Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Η Ρωσία επιταχύνει την ναυπήγηση των στρατηγικών πυρηνοκίνητων Υποβρυχίων BOREI


Ο Αρχηγός του ρωσικού Ναυτικού Ναύαρχος Vladimir Vysotsky έδωσε σαφή οδηγία στα ναυπηγεία Sevmash στην πόλη Severodvinsk της Λευκής θάλασσας να επιταχύνουν την ναυπήγηση των υποβρυχίων που βρίσκονται αυτήν την περίοδο στις ναυπηγικές κλίνες του ναυπηγείου.

Ο Αρχηγός του ρωσικού Ναυτικού ανέφερε στον διευθυντή του ναυπηγείου Nikolay Kalistratov ότι είναι απαραίτητο να προχωρήσει η ναυπήγηση των πλοίων με πιο αποτελεσματικό τρόπο. Το συγκεκριμένο ναυπηγείο έχει ναυπηγήσει συνολικά 150 πυρηνοκίνητα υποβρύχια από το 1958 σχεδόν τα 2/3 των πυρηνοκίνητων υποβρυχίων που έχουν ναυπηγηθεί μέχρι σήμερα.

Μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου πολύ λίγα υποβρύχια έχουν ναυπηγηθεί στο συγκεκριμένο ναυπηγείο. Συνολικά 3 πυρηνοκίνητα υποβρύχια ναυπηγούνται αυτήν την περίοδο στο Sevmash. Πρόκειται για τα στρατηγικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια τέταρτης γενιάς Alexandr Nevsky, Vladimir Monomakh τα οποία ανήκουν στην ίδια κλάση (Borei) με το υποβρύχιο Yury Dolgoruky.

Το τελευταίο εκτελεί τον τελευταίο χρόνο δοκιμές και αναμένεται η παράδοση του στο ρωσικό Ναυτικό. Το τρίτο υποβρύχιο που βρίσκεται στη φάση της ναυπήγησης στο ναυπηγείο Sevmash είναι το Kazan, το δεύτερο επιθετικό υποβρύχιο από την νέα κλάση Graney (Yasen) του οποίου η ναυπήγηση ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο.


Τμήμα ειδήσεων elliniki stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.