Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Εορτάσθηκε η «Ηµέρα Εθνικής Αντίστασης» των Τούρκων της Δ.Θράκης!



Στις 29-1 πραγµατοποιήθηκε στο κέντρο “ΦΙΛΙΑ” κοντά στο Σέλερο του νομού Ξάνθης η φετινή εκδήλωση των τουρκοφρόνων για την «Ηµέρα Εθνικής Αντίστασης», όπως την ονόµασε στην οµιλία του ο τουρκοµουφτής Ξάνθης Αχµέτ Μέτε. Μάλιστα, όπως ανέφερε, την ίδια µέρα µαζί µε τον πρόεδρο της «Οµοσπονδίας Σωµατείων Τούρκων Δ. Θράκης» και τον πρόεδρο του «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δ. Θράκης – Τουρκίας» Φερούχ Οζκάν, επισκέφτηκαν τους τάφους των Μεχµέτ Εµίν Αγγά, Μεχµέτ Χιλµή και Αχµέτ Σαδίκ, όπου διάβασαν προσευχές κι άφησαν στεφάνια. Σε όσους δεν θυµούνται να αναφέρουµε πως ο πρώτος ήταν ο τέως ψευτοµουφτής Ξάνθης, ο δεύτερος ήταν «δηµοσιογράφος» που έζησε στις αρχές του αιώνα και ο τρίτος ήταν βουλευτής Ροδόπης µε πολύ… αµφιλεγόµενη δράση. Το κοινό τους στοιχείο – να το πούμε ευγενικά – οι στενές τους σχέσεις µε το τουρκικό (παρα)κράτος….


Στην προθάλαµο της αίθουσας όπου γινόταν η εκδήλωση υπήρχε έκθεση φωτογραφίας από τα γεγονότα. Στην αίθουσα δεν έπεφτε καρφίτσα. Περίπου 700 άτοµα έδωσαν το «παρών». Η εκδήλωση άρχισε µε σχετικό βίντεο από την εκποµπή της Χουλιά Εµίν, που µεταδίδεται στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι TRT. Υποβλητική µουσική, διηγήσεις ατεκµηρίωτες φυσικά και µόνο από τουρκόφρονες και αναφορές σε δηµοσιεύµατα εποχής του …Ριζοσπάστη.

Παρόντες στην εκδήλωση όλοι σχεδόν οι αιρετοί µουσουλµάνοι της Θράκης. Σε επίπεδο γραµµατέων εξαντλήθηκε πάντως µόνο η παρουσία του τουρκικού Προξενείου (σαν να…σκιάχτηκαν από την καµπάνια µας;). Μεταξύ αυτών που τίµησαν την επέτειο οι αστέρες του ΠΑΣΟΚ Μάντατζη και Χατζηοσµάν. Ο δεύτερος µίλησε για την µειονότητα που έχει κάθε δικαίωµα να ζει στην χώρα «µε την εθνική της ταυτότητα και τα δικά της χαρακτηριστικά», ενώ ο Μάντατζη τελείωσε τον λόγο του λέγοντας «Τι ευτυχία να είσαι Τούρκος της Δυτικής Θράκης», προφανώς εµπνεόµενος από την παρόµοια ρήση του Μουσταφά Κεµάλ. Ο πιο Τούρκος από τους Τούρκους που µίλησαν πάντως ήταν µε διαφορά ο τέως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχµέτ Φαΐκογλου. Έδωσε κυριολεκτικά παράσταση, µίλησε όσοι όλοι οι άλλοι µαζί (πλην του ψευτομουφτή Κομοτηνής Σερήφ που επίσης φλυάρησε ακατάσχετα). Πρότεινε να πάνε όλοι οι αιρετοί µειονοτικοί µε πανό έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ώστε να ακουστεί όπως είπε η φωνή των Τούρκων της Δυτικής Θράκης.

Αφού έκανε µια δακρύβρεχτη αναφορά στο άτοµο (Χασάν Σαλίχ) που το 1990 είχε σκοτώσει µέσα στο νοσοκοµείο τον Σολακίδη, ανέφερε κι ένα ενδιαφέρον στοιχείο. Αναφερόµενος στην επιστροφή του από µια Ισλαµική Διάσκεψη στην οποία ήταν παρών, είπε: «Ήµασταν µαζί ο Ιµπραήµ Σερήφ, ο Αχµέτ Σαδίκ και εγώ. Και γυρίζαµε µαζί µε τον Οζάλ από την Σενεγάλη. Οκτώ ώρες ταξίδι. Τότε πήγα και έκατσα δίπλα στον συγχωρεµένο τον Οζάλ. Φυσικά είχαµε µιλήσει και νωρίτερα στην πρεσβεία….». Ωραία εικόνα, ἔτσι; Οι δύο βουλευτές και ο ψευτοµουφτής Κοµοτηνής γυρνάνε από την Ισλαµική Διάσκεψη παρέα µε τον πρωθυπουργό της Τουρκίας. Πάντως για τον Φαΐκογλου µην ανησυχεῖτε, οικονοµικό πρόβληµα δεν έχει. Παίρνει κανονικά τη σύνταξή του ως βουλευτής του …Ελληνικού Κοινοβουλίου!


(πηγή)

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.