Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Νέα έκρηξη σε πλατφόρµα εξόρυξης πετρελαίου της BP




Μια κηλίδα πετρελαίου µήκους ενάµισι χιλιοµέτρου και πλάτους 30 µέτρων σχηµατίστηκε όταν µια πετρελαϊκή πλατφόρµα εξερράγη και ανεφλέγη στον Κόλπο του Μεξικού, ανοικτά των ακτών της Λουιζιάνας, δυτικά της κατεστραµµένης πετρελαιοπηγής Μακόντο της ΒΡ, η έκρηξη της οποίας τον Απρίλιο προκάλεσε τη µεγαλύτερη πετρελαιοκηλίδα στην ιστορία.

Το ατύχηµα δεν φαινόταν πάντως χθες να είναι τόσο σοβαρό όσο η έκρηξη στην εξέδρα Deepwater Ηorizon της ΒΡ, που είχε στοιχίσει τη ζωή σε 11 ανθρώπους. Η εταιρεία στην οποία ανήκει η εξέδρα, η Μariner Εnergy Ιnc. µε έδρα το Χιούστον, έστειλε τρία πυροσβεστικά σκάφη και αργά χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδας)

η πυρκαγιά ελεγχόταν, αν και δεν είχε σβήσει. Ουδείς σκοτώθηκε από την έκρηξη. Οι 13 άνθρωποι που βρίσκονταν στην εξέδρα έπεσαν στη θάλασσα αφού φόρεσαν ειδικές σωσίβιες στολές και διασώθηκαν. Τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν γίνει γνωστά. Το αµερικανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως η εξέδρα ήταν κλειστή για συντήρηση.

Σύµφωνα όµως µε πληροφορίες του πρακτορείου Ασοσιέιτεντ Πρες, βρισκόταν σε λειτουργία όταν ξέσπασε η φωτιά και παρήγε 222.600 λίτρα πετρελαίου και 25.000 κυβικά µέτρα φυσικού αερίου ηµερησίως. Εχει επίσης δυνατότητα αποθήκευσης 15.900 λίτρων πετρελαίου.


Τμήμα ειδήσεων elliniki stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.