Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

ΗΠΑ: Aπέρριψαν αίτημα του Ισραήλ για προμήθεια F-15 Silent Eagle


Πηγή:fox2mag

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι ο αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα απέρριψε το αίτημα του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, για την ισραηλινή πρόσβαση στη νέα προτεινόμενη παραλλαγή του μαχητικού F-15, συγκεκριμένα στην εκδοχή F-15SE.

Κατά τις συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών, ο Νετανιάχου απέτυχε να κερδίσει τον Ομπάμα να εγκρίνει την εξαγωγή από τις ΗΠΑ της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Ο Νετανιάχου ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να επισπεύσουν την εξαγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού και να επιτρέψουν την Boeing να εξάγει το stealth F-15 στο πλαίσιο του προγράμματος FMS.

"Το Ισραήλ θέλει το stealth F-15 ως τον επόμενο αεροσκάφος, αλλά η Ουάσινγκτον θέλει το Ισραήλ να αγοράσει τα F-35 πριν από κάθε άλλο διεθνή εταίρο".

Στις 10 Ιουλίου το Silent Eagle ολοκλήρωσε την παρθενική του πτήση σε μια επίδειξη των δυνατοτήτων stealth. Η Boeing δήλωσε ότι την 80-λεπτη πτήση σύντομα θα ακολουθήσει μια δοκιμή της σουίτας των όπλων, συμπεριλαμβανομένης της εκτόξευσης πυραύλου AIM-120.

Για πρώτη φορά, ο Νετανιάχου κάλεσε τον Ομπάμα για την αποδέσμευση των όπλων και των φορέων που εγκρίθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση του πρώην προέδρου George W. Bush. Αυτό περιλαμβάνει αερομεταφορείς, επιθετικά ελικόπτερα, όπλα ακριβείας και άλλα συστήματα που έχουν εγκριθεί από τον Μπους το 2007 αλλά από το 2008 και μετά, ο Ομπάμα σταμάτησε τις πωλήσεις.

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.