φορές που το Κρεμλίνο παραδέχεται δημοσίως ότι η Ισλαμική Δημοκρατία μπορεί να κινείται στην κατεύθυνση κατασκευής πυρηνικού όπλου.

Οι ΗΠΑ και άλλες μεγάλες δυνάμεις της ΕΕ υποπτεύονται ότι το Ιράν προσπαθεί να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα, ενώ το Ιράν υποστηρίζει ότι το πυρηνικό του πρόγραμμα έχει ειρηνικό σκοπό.

Παράλληλα, ο ρώσος πρόεδρος έκανε έκκληση για τη δημιουργία νέων συμμαχιών με τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο την τόνωση του εμπορίου και των επενδύσεων.

«Χρειαζόμαστε ειδικές συμμαχίες για εκσυγχρονισμό...πρώτα απ’ όλα με τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την ΕΕ γενικώς, και με τις ΗΠΑ», είπε ο Μεντβέντεφ στο πλαίσιο της ίδιας συνάντησης.

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.