Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2010

Έτοιμες οι ΗΠΑ για νέες συνομιλίες με τη Β. ΚορέαΗ Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να επαναλάβει τις εξαμερείς συνομιλίες για τη Βόρεια Κορέα αν η Πιονγκγιάνγκ εφαρμόσει τη συμφωνία πυρηνικού αφοπλισμού του 2005.

Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να επαναλάβουν τις εξαμερείς συνομιλίες για τη Βόρεια Κορέα αν η Πιονγκγιάνγκ δώσει «απτές ενδείξεις» ότι θα επιδιώξει να εφαρμόσει τη συμφωνία πυρηνικού αφοπλισμού του 2005, δήλωσε σήμερα Σάββατο το νούμερο δύο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Τζιμ Στάινμπεργκ, είπε σε συνάντηση στη Γενεύη του Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Σπουδών, μίας δεξαμενής σκέψης, ότι η Ουάσινγκτον είναι αντίθετη στην επανέναρξη των συνομιλιών χωρίς την προοπτική της ουσιαστικής προόδου.

«Πρέπει να έχουμε απτές ενδείξεις ότι η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη και επιθυμεί να επιστρέψει στις συνομιλίες για να εφαρμόσει με σοβαρότητα τις δεσμεύσεις της στην κοινή διακήρυξη του Σεπτεμβρίου 2005», είπε, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον επιδίωξε έναν «ουσιαστικό τρόπο προόδου» αντί απλώς τυπικές συνομιλίες.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.